• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lamine yaptırdım, yardım lütfen :(

cillibom

DEMİR 19/11/2014
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
1.381
995
448
arkadaşlar bir sey sormak istiyorum :(
ben de gecen pazartesi yaptırdım lamine dişlerime. çok da iyi bir yerde yaptırdım güven yönünden hiç bir sıkıntım yok. gayet güzel gitti bütün işlemler ve pazartesi takıldı, toplam 7 diş. üst dişlerimde. yaptırırken kimse anlamadı bile..

yaptırma nedenim de dişlerimde çarpıklık olmasıydı. görüntü olarak gayet güzel oldu bir sıkıntım yok, cok dogal duruyor. ama çarpıklığı düzeltmek için biraz fazla aldılar bazı dişlerimi, ağrı olabilir eger olursa iki dişine kanal tedavisi yapabiliriz dediler hatta.
bir dişim ciddi anlamda ağrı yapıyor ona kesin olacak sanırım kanal tedavisi.

Ama benim sorum su, su an cok zor bir seyler yiyip içebiliyorum cok sızlıyor ve bir seyleri hafif ısırınca bile acıyor :5:. normal mi bu? yani yaptıran arkadaşlarda da oldu mu? lütfen yardım edin cok endişelenmeye başladım :14:.
bu arada agrı eşiğim cok düşüktür, doktorlar dedi bir kaç gün agrı sızlama yapabilir hatat uzun da sürebilir diye.. ama cidden merak ediyorum.. geçecek mi bu?

Not: 3.sayfaya resim ekledim.. nedense buraya eklememe izin verilmedi :(

Son düzenleme:
İstanbul'da plusdent kliniğinde yaptırdım.. hatta bugun yine gittim sıkıntımı söyledim çok güzel açıklama yaptı Onur Bey.. bir dişimde yükseklik vardı onu aldı . su an çok iyiyim. agrım falan yok.. kanal tedavisi olabilir diye düşündüğüm dişimi takip etmek istiyor Onur Bey, hemen yapmayalım dedi. zaten bahsettiğim dişte büyük bir çürük varmış onu temizlemiş onun da etkisi var dedi orada. Açıklayınca bu sızlamaları içim de rahatladı.. aynaya baktık.a keyfim yerine geliyor resmen :1:

Merhabalar, 1,5 sene önce bende yaptırmıştım.Benimde dişlerimde oynama oldu. Yani küçülttüler ve üzerine empres şeklinde lamineler yapıldı. Fakat gittiğim klinik çok donanımlı bir yer olduğundan, yaparken bir taraftanda röntgenim çekildi. Kanal tedavisi yapılacak alan dişim varsa, yapıldı. En son dişim yapıştırıldı. O yüzden hiç şikayetim olmadı çok şükür.
Senin dişlerine önceden röntgenle bakılsaydı, anında kanal tedavisi yapılırdı. Sonrasına gerek kalmayabilirdi.Hemen doktorunla konuş ve tedaviye başlasınlar. Zamanla ağrıların artabilir.

ben de yaptırmayı düünüyorum, araştırma yapıyorum. İstanbuldayım. Plusdent den memnun kaldın yani öyle mi? yardımcı olursan sevnirim. tanesini ne kadara yapıyorlar?

gecmiş olsun canım öncelikle ben de düşünüyorum alt dişlerimde çarpıklıklar var bir dişim biraz geride sadece onun içinde tel taktırmak istemiyorum.öncelikle sorum doğal duruyor mu. benmki biraz fazla geride olduğu için sanırım empress denlen yöntem olur lamineden ziyade.yaşım 21 bu arada .öneriyomusun çarpıklıklar için bu yöntemi.

Merhabalar, 1,5 sene önce bende yaptırmıştım.Benimde dişlerimde oynama oldu. Yani küçülttüler ve üzerine empres şeklinde lamineler yapıldı. Fakat gittiğim klinik çok donanımlı bir yer olduğundan, yaparken bir taraftanda röntgenim çekildi. Kanal tedavisi yapılacak alan dişim varsa, yapıldı. En son dişim yapıştırıldı. O yüzden hiç şikayetim olmadı çok şükür.
Senin dişlerine önceden röntgenle bakılsaydı, anında kanal tedavisi yapılırdı. Sonrasına gerek kalmayabilirdi.Hemen doktorunla konuş ve tedaviye başlasınlar. Zamanla ağrıların artabilir.

öncelikle çok tesekkür ederim cvp verdiğin için :1: doktorum bugun kanal tedavisi yapmak istemiyorum dedi.. dişimi öldürmek olarak görüyorlarmış, ne olursa olsun yapacağımız her seyden daha önemli orada sağlam canlı bir kökün olması diye düşünüyorlarmış. kesinlikle kanal tedavisine ihtiyac duyulacaksa yapıcaz ama su an agrının neden meydana geldiğini anlamamız lazım dedi. yani çürüğü temizlediği için ve üstüne lamine için biraz incelttiklerinden tüm bunlar bir araya geldiği için ağrı yapıyor olabilrmiş.. agrımı tarif ettiğimde kanal tedavisi gerektiren ağrı değil diye düşünüyorlar. bakalım bir iki hafta gözlem altındayım.. sonrasında karar verilecekmiş :) zaten su an gayet iyiyim.. bu arada araştırırken sunu gördüm yapılan kanal tedavilerinin ileride diş kayıplarına ve sonrasında da implantlara yol açabileceği yazıyordu. o yüzden aslında yapılmasını da istemiyorum :ssz:

ben de yaptırmayı düünüyorum, araştırma yapıyorum. İstanbuldayım. Plusdent den memnun kaldın yani öyle mi? yardımcı olursan sevnirim. tanesini ne kadara yapıyorlar?

ciddi anlamda çok memnun kaldım.. şiddetle tavsiye ederim. normalde diş kliniklerinden cok korkuyorum cünkü yaşamadığım sey kalmamıştır. ortodonti tadavisi bile gördüm geçmişimde. kabuslarımdan iki sene önce kurtuldum düşünün durumumu.. hatta buraya gitmeden önce annem geldi bursadan sırf korkuyorum diye. işleme başladığımız gün 1.5 saat boyunca titredim resmen.. ama su an cok iyiyim.. yaklaşımları süper diyemiyorum süper ötesi.. en ufak korkum kalmadı. internet sitesine girip öncesi ve sonrası fotolarını isteyebilrisiniz. bu arada ilk muayene ücretsiz. fotolarınızı cekiyorlar sonra oturup konusuyorsunuz. sorunlar ne, nasıl düzeliri kaç diş olacak falan..
ilk randevumdan sonra 7 diş istedim (300€ ve 375€ olmak üzere iki sınıf var).. sonra ben uygun olunca gittim, çariamba günü ilk işlem 1.5 saat sürdü. diş etlerime pembe estetik yaptılar, sonra lamine için inceltme yaptılar. yamukluk oldugu için dişlerimde biraz daha fazla incelttiler galiba, zaten ben de üstüne basa basa dedim en sağlam nasıl olacaksa o şekilde yapın. geri dönüşü olmayan bir işlem biliyorum ama sonucta bu sekilde mutlu değilim, o yüzden en sağlam olacak sekilde yapın diye sürekli söyledim.. o gün 1.5 saat sonunda geçici diş taktılar ve kızlar abartısız 5 dakikada yaptıkları diş eski dişlerimin birebir aynısıydı, sadece daha beyazıydı :1:
sonra cumartesi gittim dişlerim hazırdı ama doktorlar biraz daha düzeltme istediler, o gün alt dişlerimi beyazlattılar 40 dakika. yeni yapılacak dişlerime benzer ikinci geçicileri taktılar ve onlar daha da iyiydi. sonra pazartesi gittim ve asıl dişlerimi taktılarçç bu işlemler sırasında pek acı hissetmedim ki normalde sağlam duramam acı karsısında. sadece taktıktan sonra dediğim gibi biraz agrı oldu ama bugun de ondan kurtuldum.
öncesi sonrası resimlerimi pazartesi gönderecekler, eklerim buraya.
baska sormak istediğiniz bir sey olursa cekinmeden sorun :)

su an halim cok komik bu arada, sürekli dişlerime bakıp gülüyorum :9:

ay cok uzun yazmışım

gecmiş olsun canım öncelikle ben de düşünüyorum alt dişlerimde çarpıklıklar var bir dişim biraz geride sadece onun içinde tel taktırmak istemiyorum.öncelikle sorum doğal duruyor mu. benmki biraz fazla geride olduğu için sanırım empress denlen yöntem olur lamineden ziyade.yaşım 21 bu arada .öneriyomusun çarpıklıklar için bu yöntemi.

walla sana su kadar söyliyeyim yasın 21 oldugu için ben yerind eolsam tel düşünürdüm. zaten o yaslarda bende de tel vardı ama cıkarttım üniversitede oldugum için, düşününce kafamı duvarlara vuruyorum, en büyük hatalarımdan biridir... sonucta insanın kendi dişi gibi yok.. bir de alt dişlerin cok görülmez ben yerind eolsam tel taktırırdım. ama acele ediyorsan belki tek diş ile kurtulursun o da sorun yapmaz zaten sana.

gürüntüm acayip dogal.. gören yapıldıgını anlamaz. ama ben cok söyledim inci gibi diş istemiyorum dogal olsun.. sadece bir dişim eksik oldugu için hafif bir renk farkı var, altta diş olmadıgı için yansıma farkı oluyor cünkü.. ama o da anlaşılmıo. yapılabilecek en dogalı yaptılar ve bence gayet iyi.

Son düzenleme:
ciddi anlamda çok memnun kaldım.. şiddetle tavsiye ederim. normalde diş kliniklerinden cok korkuyorum cünkü yaşamadığım sey kalmamıştır. ortodonti tadavisi bile gördüm geçmişimde. kabuslarımdan iki sene önce kurtuldum düşünün durumumu.. hatta buraya gitmeden önce annem geldi bursadan sırf korkuyorum diye. işleme başladığımız gün 1.5 saat boyunca titredim resmen.. ama su an cok iyiyim.. yaklaşımları süper diyemiyorum süper ötesi.. en ufak korkum kalmadı. internet sitesine girip öncesi ve sonrası fotolarını isteyebilrisiniz. bu arada ilk muayene ücretsiz. fotolarınızı cekiyorlar sonra oturup konusuyorsunuz. sorunlar ne, nasıl düzeliri kaç diş olacak falan..
ilk randevumdan sonra 7 diş istedim (300€ ve 375€ olmak üzere iki sınıf var).. sonra ben uygun olunca gittim, çariamba günü ilk işlem 1.5 saat sürdü. diş etlerime pembe estetik yaptılar, sonra lamine için inceltme yaptılar. yamukluk oldugu için dişlerimde biraz daha fazla incelttiler galiba, zaten ben de üstüne basa basa dedim en sağlam nasıl olacaksa o şekilde yapın. geri dönüşü olmayan bir işlem biliyorum ama sonucta bu sekilde mutlu değilim, o yüzden en sağlam olacak sekilde yapın diye sürekli söyledim.. o gün 1.5 saat sonunda geçici diş taktılar ve kızlar abartısız 5 dakikada yaptıkları diş eski dişlerimin birebir aynısıydı, sadece daha beyazıydı :1:
sonra cumartesi gittim dişlerim hazırdı ama doktorlar biraz daha düzeltme istediler, o gün alt dişlerimi beyazlattılar 40 dakika. yeni yapılacak dişlerime benzer ikinci geçicileri taktılar ve onlar daha da iyiydi. sonra pazartesi gittim ve asıl dişlerimi taktılarçç bu işlemler sırasında pek acı hissetmedim ki normalde sağlam duramam acı karsısında. sadece taktıktan sonra dediğim gibi biraz agrı oldu ama bugun de ondan kurtuldum.
öncesi sonrası resimlerimi pazartesi gönderecekler, eklerim buraya.
baska sormak istediğiniz bir sey olursa cekinmeden sorun :)

su an halim cok komik bu arada, sürekli dişlerime bakıp gülüyorum :9:

ay cok uzun yazmışım

çook teşekkür ederim cevabın için. peki sen hangi seçenekten yaptırın fiyat olarak mutlaka sormussundur. ayrıca hiç indirim yapıyorlar mı mesela ben peşin düşünüyorum? ben 23 yaşındayım ama ortodonti istemiyorum, ön iki dişim eğri olduğu için sadece önlere muhtemelen 4 dişe yapılacak. beyazlatmada yapıyorlar mı ? onun ücreti nedir . tekrardan saolasın seni bulduguma cok sevindim, çok kararsızım çnkü

çook teşekkür ederim cevabın için. peki sen hangi seçenekten yaptırın fiyat olarak mutlaka sormussundur. ayrıca hiç indirim yapıyorlar mı mesela ben peşin düşünüyorum? ben 23 yaşındayım ama ortodonti istemiyorum, ön iki dişim eğri olduğu için sadece önlere muhtemelen 4 dişe yapılacak. beyazlatmada yapıyorlar mı ? onun ücreti nedir . tekrardan saolasın seni bulduguma cok sevindim, çok kararsızım çnkü

Ne demeeeek seve seve yardımcı olurum.. dişin nasıl bir sıkıntı oldugunu cok iyi biliyorum.. benim de ön iki dişim birleştiği yerde içe dogru açı yapıyorlardı. köpek dişlerim yukarıdaydı.. ön dişlerimde hala cok hafif bir açı var ama köpek dişimin bir tanesi iyice yerine geldi gibi oldu.. diğeri de hala biraz yukarıda ama dediğim gibi gören mümkün değil anlamaz yapma oldugunu.
$dd.JPG
dişlerim cidden kötüydü.. sağ ön dişim aslında yoki zamanında salak bir doktorun teki sağ olsun batırdı hayatımı. o yüzden orda biraz ton farkı var ama normalde anlaşılmıo.. daha güzel fotoları koyarım buraya. ama eski hali cidden kötüydü. eger bulursam bir resim koyarım buraya..
ben 375 olanı sectim. doğal dişe daha yakınmış görüntüsü, ışık geçirgenliği falan..

Ne demeeeek seve seve yardımcı olurum.. dişin nasıl bir sıkıntı oldugunu cok iyi biliyorum.. benim de ön iki dişim birleştiği yerde içe dogru açı yapıyorlardı. köpek dişlerim yukarıdaydı.. ön dişlerimde hala cok hafif bir açı var ama köpek dişimin bir tanesi iyice yerine geldi gibi oldu.. diğeri de hala biraz yukarıda ama dediğim gibi gören mümkün değil anlamaz yapma oldugunu.
Eki Görüntüle 359826
dişlerim cidden kötüydü.. sağ ön dişim aslında yoki zamanında salak bir doktorun teki sağ olsun batırdı hayatımı. o yüzden orda biraz ton farkı var ama normalde anlaşılmıo.. daha güzel fotoları koyarım buraya. ama eski hali cidden kötüydü. eger bulursam bir resim koyarım buraya..
ben 375 olanı sectim. doğal dişe daha yakınmış görüntüsü, ışık geçirgenliği falan..

dişlerin çok güzel ve doğal olmuş gerçekten. daha iyiyse tabi ki 375 olanı tercih etmek mantıklı, diş çok önemli çünkü. peki ön dişlerle ısırma problemin var mı? bir de herhangi bir indirim yapıyorlar mı mesela peşinde falan

bir de arkada bir dişim cok içe dogruydu gülünce bellioluyordu.. ön dişlerin yanındaki ikinci dişlerimin yerleri de sıralı değildi.. yani su gördüğünüz dişler benim için hayaldi

bu arada beyazlatma için ekstra ücret almadılar.
pazarlık yapılamıo ya da ben yapamadığım için böyle düşünüyorum. iki parca halinde verdim ben.. toplam 6000 yaptı. ama taksit de yapıyorlar bilidğim kadarıyla..
sunu da cok rahat söyleyebilriim ki kesinlikle iyiler, hatta cok iyiler.. değer diyorum

dişlerin çok güzel ve doğal olmuş gerçekten. daha iyiyse tabi ki 375 olanı tercih etmek mantıklı, diş çok önemli çünkü. peki ön dişlerle ısırma problemin var mı? bir de herhangi bir indirim yapıyorlar mı mesela peşinde falan

eski hallerini görsen cok iyi anlardın aslında :)

ısırma olayında problem olmamasını bekşyorum cünkü çok sağlam hissediyorum su an. ama tabii korkudan ısırma girişiminde bulunmadım ciddi anlamda. ilk defa bugun hamburger yedim ısırarak pazartesiden beri.. daha önce yumusak bir nektarin ısırırken dişim kırıldığı için korkarım ısırmaktan. maksimum dikkat var su an. ama sanırım zamanla rahatlayıp normal aktivitelerime dönücem. eskisi gibi kütür kütüt bir elmayı ısırmayı bekleme demeişti doktor bey. biraz daha dikkat yani.. sert şeylerde özen göstericem artık.
sıcak soguk hassasiyeti var su an sadece o da normalmiş. 1-2 ay bile süren var dedi onur bey bugun. dişimi sıkıcam artık

bir de arkada bir dişim cok içe dogruydu gülünce bellioluyordu.. ön dişlerin yanındaki ikinci dişlerimin yerleri de sıralı değildi.. yani su gördüğünüz dişler benim için hayaldi

bu arada beyazlatma için ekstra ücret almadılar.
pazarlık yapılamıo ya da ben yapamadığım için böyle düşünüyorum. iki parca halinde verdim ben.. toplam 6000 yaptı. ama taksit de yapıyorlar bilidğim kadarıyla..
sunu da cok rahat söyleyebilriim ki kesinlikle iyiler, hatta cok iyiler.. değer diyorum

aslında peşin vermişsin sen de, indirim yapmaları gerekirdi. ben klinik 32 ile konuştum gitmedm ama internet üzerinden aynı fiyat söyledi plusdent ile ama peşinde yüzde 10 indirim yaparız dedi.

Back