Genelde doktorlar ilk bir hafta dinlenme öneriyor.Mümkünse hep uzanma,popo kısmını biraz yükselterek yatma,ilk üç gün aralıklı buz koyma ve uygunsanız çamaşır giymeme.Sonrasında ara ara batmalar,hafif sızı,kaşıntı devam eder 1 ayı bulan oluyor.Hassasiyet bazı kişilerde 3 ayı bulabiliyor.Kronik bir rahatsızlığınız yoksa (şeker)vs yaşınız çok ileri değilse,sigara kullanmıyor,düzenli ve sağlıklı besleniyorsanız genelde hızlı iyileşme gerçekleşiyor.Bu hemen hemen tüm operasyonlar için geçerli.Uygulanan teknik ve pansumana dikkat etmenizde çok etkili.Kendinizi iyi hissetmeniz,ağrı vs duymamanız operasyon olduğunuz gerçeğini değistirmemeli.Dinlenmeye calisin gecmezse kontrole gidin.Kızlar merhaba.. Hepinize öncelikle geçmiş olsun.. Bir konuda fikrinizi bekliyorum. Ben geçen hafta labioplasti ve vajinoplasti oldum.. İlk günden beri çok iyiydim ağrım sancım yoktu evin içinde dolaştım durdum (ilk gün olan makata yoğun baskı hissini gece boyu buz uygulayarak geçirdim). Dün dışarı çıktım biraz kızımla yürüyüş yaptım mecburen çıktım çünkü bir haftadır evde ve dışarı çıkmak için beni çok bunaltmıştı. Benim geceden beri dikiş yerlerimde zonklama hissi var ve dış kısıma doğru biraz ödem oluşmuş. Yürümekte ve oturmakta zorlanıyorum bugün. Sizde bir hafta sonra böyle bir şey oldu mu? Doktorumu aradım o da ödemden kaynaklı dedi.. iyiydim oysa rahat atlatacağımı düşünmeye başlamıştım.Sizlerde de oldu mu?