• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lahmacun hakkında İngilizce sunum hazırlamam gerek

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
kızlarr.. benım cumaya kadar lahmacunu ınglızceden tanıtmam gerek, bır sunum hazırlamam gerek.. ama benımm hıc bır fıkrım yokk..

bana yardım edebılır mısın..??? ve en cokta ınglızcesı güclü olanların yardımını beklıyorum..neler anlatabılrım, neler dıyebılrm?

tskler sımdıdenn.. :17:

Son düzenleme:
anne olmak icin ugrasan ve binbir umutla heyecanla
hamile olmanin hayalini yasayan ('ki insallah hamiledir)bir insana
tek cumle yorumunuz
"bende bir sey sanmistim" di

ilk yorum benden gelsin: bende bir sey sanmistim (!))))

önce lahmacun nasıl yapılır uzman tv den gör not et bu notlarını net.te birsürü çeviri siteleri var oralarsa ingilizceye çevir...:54: bitti

Bence yaptır 10 tane lahmacun götür sıcak sıcak sunumun alası olur:27::27::27:Şaka bir yana ingilizcem hiç iyi değilidr yoksa yardımcı olmak isterdim.

anne olmak icin ugrasan ve binbir umutla heyecanla
hamile olmanin hayalini yasayan ('ki insallah hamiledir)bir insana
tek cumle yorumunuz
"bende bir sey sanmistim" di

ilk yorum benden gelsin: bende bir sey sanmistim (!))))

cicim gercekten bırsey sanmıstım, bebegını kayıp ettı yada cocugu olmuyor vs. ama daha ılk deneme ıcın baslıktan dolayı bırsey sanmıstım evet ;)

benım baslıgımda bırsey sanacak bır durum yok, yardımın dokunmayacaksa bosuna kalabalık etmessen sevınırım:27:

uludag sözlükten

söyle birsey buldum girisi bu sekilde yapabilirsin tabiki türkcesi yaziyor fikir olur

türk pizzası şeklinde de anılan lahmacun, etli ekmek vs pidenin tarihçelerinin de hangi devirlere ve hangi kültürlere uzandığını net olarak bilmiyoruz.1960'lardan sonra güney ve güneydoğu anadolu'dan tüm türkiye'ye yayılan lahmacun, arapça "lahm ü macin"den (et ve yoğrulmuş hamur) dilimize geçmiş. mayasız hamurdan yapılan ve üstüne baharatlı kıyma konarak fırında pişen bir pide türü...

buran türet birseyler iste.özel günlerde yapilir de:) sünnetlerde verilir de filan falan :D

Son düzenleme:
malzemelerinden bahset.
hamurun inceliğinden falan.
nasıl pişirildiğinden.
çeşitlerinden bahset. (fındık lahmacun kaşarlı vs.)
nelerle birlikte yendiğinden. (limon,maydonoz)
genellikle yanında ayran içildiğinden.
hangi ile ait bilmiyorum ondan bahset.
kalorisinden bahsedebilirsin.

uludag sözlükten

söyle birsey buldum girisi bu sekilde yapabilirsin tabiki türkcesi yaziyor fikir olur

türk pizzası şeklinde de anılan lahmacun, etli ekmek vs pidenin tarihçelerinin de hangi devirlere ve hangi kültürlere uzandığını net olarak bilmiyoruz.1960'lardan sonra güney ve güneydoğu anadolu'dan tüm türkiye'ye yayılan lahmacun, arapça "lahm ü macin"den (et ve yoğrulmuş hamur) dilimize geçmiş. mayasız hamurdan yapılan ve üstüne baharatlı kıyma konarak fırında pişen bir pide türü...

buran türet birseyler iste.özel günlerde yapilir de:) sünnetlerde verilir de filan falan :D

cokkk tesekkür edıoyorumm..bunu ben bır okuyım bakalımm..

malzemelerinden bahset.
hamurun inceliğinden falan.
nasıl pişirildiğinden.
çeşitlerinden bahset. (fındık lahmacun kaşarlı vs.)
nelerle birlikte yendiğinden. (limon,maydonoz)
genellikle yanında ayran içildiğinden.
hangi ile ait bilmiyorum ondan bahset.
kalorisinden bahsedebilirsin.

süpersin..tskler.. not alıyorumm hemen..stress yaptıgımdan aklıma gelmıyor ıste bunlar :37: bosuna dememısler akıl aklından üstündür dıye :24:

aksam aksam canim cekdi ya.. nerden acdin bu lahmacunu...
ben daha turkcede nasil yapildigini bilmiyorum birde ingilizcesi kaldi:D tarifi internetde var ingilizce... bence bir cok bilgide vardir
dur bakalim kucuk bir arasdirma yapalim...:)

Lahmacun,et ve hamurla hazırlanan geleneksel bir Türk yiyeceğidir.
Bazı bölgelerde soğanlı bazılarında soğansız pişirilir.
Servis edilirken soğan,maydanoz ve limon ile ikram edilir.
Türkiye'de en çok sevilen fast food seçeneğidir.
Lezzetli ve ekonomik olduğu için tercih edilir.
Hemen her semtte lahmacun satan dükkan vardır.
Genellikle çatal bıçakla değil,rulo yaparak sandviç gibi yenir.
Türk kebap restoranlarında,giriş yemeği olarak küçük boyda sunulur.
vs...

(tam tercümelik yazmaya çalıştım)

Back