• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laparoskopi ?

saadetozgur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
3
0
36
İstanbul
Sol yumurtalığımda 9cm büyüklüğünde kist tespit edildi. soğan kürü de işe yaramadı. Hayırlısı diyorum.. Laparoskopi ile alınsın dedi doktor. Bu ameliyatttan olan varmı .. ameliyat sonrasında hamile kalmam zor mu olur? çok moralim bozuk. Psikolojim alt üst oldu. Ameliyat sırasınnda yumurtalığıma zarar gelirmi ? :( :(

Korkma cnm bende ayni senin gibi 8cm lik kistimi aldirdim laparoskopi ile ameliyattan sora 1-2 gun kaliyosun hastanede gobek bolgende 3tane deligin oluyo:)tabiki zorluklari war ama acik bir ameliyata gorede cok rahat bi sure yatip kalkarken agrilarin olucak bide en kotu yani doya doya gulemiceksin gulerken oksururken ve hapsururken agrin oluyo ama bunlarin hepsi 1hafta sora rahatsin baska mrk ettigin bisey warsa sorabilirsin cnm epey tecrubeliyim 2kere basimdan gecti

benimde sol yumurtalığımda 5 cm lik bir kist var,üç doktor gezdim ilk önce ameliyat dediler yumurtalığımıda alacaklardı,dünya başıma yıkıldı.

en son gittiğim doktor kesinlikle ameliyat önermedi yumurtalıkları zedeleyip çocuk olmasını daha da zorlaştırır dedi.olmadım ameliyat,daha sonra soğan suyuyla 3. ayda hamile kaldım.şuan 5

haftalık gebeyim.çarşamba günü benim veleti görmek için doktora gidicem :) ben birkaç doktor daha dolaş derim sağlıklı günler ...

slm arkadaşlar bende haftaya yani 20 ocakta laparoskopi olacağım çok tuhafım bir yandan korkuyorum.:26::26::26:sol yumurtalıkla rahimde yapışıklık var onun için hsg de göründü.başta korktum olmnadım yumurta takibi 2 ay falan sonra çatlatma yapıldı hüsrana uğradıktan sonra eşim doktorumuzu değiştirmek istedi.ben doktorumu çok seviyordum zaten o en başta laparoskopi demişti ben istemedim en son planımız laparaskoptu zaten ...bu hüsrandan sonra eşimin zoruyla arkadaşların zoruyla başka doktora gittim oda çok bilinen doktor hemen o sonuçlara göre bakıp laparoskop önerdi böle aşılama çatlatmayla hem sen yıpranıyorsun hemde vücudun dedi.ve randevuyu aldık benim kendi doktorumun yapmasını istiyodum ben.napalım eşim istemiyo o yüzden çok tartıştık çok üzdük birbirimizi baktım olmuyo anlaştık hamiş olursam kendi doktoruma gitcem çünkü onun yanında çok rahatım ve onun desteği falan çok mükemmel bir kadın.çok heyecanlıyım arkadaşlar korkuyorum:26::26::26:

Korkma cnm bende ayni senin gibi 8cm lik kistimi aldirdim laparoskopi ile ameliyattan sora 1-2 gun kaliyosun hastanede gobek bolgende 3tane deligin oluyo:)tabiki zorluklari war ama acik bir ameliyata gorede cok rahat bi sure yatip kalkarken agrilarin olucak bide en kotu yani doya doya gulemiceksin gulerken oksururken ve hapsururken agrin oluyo ama bunlarin hepsi 1hafta sora rahatsin baska mrk ettigin bisey warsa sorabilirsin cnm epey tecrubeliyim 2kere basimdan gecti

Ben de de sol yumurtalığımda 6 cm kist var.Birçok kez doktora gittim kontrol hapı kullanıyorum 6 aydır.Küçülme olmadı İzmirde bildiğiniz önerebileceğiniz laporoskopi alanında iyi olan uzman önerebilir misiniz.Ben ege üniv. doç. Fatih Şendağ ile Opr. Salih Sadık isimleri arasında kaldım.Bilen Ya da kendilerine ameliyat olan var mı acaba

............................................................................

Son düzenleme:
bende 2010 yılının kasım ayında olmuştum. kistim sol yumurtalığımda ve 7.5 cm civarındaydı. size tavsiyem kistiniz 5 cm'den büyükse kendinizi doğum kontrol haplarıyla sakın oyalamayın. çünkü geçmez. ben bu ameliyatı zor bir ameliyat zannediyordum. tabii en çokta ya uyanamazsam korkusu vardı. hatta bayağı oyaladım kendimi. ama bir gün karar verdim olmaya. ameliyattan sonra fazla ağrın olmuyor. çünkü bir göbekten ikide karnın yanlarından 1 cm boyutlarında kesiklerin oluyor sadece. açık ameliyatta iyileşme çok uzun sürüyor ama laparaskopide 1-2 günde ayağa kalkıyorsun. hatta ilk gün ben biraz ağrım vardı ama yinede ayağa kalkabildim. ikinci günü dolaşıyordum. en sevindiğim tarafıda sunta takmadılar o yönden rahat dolaşabildim. sevmediğim tarafıda bir gece önce seni hastaneye alıp yarınki ameliyatın için lavman yapmaları. tabii canım acımadı ama tuhaf oldum işte yaaaa. ertesi günü beni eve gönderdiler.
canım hiç sıkma kendini şu an bana tekrar bu ameliyatı olurmusun deseler hiç korkmadan evet derim. Allah korusun ne zor ameliyatlar geçiriyor insanlar bunu ufak bir operasyon olarak gör. şimdiden geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
canım bende çok yakında laparoskopi oldum(06.12.2011) elhamdülillah korkulacak birşey yok. doktorlar için bu operasyon diş çekimi gibi bir şeymiş o denli basit görülüyor. Bende senin gibi endişelenmiştim.Çok araştırma yaptım birkaç doktordan kesin olarak laparoskopi teyitini aldıktan sonra oldum ve kanuni sultan süleyman devlet hastanesini tercih ettim.Sağolsun doktorlarda hemşirelerde hastabakıcılarda gayet iyilerdi , doktor çalıştığım için 2 hafta rapor verdi ama ben çok kısa sürede toparlandım.Beni en çok okuduklarımdan mıdır bilinmez opersayondan ziyade lavman olayı etkilemişti.O da çok basit birşey bir dakikalık bir işlem hiç korkmana ve çekinmene gerek yok.Ben ameliyata girerken birçok hasta vardı ve durumları çok ciddi idi onlara nazaran bizimki çok basit o yüzden olacaksan şayet Allahın izni ile seninkide kolay geçer inşallah endişe etme. Laparoskopi sonrası dikişlerim kendiliğinden düştü.Şu an için doktor yaklaşık 3-6 ay arası bizi kendi halimize bıraktı:)Dua edin inşallahda bu sürede bende hayrlısı ile netice alayım.Sana tavsiyem bir iki uzmana sorduktan sonra olmanı istiyorlarsa ol çünkü benimki yaklaşık 8 ay önce 3 cm di sonra 8 cm e kadar çıktı. Hem bu illa çocuk içinde değil sonuçta vucudunda bir kist var ve zaman içerisinde bu farklı bir hal alabilir bence ihmal edilmemeli... Allah yardımcın olsun...

selam canım..ben 3 yıl ameliyat sözünü dinlemeyip daha sonra her şey ilerdledikten sonra ameliyat olan biriyim vee benim sol yumurtalık tamamen alındı..laporoskpiden açık ameliyata dönüldü çünkü bu 3 yıl boyunca yapışıklıklar artmış.ameliyattan 5 ay sonra kendiliğinden hiç bir ted.vs.olmadan gebe kaldım.hiç korkma ve ameliyatını ol..herşein hayırlısını dile çook geçmiş olsun..

selam canım..ben 3 yıl ameliyat sözünü dinlemeyip daha sonra her şey ilerdledikten sonra ameliyat olan biriyim vee benim sol yumurtalık tamamen alındı..laporoskpiden açık ameliyata dönüldü çünkü bu 3 yıl boyunca yapışıklıklar artmış.ameliyattan 5 ay sonra kendiliğinden hiç bir ted.vs.olmadan gebe kaldım.hiç korkma ve ameliyatını ol..herşein hayırlısını dile çook geçmiş olsun..

Buki40 benimde sol yumurtaligim alindi ama bekarim korkuyorum ilerde cocukta sorun olurmu diye sana hicbir tedavi uygulanmadimi yada doktorun ne tavsiyelerde bulundu bnm doktorumda korkmamami soyluyo amaelde degil:(

Buki40 benimde sol yumurtaligim alindi ama bekarim korkuyorum ilerde cocukta sorun olurmu diye sana hicbir tedavi uygulanmadimi yada doktorun ne tavsiyelerde bulundu bnm doktorumda korkmamami soyluyo amaelde degil:(
evet canım hiç bir şey yapılmadı hiç bir tavs.vs.yok benim dr biraz rahat biriydi.ameliyat yaptı gönderdi.sanırım enfekte yer gidince diğer yumurtalık daha verimli oluyor.birde o dönem kafama pek bir şey takmamıştım rahattım ağrılarım geçti falan diye.Hiç korkma önemli olan o hasta yerden kurtulman kendine iyi bak , iyi beslen ,kafana bir şey takma hayırlısyla herşey olur canım.çok geçmiş olsun..

Merhaba ben yeni üye oldum, 5 cm miyom olduğu tespit edildi. Sgklıyım (çalışan),İSTANBUL DA, laporoskopi yaptırabileceğim, sgk nın geçtiği iyi bir doktor -hastane biliyorsanız yönlendirebilir misiniz...Teşekkürler...

merhaba.. bnm de 2008 senesinde kistim çıkmıştı. 1.5 sene kdr doğum kontrol hapı kullandım ama geçmedi bi türlü. 1.5 senedr doktora gtmiyodum bugün gttm kistim hala duruyo aynı boyda. etrafı kalın braz ddi ilaçla geçmesi zor olabilir dedi. gene doğum kontrol hapı verdi ama ben 2 3 ay soğan suyu içeym diyorum sizce işe yarar mı? bi de sağ yumurtalığının dokusu azalmış ddi alınabilir ddi..:( ne yapacağım bilmiyorum. bi de ege üniversitesi hastanesine gdeceğim inş. sizce ne yapmalıyım:(

arkadaslar bendede kist var hatta miyom amleiyat olmam gerekiyor ama korkuyorum

benim sorum kist sizde agri yapiyormu ne tur agrilar ogrenebilirmiyim

slm arkadaşlar 20 ocakta laparoskopi oldum çok korkuyodum ama korktuğum kadar olmadı öğlen ameliyat oldum akşam 5 de evdeydim.ama ameliyat sırasında verdikleri gazdan dolayı 3 gün çok kötüydüm gaz sıkıştırıyodu nefes bile tam alamıyodum omzum ve sırtım falan sabah akşam 2 şer iğnelerle atlattık çok şükür inşallah sonucu güzel olur hayırlısı....

slm arkadaslar ben hamile kalabilmek icin cok tedavi oldum, yumurtalarimi büyütmek icin igne kullandim, doktorumun dikkatsizligi yüzünden sol tarafimda kist olustu, hamile oldugumda, dis gebelikten süpelenince, sorun cikinca hastanede ögrendim, meger bende kanayan kist varmis cokda agri yapiyordu, sol bacagima vuruyordu kasiktan dayanilmaz bir agriydi. laporoskopi yaptilar ama sizin bildiginiz gibi kisti almiyorlar sadece balonu nasil patlatiyorlar aynen öyle kisten delik aciyorlar. ve kendisi kücülüyormus. benimde agrim gecmeseydi yumurtaligimi alicaklardi ama ben karsi ciktim. sadece sag tarafinla hamile kalabilirsin dediler. cok sükür sol kist yok oldu. bu arada bebgimde rahim agzinda oldugu icin düsükte yaptim, kürtas oldum malasef. simdi sag tarafimda 5 cm kist var ama hic agrisi yok doktor zararsiz diyor. korunma hapi kullaniyorum. laporoskopi icin bizim burda lavma yapmiyorlar. ilk 3 gün den sonra kendini toparliyorsun saten, ameliyatinin 5. günü dikislerini aliyorlar ve bantsiz geziyorsun. karnin cok sis oluyor gazdan dolayi hepsi 1 hafta sürüyor.

Merhaba ben yeni üye oldum, 5 cm miyom olduğu tespit edildi. Sgklıyım (çalışan),İSTANBUL DA, laporoskopi yaptırabileceğim, sgk nın geçtiği iyi bir doktor -hastane biliyorsanız yönlendirebilir misiniz...Teşekkürler...
canım ben bir çok özel hastaneye gittim en son gittiğim özel hastanedeki doktor beni halkalıdaki kanuni sultan süleyman hastanesine yönlendirdi.
Laparoskopiyi orda oldum araştırma hastanesi olduğu için de ben özellikle tercih ettim ameliyatıma da operatör doktorla klinik şefi girdi.Memnun kaldım inşallah neticede alırım...

Back