Şu anki durumunuz tam olarak nedir bilemiyorum, bunu en doğru doktora giderek öğrenebilirsiniz.Anksiyete harici travma sonrası stres bozukluğu veya depresyon vs var mı diye? Fakat anksiyete için 3-3 kuralı var, ben de araştırırken denk geldim.Kendim de anksiyete bozukluğu var, artık çok zorlanıyorum o yüzden bunu deneyeceğim kötü düşünceler aklıma geldiğinde.Bununla birlikte seratonin salgılamaya yardımcı takviyeler var; bunlar antidepresan değil.Fakat yine de doktora sorup kullanılması gerekir çünkü herkesin vücudu farklı reaksiyonlar verebilir.Bir de siz emziriyorsunuz muhtemelen sizin şu an ilaç vb yan ürünler kullanmanız sakıncalıdır.Bu nedenle şu an için bebeğinize sakıncası bulunmadığı taktirde ve ölçüde beslenmenizde depresyon azaltıcı besinler seçebilirsiniz mesela Demir ve b12 yönünden zengin gıdaları ne kadar tüketirseniz o kadar iyi gelir size bu süreçte; yeşil yapraklı sebzeler, et,süt, yumurta gibi… Bunların yanında imkanınız varsa eğer egzersiz yapmaya çalışın.Yine imkanınız varsa en güzeli temiz havada yapılan yürüyüştür; deniz kenarı, park, bahçe vb.
İmkanınız yoksa da evde fiziksel olarak daha hareketli yaşamaya özen gösterin bu süreçte.
Son olarak yaşadığınız üzücü olayla alakalı kendinizi affedin ve sabredin.Benim başımdan hiç böyle bir olay geçmedi fakat en yakın arkadaşlarımın hepsinin başından geçti ve ne kadar zor olduğunu kendim hissedemesem bile onlardan biliyorum.Hepsi bunu kendilerini affederek atlattı,olayları değiştirme şansımızın olmadığı durumlarda affetmek bizi iyileştirir.Öte yandan ne iyi ne de kötü hiçbir şey sonsuza dek sürmez, şu an hissettiğiniz bu acıyı da ölene dek aynı şiddette hissetmeyeceksiniz.Evet,belki hiç unutamayacaksınız ama canınızı da bu kadar yakmayacaktır.Zaman bütün yaraları sarar..