• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lamine kaplama hakkında

hersey.yolunda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
234
2
96
Kayseri
Kızlar benim üst dişlerimde çarpıklık var, dişlerimden biri damaktan çıkmış şekilde o kısım boş duruyor yani. 27 yaşındayım daha önce tel tedavisi düşündüm aslında ama bir türlü yaptıramadım. En son araştırmamda bu lamine kaplamayı gördüm, yaklaşık 3 ay önce de bi ortodontiste gittim. Muayene etti tel önerdi, 2 senede inci gibi olur dedi. Ama benim yaza düğünüm var ve zaten şimdiye kadar tel tedavisi hep görüntü yüzünden itici gelmişti. Daha pratik bi yöntem istiyordum. Dr.'a lamine kaplama düşünüyorum dedim yanlış yere geldin o zaman falan dedi, önermem gibisinden. Lamine kaplama kayseri'de yapan güvenilir bir yer varsa bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum. Birde sizler ne kadara yaptırdınız, çok pahalı bir işlem mi?

kızlar yok mu cevap verecek? Kayseri'de çok fazla ortodontist yok bildiğim. Alaattin Keykubat var ona gittim lamineye karşı geldi tel tedavisi önerdi, dişlerin pırıl pırıl sağlıklı dedi tel tedavisiyle de inci gibi olur lamine yapmam dedi:( tel tedavisi de 1,5 2 yıl demek. Geçenlerde tv de bi programda gördüm; bir bayana lamine kaplama yaptılar ama hiç küçültme falan yapılmadı dişte, direk üzerine yapıştırdı dr. yaprak lamineyi. ben kısa sürede düzgün görünümlü dişlere sahip olmak istiyorum, yaza düğünüm var özgürce gülmek istiyorum, kendimi kasmadan... Önerilen bir doktora gitmeyi istiyorum, sonuçta dayanıklı olmaz da kırılır dökülürse kaygısı da var. Lamine yaptıran arkadaşlar bilgilendirsin lütfen; çok uzun süre kullandım memnunum hiç bir deforme olmadı diyen var mı? Gönül rahatlığıyla yaptırabilir miyiz? Çok soru sordum :27:

arkadaşım selamlar öncelikler senin dedğin konumdaki dişe lamine değilde empress kuron denilen kaplama tarzı bişey yapılabilir çünkü damaktan çıkmış diyosn dişi küçültmeden üstüne lamine yapılsa dişin yüzeyi çok kalın polur. bana da burdan bi arkdaş yardmcı olmuştu saolsıun. benm de tek dişimde problem var o yüzden bitek diş için kaplama yapılabilir bence o diş küçültülerek . zaten tel takılsada yine gerkli görüldüğü takdirde eğer yer darlığı varsa ya diş küçültme ya da çekim yapılcaktır. o yüzden internetten araştır derim doktorları öle git bikaç doktora gözükmende fayda var.

ben 2006 yılında lamine kaplama yaptırdım biraz kalın oldu ama gayet memnunum. bende tel takmak istememistim ve yaklasık 30dk da inci gibi dişlere sahip oldum.

arkadaşım selamlar öncelikler senin dedğin konumdaki dişe lamine değilde empress kuron denilen kaplama tarzı bişey yapılabilir çünkü damaktan çıkmış diyosn dişi küçültmeden üstüne lamine yapılsa dişin yüzeyi çok kalın polur. bana da burdan bi arkdaş yardmcı olmuştu saolsıun. benm de tek dişimde problem var o yüzden bitek diş için kaplama yapılabilir bence o diş küçültülerek . zaten tel takılsada yine gerkli görüldüğü takdirde eğer yer darlığı varsa ya diş küçültme ya da çekim yapılcaktır. o yüzden internetten araştır derim doktorları öle git bikaç doktora gözükmende fayda var.

cevabınız için teşekkürler bu yöntemi hiç duymamıştım

ben 2006 yılında lamine kaplama yaptırdım biraz kalın oldu ama gayet memnunum. bende tel takmak istememistim ve yaklasık 30dk da inci gibi dişlere sahip oldum.

peki kaplamalarla rahat ediyor musunuz, yani o kaplama ağızda hissediliyor mu. birde yiyecekleri normal dişimiz gibi rahatlıkla yiyebiliyor muyuz kaplama olunca. bi sorum daha var nerede ve ne kadar yaptırdınız? :)):17:

peki arkadaşlar birşey daha soracağım; lamine kaplamalar ömürlük değil diye duydum böyle olunca deforme olduğunda görüntü çok kötü olur ve tekrar yaptırmak gerekir. o yüzden en kalıcı ve sağlıklı olan yöntem ortodontik düzeltme(diş teli vs. ile)...
geçici bi kaplama var mı acaba duyan var mı? şöyle 2-3 gün dişlerde duracak ama zarar vermeyecek birşey. ben düğünümde bu dişlerle görüntülenmek istemiyorum:) bu mutlu günümde kendimi kasmadan gülebilmek istiyorum ama fotoğraflarda ve kamerada kötü çıkacağım düşüncesi beni üzüyor. var mı öyle bildiğiniz bir yöntem? doktorlar öyle geçici birşey yapabiliyor mu? sonradan kesinlikle tel tedavisine başvuracağım.

Back