• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lanet anksiyete

Gzm37

Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2022
16
5
16
25
Kizlar ben 9 ay önce doğum yaptım kronik anksiyete hastasıyım agir lohusa depresyonu yaşadım 7 ay kadar eşimle birlikteligim olmadı spiral taktirmadan önce esim başkasına bakmasın diye 2 kere ilişki yaşadık onda hamile kalmışım agir geçirdiğim ve daha anlatamadığım için 5 haftalık iken aldirdim aynı gün spiral taktirdim ama çok üzüldüm ben çocukları çok severim hala hastalarını sayarım Allah için söyleyin bu Nalet hastalığın kesin tedavisi yokmu 😢 💔

Doğumdan sonra da kan tahlillerinizi vitamin değerlerimizi tam yaptırdınız mı?
Özellikle D vitamini- b12- demir bunlara bıktırdınız mı? Bunların eksikliği aşırı anksiyete durumuma yol açıyor.

Spiral taktirmadan iliski yaşadınız tamam ama diğer korunma yöntemleri ne güne duruyor, spiral olmadan korunmanın yolu yok mu? Hatalisiniz. Ayrıca diğer konunuzda yazdığınıza göre eşiniz benden uzak durma dışarıya bakarım diye tehdit etmiş, siz depresyonda olmanıza rağmen. Asıl sorun eşiniz.

Doğumdan sonra da kan tahlillerinizi vitamin değerlerimizi tam yaptırdınız mı?
Özellikle D vitamini- b12- demir bunlara bıktırdınız mı? Bunların eksikliği aşırı anksiyete durumuma yol açıyor.
Kanım çok düşüktü doğumda çok kan kaybetmistim o etkiler mi birde bekarken anksiyete anlatmıştım

Spiral taktirmadan iliski yaşadınız tamam ama diğer korunma yöntemleri ne güne duruyor, spiral olmadan korunmanın yolu yok mu? Hatalisiniz. Ayrıca diğer konunuzda yazdığınıza göre eşiniz benden uzak durma dışarıya bakarım diye tehdit etmiş, siz depresyonda olmanıza rağmen. Asıl sorun eşiniz.
Tabi ki bir çok cesit korunma yöntemi var eşim prezervatif kullanabilirdi hatta daha doğuma 2 hafta vardı dedim tamam dedi dogum da lohusa depresyonu yaşadım kadın doğum hapı alcaktim ama o psikoloji ile unuturdm içmeyi çünkü kan ilacım vardı onu bile unutuyordum aklıma en kesin sprial geldi eşimle zaten kaç aydır birlikte olmadım kendimi biraz toplayip sprial taktircakrim bana baskı yaptı prezervatif de takmadi lbende yapmamam lazımdı ama sadece 2 kere birlikte oldum sırf beni üstü kapalı tehdit etti diye spirale gittim hamile olduğumu öğrendim şimdi ben aldırdım ama emin ol onun üzüntüsünü de çekiyorum ben çocukları çok seven biriyim ilk evladıma lohusa depresyonu yaşadım diye üzülürken ikinci evladımı ruh sağlığımı kaybetmemek için aldirmak zorunda kaldım hala haftaların sayıyorum eşim de günahı senin boynuna dedi onu bile bana yükledi hadi benim psikolojim bozuktu sen salakmısın be adam sen korun küçük de değil 35 yaşında bende ki hata düzelene kadar birlikte olmayacaktim birine bakarsa da dfol Git bak demem lazımdı bıktım bu kaygı bozukluğundan

Tabi ki bir çok cesit korunma yöntemi var eşim prezervatif kullanabilirdi hatta daha doğuma 2 hafta vardı dedim tamam dedi dogum da lohusa depresyonu yaşadım kadın doğum hapı alcaktim ama o psikoloji ile unuturdm içmeyi çünkü kan ilacım vardı onu bile unutuyordum aklıma en kesin sprial geldi eşimle zaten kaç aydır birlikte olmadım kendimi biraz toplayip sprial taktircakrim bana baskı yaptı prezervatif de takmadi lbende yapmamam lazımdı ama sadece 2 kere birlikte oldum sırf beni üstü kapalı tehdit etti diye spirale gittim hamile olduğumu öğrendim şimdi ben aldırdım ama emin ol onun üzüntüsünü de çekiyorum ben çocukları çok seven biriyim ilk evladıma lohusa depresyonu yaşadım diye üzülürken ikinci evladımı ruh sağlığımı kaybetmemek için aldirmak zorunda kaldım hala haftaların sayıyorum eşim de günahı senin boynuna dedi onu bile bana yükledi hadi benim psikolojim bozuktu sen salakmısın be adam sen korun küçük de değil 35 yaşında bende ki hata düzelene kadar birlikte olmayacaktim birine bakarsa da dfol Git bak demem lazımdı bıktım bu kaygı bozukluğundan
Anksiyete ile yaşamak çok zor gerçekten.Siz tam o dönemleri atlatıp iyileşemeden tekrar hamile kalmışsınız.Keşke eşiniz bu süreçte size destek olsaydı.Belki sonuç farklı olabilirdi.Bir an önce toparlanmaya bakın destek alın ki evladınıza yetebilesiniz.Kendinize fazla yüklenmeyin ruhsal sorunlar sağlıklı düşünmemizi engelliyebilir.Sonrasın da büyük pişmanlıklar yaşatabiliyor.Eşinizde daha fazla suç görüyorum çok bencilce davranmış.

Anksiyete ile yaşamak çok zor gerçekten.Siz tam o dönemleri atlatıp iyileşemeden tekrar hamile kalmışsınız.Keşke eşiniz bu süreçte size destek olsaydı.Belki sonuç farklı olabilirdi.Bir an önce toparlanmaya bakın destek alın ki evladınıza yetebilesiniz.Kendinize fazla yüklenmeyin ruhsal sorunlar sağlıklı düşünmemizi engelliyebilir.Sonrasın da büyük pişmanlıklar yaşatabiliyor.Eşinizde daha fazla suç görüyorum çok bencilce davranmış.
Kesinlikle öyle en basiti sevdiğin bir şeyden vazgeçmek bebeğim gibi sonuçta oğlumdan bir farkı yoktu destek almak çok istiyorum ama ilaçlar uyku yaparsa bebegimle ilgilenemem yada derin uyku yaparsa diye korkuyorum tek düşüncem o yoksa çoktan baslamistim ilaca durumum biraz düzelsin psikoloğa gideceğim aslında randevu sırası düşse devletin psikologlari var ona gitsem o da olur .aslında kayinvalidemlerle oturuyorum ama ilaç kullansam uyku sersemlik falan yapsa çok soylenirler lohusa iken de çok soylendiler.

Şu anki durumunuz tam olarak nedir bilemiyorum, bunu en doğru doktora giderek öğrenebilirsiniz.Anksiyete harici travma sonrası stres bozukluğu veya depresyon vs var mı diye? Fakat anksiyete için 3-3 kuralı var, ben de araştırırken denk geldim.Kendim de anksiyete bozukluğu var, artık çok zorlanıyorum o yüzden bunu deneyeceğim kötü düşünceler aklıma geldiğinde.Bununla birlikte seratonin salgılamaya yardımcı takviyeler var; bunlar antidepresan değil.Fakat yine de doktora sorup kullanılması gerekir çünkü herkesin vücudu farklı reaksiyonlar verebilir.Bir de siz emziriyorsunuz muhtemelen sizin şu an ilaç vb yan ürünler kullanmanız sakıncalıdır.Bu nedenle şu an için bebeğinize sakıncası bulunmadığı taktirde ve ölçüde beslenmenizde depresyon azaltıcı besinler seçebilirsiniz mesela Demir ve b12 yönünden zengin gıdaları ne kadar tüketirseniz o kadar iyi gelir size bu süreçte; yeşil yapraklı sebzeler, et,süt, yumurta gibi… Bunların yanında imkanınız varsa eğer egzersiz yapmaya çalışın.Yine imkanınız varsa en güzeli temiz havada yapılan yürüyüştür; deniz kenarı, park, bahçe vb.
İmkanınız yoksa da evde fiziksel olarak daha hareketli yaşamaya özen gösterin bu süreçte.
Son olarak yaşadığınız üzücü olayla alakalı kendinizi affedin ve sabredin.Benim başımdan hiç böyle bir olay geçmedi fakat en yakın arkadaşlarımın hepsinin başından geçti ve ne kadar zor olduğunu kendim hissedemesem bile onlardan biliyorum.Hepsi bunu kendilerini affederek atlattı,olayları değiştirme şansımızın olmadığı durumlarda affetmek bizi iyileştirir.Öte yandan ne iyi ne de kötü hiçbir şey sonsuza dek sürmez, şu an hissettiğiniz bu acıyı da ölene dek aynı şiddette hissetmeyeceksiniz.Evet,belki hiç unutamayacaksınız ama canınızı da bu kadar yakmayacaktır.Zaman bütün yaraları sarar..

Back