laborant ve veteriner sağlık

bende laborant ve veteriner sağlık okuyorum ama canım nette o kadar araastırdım cok ıyı bır bolum oldugu soylenmıyor
pısmanım yazdıgıma

benim en yakın arkadaşım o bölümü okuyor iş olanaklarını ve herşeyini araştırdıktan sonra bölüme karar vermişti. hatta onun tavsiyesiyle üniversite sınavına girdim. ve bu seneki tercihlerimde ilk sırada yer alıyor izmirde okuyan çok az bildiğim kadarıla.
bu arada veteriner ve loborant sağlık bölümünün kişisel gelişime de katkısı var. sağlıkla ilgili en azından hiç duymadığımız konular hakkında bilgi sahibi oluruz.

daha çok veterinerlikle ilgili bir meslekmiş her ne kadar laborant yazsada.aslında benimde bu bölümle ilgili bilgiye ihtiyacım var
ben sosyal bilimler okumama rağmen bu bölümü yazdım hayvanlardanda çok korkuyorum ama sağlıkla ilgili olsunda ne olursa olsun

bende aksine hayvanları çok seviyorum,latince kelimelerle aram ilaç prospektusları okuyarak ısındı,amacım 2 sene sonunda dgs ye girerek veterinerliğe tamamlamak ,gerçi laborant olmakta zevkli olmalıkafamçokkarıştı

arkadaslar ıs olanakları hayvan hastanelerde calısıyorlar......

kpss de atama için yuksek bı puan gereklı....ben ıkıncı sınıfa gectı mezun olduktan sonra iş yok....

Bende lab. ve veteriner sağlıktayım ama ben kimya mezunuyum sadece hastanelerde çalışma imkanı olduğu için bu bölümü seçtim önceden kimya bitirenlerde alınıyordu hastane lab.larına o yüzden stajlarımın hepsini hastanelerde yaptım ama şuan yasakmış :)) şansımı deniyorum yani birde zevkli bi bölüm faydası da oluyor genel kültür açısından.

sadece hayvan hastanelerindemi iş imkanı var acaba? ben daha çok labarontlık kısmıyla ilgilenmek istiyorum mümkünmü acaba
tercihimi biraz yanlış yaptım galiba önce örgünleri yazdım sonra yine sağlık olduğu için bu bölümü en son 4 yıllıkları yazdım..bu bölüme yerleşmişim okusammı seneye tekrarmı denesem bilemiyorum

kızlar bende bu bölüme yerleşmişim iş alanı yok diyorsunuz ama benim arkadaşımın dediğine göre veterinerlikle ilgili pek bişi yokmuş hayvanlarda suni döllenme falan öğreniliyormuş sadece genel olarak laborantlıkla ilgiliymiş özel labaratuarlarda iş imkanı varmış elbette iş konusunda muhasebe yada iktisat benzeri bölümlerin yerini tutmaz ancak tahlil sonuçlarına baktığında onları anlayabilmek keyifli olacak.

ben laboratuar teknisyeniyim şuan kamuda sırf maaş ve derece fark etsin diye okuyorum 2. sınıfttayım aslında hayvansal ürünler adlı gıcık dersten bütünlemeye kalmasaydım bitecekti ama bu eylülde halledeceğim inşallah.

okumayı düşünen arkadaşlar varsa açıköğretimde ben okurken hiç ama hiç ders çalışmadım sadece son iki senenin çakan sorularına son gün baktım ve girdim. sadece birinci sınıfta genetikten bu yılda hayvansal ürünlerden kaldım işte :)

arkadaşlar eylül bütünleme sınavı için geçmiş yıllara ait soru ve cevaplar elinde olan varsa paylaşabilirlermi ?
en azından biraz testlere bakarak çalışalım :KK43:

selam arkadaslar,öncelikle herkese hayırlı ramazanlar...ben bir üniversitede 3.sınıf ögrencisiyim.fakat bölümümden memnun değilim.en büyük hayalim her zaman iyi bir veteriner hekim olmaktı.fakat ailem istemyor,puanım tutmasına ragmen ailemden ötürü gidemedim,ama hep içimde kaldı,ama 2 gün önce falan acıkögretimde labarant ve veterinerlik diye bir bölüm oldugunu gördüm.acaba bu bölümün hayallerime bir nebze de olsa katkısı olabilir mi?ben iş ya da para konusunda hırslanmıyorum.sadece bu labarant ve veterinerlik te hayvanlara faydam dokunabilir mi?ve olur da dikey gecişle veterinerlik fakültesine gecersem ,bu 2 sene boyunca okuyacagm bölümleri orda okumak zorunda kalır mıyım?yani acaba direk 3.sınıftan baslayabirmiym veterinerlik fakültesine?ve son sorum bu bölümde uygulamalı staj imkanım var mı,nerelerde yapabilirim.?bir veteriner hekim yanında çalısabilir miyim?

bende bu bölümde okuyorum benim arastırmalarıma göre dikey geçiş var örgün öğretime ama sen genede araştır çok zevkli konular

selam arkadaslar,öncelikle herkese hayırlı ramazanlar...ben bir üniversitede 3.sınıf ögrencisiyim.fakat bölümümden memnun değilim.en büyük hayalim her zaman iyi bir veteriner hekim olmaktı.fakat ailem istemyor,puanım tutmasına ragmen ailemden ötürü gidemedim,ama hep içimde kaldı,ama 2 gün önce falan acıkögretimde labarant ve veterinerlik diye bir bölüm oldugunu gördüm.acaba bu bölümün hayallerime bir nebze de olsa katkısı olabilir mi?ben iş ya da para konusunda hırslanmıyorum.sadece bu labarant ve veterinerlik te hayvanlara faydam dokunabilir mi?ve olur da dikey gecişle veterinerlik fakültesine gecersem ,bu 2 sene boyunca okuyacagm bölümleri orda okumak zorunda kalır mıyım?yani acaba direk 3.sınıftan baslayabirmiym veterinerlik fakültesine?ve son sorum bu bölümde uygulamalı staj imkanım var mı,nerelerde yapabilirim.?bir veteriner hekim yanında çalısabilir miyim?

canım bu bolum mezun oldukdak sonra dıkey gecıs orgun egıtıme gecıp vetenıerlık okuyabılırsın....dıkey gecıs orgun egıtıme gecersen 1.sınıftan baslıyorsun...bu bolumde okudugunu dersler acıkogretımde genel alınmıs ama orgun egıtımde daha ayrıntılı goreceksın...staj hakkı ıse zorunlu degıl ama gonullu yapabılırsın ıstedegın hastanelerde...vetenıer hekımını yanında calısabılırısın devlet kurumda calısabılırsın senın ıstegıne baglı..:lepi:eek:puyorumnanaktan

Bende bu sene gırıcem bolume yanı bu ay kayıtımı yaptırıyorum bakalım amacım dgs ama olmasa bıle teknıkerlık ıle hayvan hastanelerınde yada hayvan labaratuarlarında calısmakzemuszemus

X