Laktoz alerjisi acil?

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
202
145
34
Merhaba. 40 günlük kızımda 7/24 ıkınma gaz sancı (uykularımız max 5 dk) acıdan uyanma ishal ciltte kırmızı lekeler hırıltı sonucu Laktoz alerjisi şüphesiyle bakıyorlar. Benim bebekliğimde de ben geçirmişim ve 4 yaşında geçmiş. Genetik olarak düşünüyoruz. Hem emzirme hem de günde 2 kez mama takviyesi alıyorduk. Daha bugün sütsüz mamaya geçtik (aptamil pregomin syneo). Kafama takılan şey şu. Eğer alerjisi varsa anne sütüne de alerjisi olmaz mı mantıken? Ben hala sütlü şeyler yiyip içemem tiksindim 4 yaştan sonra alışmamışım yiyince midem bulanır istifra ederim ama benden de sütlü şeyleri kesti doktor normal düzende emzir 2-3 kez de mama ver normal mama rahatsız ediyordur dedi. Denemedeyiz ama dediğim gibi Laktoz alerjisi olup emziren var mı?

Ben :) relactaz damla verdi doktor anne sütündeki laktozu parçalayabilmesi için. O damla sayesinde rahatladık. Ama diyetteyiz aynı zamanda.

Süt alerjisi olup emzirmeye diyetle devam etmeyi öneren doktorlar var. Ama bu sadece süt değil ekmek gibi ufacık bile süt değmiş herşeyi kesmeniz gerekiyo diye biliyorum. Süt alerjisi ve laktoz alerjisi aynı şey mi bi araştırmak gerek, eğer öyleyse laktoz anne sütünde de var çünkü

X