• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzm uykusunda bouluyordu

çok geçmiş olsun.Allah korumuş gerçekten de.
bir konuya daha yazmıştımm mutlaka annalerin ilkyardım eğitimi alması gerektiğini düşünüyorum.
İyi ki sen öğrenmişsin.
Allah bir daha yaşatmasın ...

benim 2000 doğumlu bir kızım var.dün arkadaşıyla sokakta oynamak istedi.bebeklerini alıp arkadaşıyla sokakta oynamaya çıktı.çok küçük ve çıkmaz bir sokakta oturuyorum ve kızım da iki ev ötede kapının önünde oynamaya başladı.yarım saat kadar sonra üstü başı ıslanmış geldi.arkadaşıyla bebeklerini yıkamışlar bu arada birbirlerini de ıslatmışlar.hemen içeri alıp üstünü değiştirip kuruladım.gayet neşeliydi çok eğlenmişti kıyamadım ses çıkartmadım.akşam birlikte yattık.sabaha karşı üç gibi uyandım eşim televizyonu açık unutmuş sanıp ona bakmaya gittim.tam gelip yatmıştım ki kızım garip sesler çıkartıp çırpınmaya başladı.hemen yüzünü aşağı çevirip nefes almasını sağladım.ıslanınca midesini üşütmüş ve uykusunda çıkartmaya başlamış.Allaha şükür ki o anda uyanıkmışım.hemen ağzını burnunu temizleyip rahatlamasını sağladım.eğer uyuyor olsaydım ne olduğunu anlayıp müdahele edene kadar başımıza çok kötü şeyler gelebilirdi.gerçekten meleklerimizi Allah koruyor.geçen yıl kızılayın açtığı hastabakıcılık kursunu bitirdim ve ilkyardım belgesi aldım.çevremdekiler ne işine yarayacak diye dalga geçmişlerdi.ama iyi ki gitmişim ve kızıma paniklemeden müdahale edebildim.arkadaşlar sizlerde mutlaka zaman ayırıp ilk yardım bilgisi edinin.çocukların başına herşey gelebiliyor.o yüzden önce biz annelerin bilgili ve soğukkanlı olması gerekiyor.gerekirse en az 10 kişi toplayıp bulunduğunuz yerde halk eğitim merkezinden bu eğitim için başvurun.Allah herkesin yavrusunu bağışlasın ve kimseye acısını yaşatmasın.bütün gece uyumadım ve ancak şimdi kızımın durumunu iyi görünce rahatladım

allah korumuş meleğini,benimde aynı yaşta bi kızım var allah hepimizin meleklerini korusun canım...

geçmiş olsun canım...
senide tebrik ederim herkes soğukkanlı olamaz senin gibi...
bencede her insan ilk yardım eğitimi almalı..
okullarda bu ders olarak işletilmeli...sanırım yok okullarda bu ders..

geçmiş olsun canım...
senide tebrik ederim herkes soğukkanlı olamaz senin gibi...
bencede her insan ilk yardım eğitimi almalı..
okullarda bu ders olarak işletilmeli...sanırım yok okullarda bu ders..

bildiğim kadarı ile yok ama kesinlikle olmalı bence de

çok geçmiş olsun canım. Allah korumuş gerçekten. Elbette ilkyardım kursları çok önemli sadece çocuk için tüm aile fertleri içinde önemli ev de ya da arabada olacak bir kaza anında doktor gelmeden önce yapılan ilk önlemler hayat kurtarıcı olabiliyor. Benim kardeşimde çok küçüktü. Katalitik soba kullanıyorduk o zaman. Ben genelde annem mutfaktayken yada işi varken kardeşime bakardım. O gün poğaça almaya pastaneye gittim annemde mutfaktaynış kardeşim katalitiğin borusunu sıkıştırmaya yarayan kelepçenin yedeğini bulmuş zate her yeri karıştırırdı ve ağzıan atmış koca kelepçe boğazına kaçmış ve nefes borunu tıkamış. Annem çırpınırken bulmuş kardeşimi panik yapmış ama ne yapması gerektiğini de düşünmüş ve o hamleyle elini boğazına atmış çıkaramamış bir daha denemiş ve bu sefer çıkarmış. Belki tehlikeli birşeydi yaptığı ama yapmak zorunda kalmış ben geldiğimde olay bitmişti ve kardeşim bitkin yatıyordu doktora götürmedik o an. Annem uyanınca konuşmasını sağladı ses tellerine birşey oldu mu diye. Allahtan birley yoktu. Doktora götürdük ve bize eğer bize getirmeye kalksaydınız kesin kaybedersiniz demişti. Kelepçeyi gördüğünde doktor şok oldu. Tam zamanında müdahele etmişsiniz demekki dedi. Eğer annem panik yapsaydı, ağlayıp şoka girseydi belki kardeşimi kaybedebilirdik. Onun yaptığı da riskliydi ama yetişemeyecekti hastaneye.. Her konuda bilgi sahibi olmak şart..

allahım sen koru yarabbiim.canım büyük geçmiş olsun bende yiğenimi aynı sebepten 7 günlük kaybediyordum.çocuk öldü geri geldi resmen.allahın sevgili kulusun yine bak uyandırmış seni.allah korusun düşmanıma vermesin ...:çok üzgünüm:

Geçmiş olsun canım...Allah beterinden korusun....

Back