- 28 Aralık 2007
- 1.257
- 1
- 116
- Konu Sahibi kirmizisilgi
merhaba. ben 3 yildir cocuk sahibi olmaya calisiyorum, cesitli sebeplerden dolayi tedaviye baslayamadim. 2 yumurtalikta 4 cm'ye yakin endometriosis diger adiyla cikolata kisti var. memorial hastanesine tup bebek tedavisi icin basvurdum. dr. semra hanim kesinlikle laparoskopi onerdi, sonrasinda normal yollarla 3 ay deneyip olmazsa tup bebek tedavisini daha uygun buldugunu belirtti. gorustugum baska bir doktorda yumurta rezervinde azalma olabileceginden bahsetti ve 3 aylik bi igne tedavisiyle yumurtalari gelistirip tup bebege baslamayi onerdi, fakat laporoskopininde farkli bir secenek olabilecegini soyledi. bu durumda bi tercih yapmam gerek ve oldukca kararsizim. once laparoskopi mi ya da direkt tup bebek tedavisi mi mantikli? bu sekilde deneyimleri olanlardan faydalanmak ve fikir alisverisinde bulunmak istiyorum. lap. ameliyati agrili mi sonrasinda ve sizce hangi yol daha mantikli? ve bir sorum daha var; her tup bebek tedavisinde yumurtalar aliniyor mu ve yumurta rezervi azaliyor mu? cunku laparoskopi sonucu sanirim bir azalma olacak ve tup bebek tedavisine etkileri neler olabilir? bu sekilde tecrubesi olan ya da deneyimi olan arkadaslarin degerli fikirlerini bekliyorum...tesekkurler..