canım merhaba .öncelikle geçmiş olsun.laparoskopi ile bütün tüplerine yumurtalıklarına rahiminin içine bakıyorlar.tüp yumurtalık ilişkisi nasıl tıkanıklık varmı yapışıklık varmı.ve laparoskopi ile o anda yapılması gereken neyse onuda yapıyor doktor.hem tanısal amaçlı hemde tedavi amaçlı yapılan bir operasyon.korkulcak bişey yok.göbek altından 2-3cm lik bir delikle karın içine giriyorlar.iki aletle giriliyor.biri kamera biride tedavi ediceği alt oluyor.yani iki delik açılıyor.genel anestezi uygulanıyor.yani sen uyuyorsun operasyon sırasında hiç bir şey duymuyorsun canım.uyandığın zaman hafif bi sancın olucak ama çabuk toparlarsın.1-2 gün içinde normal yaşamına devam edersin.işine gücüne gidersin.tabiiki kendinede dikkat ediceksin ağır iş yapma.ani hareketlerden kaçın.korkulcak bişey yok. bende 23 temmuz da laparoskopi oldum.ve hemen ayağa kalktım 2 gün sonra işime geldim.şimdide bi problem yok.şuanda beklemedeyim.canım hayırlısı olsun.kendini korkutma tekrar geçmiş olsun.laparoskopi doğru bi karar ne olup bittini öğreniyorsun ve nasıl bir tedavi uygulanacağına karar veriyor doktor.sevgiler...