• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laparoskopi mi tup bebek tedavisi mi?

kirmizisilgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.257
1
116
merhaba. ben 3 yildir cocuk sahibi olmaya calisiyorum, cesitli sebeplerden dolayi tedaviye baslayamadim. 2 yumurtalikta 4 cm'ye yakin endometriosis diger adiyla cikolata kisti var. memorial hastanesine tup bebek tedavisi icin basvurdum. dr. semra hanim kesinlikle laparoskopi onerdi, sonrasinda normal yollarla 3 ay deneyip olmazsa tup bebek tedavisini daha uygun buldugunu belirtti. gorustugum baska bir doktorda yumurta rezervinde azalma olabileceginden bahsetti ve 3 aylik bi igne tedavisiyle yumurtalari gelistirip tup bebege baslamayi onerdi, fakat laporoskopininde farkli bir secenek olabilecegini soyledi. bu durumda bi tercih yapmam gerek ve oldukca kararsizim. once laparoskopi mi ya da direkt tup bebek tedavisi mi mantikli? bu sekilde deneyimleri olanlardan faydalanmak ve fikir alisverisinde bulunmak istiyorum. lap. ameliyati agrili mi sonrasinda ve sizce hangi yol daha mantikli? ve bir sorum daha var; her tup bebek tedavisinde yumurtalar aliniyor mu ve yumurta rezervi azaliyor mu? cunku laparoskopi sonucu sanirim bir azalma olacak ve tup bebek tedavisine etkileri neler olabilir? bu sekilde tecrubesi olan ya da deneyimi olan arkadaslarin degerli fikirlerini bekliyorum...tesekkurler..

canım bende sen gibi endometriozis hastasıyım.bu hastalık herkeste farklı aşamalarda olabiliyor.benimki çok ileri safhada olmadığı için şimdiye kadar doktorların dediği gebeliğe engel olmadığı.ama bazen ciddi boyutlarda yumurtalıklarda yapışıklığa neden olabiliyor ve buda gebeliği engeleyebiliyor.seninde anlattığın gibi doktorlar bu konuda bölünmüş durumdalar kimisi direk kistlerle denemekten yana kimisi de önce laparoskopi diyolar.
ben laparoskopi olup kistimden kurtulmayı tercih etmiştim canım çünkü ileri safha olmasa da adetlerim çok sancılı oluyodu.kistim 1 yıl kadar takip edildi ilk önceleri 3 cm di en son 8 cm kadar oldu ve mecburen laparoskopi oldum.o zaman yeni evliydim ve tecrübesizdim bilseydim direk tüp bebek denerdim çünkü beden çok daha kötü durumda olan arkadaşlarım vardı.5-6 adet çikolata kistiyle tüp bebek deneyen bir arkadaşım kızına kavuştu :) yine başka bir arkadaşımın 2 tane kistiyle ilk tüp bebek denemesinde yine kızı oldu şuanda 2 yaşında :) o yüzden eğer çok ileri safhada değilsen laparoskopi olmanı tavsiye etmem canım.yumurta rezervin kesinlikle düşüyo heleki iki yumurtalığnda da varsa ikisine birden olması da riskli bence.ama tüp bebeğin yumurta rezervine olumsuz bir etkisi olduğunu hiç duymadım şimdiye kadar.iyi düşün ve araştır bence de ama ne karar verirsen erteleme çünkü bu kistler zamanla büyüyolar ve hep sorun yaratıyolar canım.en kısa zamanda meleğine kavuşman dileğiyle :))

evoevo cok tesekkurler cevabin icin, bende ne yapicam bilemiyorum henuz. direkt tup bebek uygun degil dediler vb vb.. herkes birsey soyluyor iste hala karar veremiyorum..

hayır canım aksine benim önceden yumurta rezervimde azalma vardı lap. ile tüplerim bağlandıktan sonra anlamadım neden olduğunu ve yumurtalık rezervim normale döndü ben de 4 yıldan beri bebek sahibi olmak istiyordum sağlı sıllı en fazla 3 yumurtam olurdu mart ayında lap. oldum nisan da 1. tedavi negatifti. temmuzda benden 10 yumurta topladılar 9 tanesi bölündü 2 ağustosta transferim oldu ve 5 tane de dondurulmuşum var. çok şükür hamileyim allah tüm istyenler nasip etsin inşallah :))))

hayır canım aksine benim önceden yumurta rezervimde azalma vardı lap. ile tüplerim bağlandıktan sonra anlamadım neden olduğunu ve yumurtalık rezervim normale döndü ben de 4 yıldan beri bebek sahibi olmak istiyordum sağlı sıllı en fazla 3 yumurtam olurdu mart ayında lap. oldum nisan da 1. tedavi negatifti. temmuzda benden 10 yumurta topladılar 9 tanesi bölündü 2 ağustosta transferim oldu ve 5 tane de dondurulmuşum var. çok şükür hamileyim allah tüm istyenler nasip etsin inşallah :))))
cok sevindim senin adina, umarim saglikla cocugunu kucagina aldigin gunleri de gorursun :).
yazdigin sey beni rahatlatti oldukca, ben de laparoskopiye karar kildim sonunda. bakalim sali gunu ins. ameliyat olucam. adete yakin olmasi sorun olur mu acaba? cunku laparoskopiden sonra bir kac gun icinde regl olmam gerekiyor..

Back