Gebeliğe Hazırlık Laparoskopi sonrası

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

dnzsms

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2024
12
0
28
Merhaba tıkalı tüp ameliyatından sonra tekrar tüplerde yapışıklık olma olasılığı nedir bilen veya bu durumu yaşayan var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba tıkalı tüp ameliyatından sonra tekrar tüplerde yapışıklık olma olasılığı nedir bilen veya bu durumu yaşayan var mı yardımcı olursanız sevinirim.
Benim de tüplerim tıkalı amlyat oldum ama açılmadı

10 gün oluyo ameliyat olalı açıldı dediler ama sonradan tekrar kapanır diye korkuyorum

10 gün oluyo ameliyat olalı açıldı dediler ama sonradan tekrar kapanır diye korkuyorum
merhaba benimde tek tupum kapaliymis ama açılmasını önermedi sonrasında daha fazla sorun oluyor sonra tüpü almamız gerekiyor dedi. Onun yerine ilaç ile yumurta çoğaltma ile diğer taraf ile gebelik deneriz dedi

Sonuç ne peki şimdi ne aşamadasınız
Etiketlememissiniz bana eğer sorduydaniz benim rahimde üstte perde vardı o yüzden histeroskopi oldum dört gün önce doktorum tupu açmak istemedi risklerinden dolayı, ama iceri salinan sıvılarla kendiliğinden açılmış da olabilir ama kapalı da olsa sorun yok dedi bu ay korunuyorum sonraki ay kontrolüm var duruma göre istersem yumurta takibi yapabileceğimizi söyledi

Etiketlememissiniz bana eğer sorduydaniz benim rahimde üstte perde vardı o yüzden histeroskopi oldum dört gün önce doktorum tupu açmak istemedi risklerinden dolayı, ama iceri salinan sıvılarla kendiliğinden açılmış da olabilir ama kapalı da olsa sorun yok dedi bu ay korunuyorum sonraki ay kontrolüm var duruma göre istersem yumurta takibi yapabileceğimizi söyledi
Tüp açma neden riskli ki anlamadım bana hiç bi doktor böyle bi ihtimalden bahsetmedi

Tüp açma neden riskli ki anlamadım bana hiç bi doktor böyle bi ihtimalden bahsetmedi
Tekrardan yapışıklık olma durumu çok fazla oluyormuş, olumsuz olduğunda bir daha tüp alinması gerekiyormus bir tanesi zaten gebelik için mümkün ilaçla yumurta çoğaltıp gebelik elde ederiz demişti doktorum açıkçası bende pek anlamadım özellikle histeroskopide açabilirlerdi ama iki doktorumda açmak istemedi 😔

Merhaba benim her iki tüpümde tıkalı 2 ay önce polip aldırdım aynı zamanda tuplerime bakıldı ama tam değil tek tupumde çok az bir geçiş olmuş ve boğum boğummuş tüp bebek doktoru ümitsiz konuşmadı uca kadar gelmiş sıvı zaten 3 ay deneyin dedi bu süt maydonoz banyosu diye birşey varmış hiç deneyen var mı varsa hamile kalmanıza yardımcı oldu mu cevap yazarsanız çok sevinirim yeni evliyim

Merhaba benim her iki tüpümde tıkalı 2 ay önce polip aldırdım aynı zamanda tuplerime bakıldı ama tam değil tek tupumde çok az bir geçiş olmuş ve boğum boğummuş tüp bebek doktoru ümitsiz konuşmadı uca kadar gelmiş sıvı zaten 3 ay deneyin dedi bu süt maydonoz banyosu diye birşey varmış hiç deneyen var mı varsa hamile kalmanıza yardımcı oldu mu cevap yazarsanız çok sevinirim yeni evliyim

Sizin tüpler neden tıkalı hiç hamile kaldınız mı

Tüpleri actığı zaman eğer ileri düzey bir yapışkanlıktan dolayıysa tekrardan yapışabiliyormuş doktorum öyle demişti ama siz şuan actırdıysanız eğer deneyin derim 2 ay en azından o açıklıktan yararlanabilirsiniz nasip kapanmadan gebe kalırsınız belki zaten yapışıklık devam ederse tüpleri alıyolarmış bı işlevi yok çünkü bebeğe zarar verir durması

Son düzenleme:
Sizin tüpler neden tıkalı hiç hamile kaldınız mı
Hayır hiç hamile kalmadım doktor geçmişte geçirdiğin bir enfeksiyondan kaynaklanmış olabilir dedi yeni öğrendim zaten kızlar bitkisel şeyler istiyorum daha önce deneyimleyip hamile kalan varsa da yazabilir mi

X