Kzm hemster istiyor

kuxsxadalxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
46
1
50
arkadaşlar kızım hemster istıyor sizce ne yapayım.ailece hayvanları çok seviyoruz .bu şirin hayvanlar hakkında bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

Ben iki hamster beslemiştim az çok bilgim var. Gerçekten çok şirin hayvanlar, bakımları da çok zahmetli değil. Hamsterlar yaklaşık 3 yıl yaşıyorlar. Genellikle gündüz uyuyup geceleri uyanık oluyorlar. Mamaları hazır olarak satılıyor, ayrıca marul, havuç, kuruyemiş gibi yiyeceklerle de beslenebiliyorlar. Kafeslerini sık sık temizlemek gerekiyor yoksa kokuyor kafesleri. Kafeste mutlaka dönen çarklardan olmalı, zamanının çoğunu onda koşarak geçiriyorlar. Birden çok hamsterınız varsa ayrı kafeslerde tutulmalı yoksa kavga edebiliyorlar. En çok bilinen cinsleri Syrian ve Gonzales. Gonzalesler daha küçük oluyor.

Kızınız kaç yaşında? Zira hayvan sahibi olmak kolay iş değil. Çoğu çocuk hayvan beslemeye özenip hamster, balık, kaplumbağa gibi hayvanları alıp bir süre sonra da sıkılıp bakımlarını ihmal etmeye başlıyorlar.

bence kızınızın hayvanlara olan bu ilgisini desteklemelisiniz.alın bakın bence çok güzel bir şey insanın evcil bir canlıya sahip olması stres attırıyor hem şakkıdı hem hamsterlar zararlı da değiller tüy dökmezler.sadece kemirme huyları var ve kafesinin kapısını açık unutursanız bizimki gibi çamaşır makinesinin hortumundan girebilir ve orda sıkışıp can verebilir :çok üzgünüm: gonzales alırsanız daha rahat edersiniz.

bence almalısınız hamster bakımı zor değil zaten yemleri hazır satılıyo sadece kafesinin temizliğine dikkat etmeniz gerekir
sadece geceleri sizi biraz rahatsız edebilirler ben kafesin altına gazete kağıdı seriyodum bütün gece onu kemiriyodu
tek kötü yanı var ömürleri çok kısa sadece 3 yıl yaşıyolarsenağlama

işte buda benim ŞİRİN BEYAZ JİMMEY'M..

çok tatlılar gerçekten..benim hamsterım yani firarettin arkadaşlarında dediği gibi sabahları uyuyup gece uyanıyordu.çok da hareketli olduğu için aynı oda da uyumak mümkün değil.

bakımına gelince çok kolay bakması,ben kafesine talaş alıyordum.gazeteden daha iyi oluyor.1 l talaş epey bir dayanıyor.ama sık sık değiştirmeniz gerek,yoksa koku yapıyor.

dönen topların sadece enerjilerini yok ettiğini düşünüyordum ama araştırdığımda hamsterların aldıkları kilolar direk kalplerinin etrafında yağ olarak depolanıyormuş.küçük kalbine zarar gelmemesi için bir tekerlek şart.
dikkat edin elin yiyecek bir şey kokarsa ısırıkları çok derin olabiliyor

Benim kizlarinda hamsterlari vardi hemde dort kere beslediler 3 tanesi oldu biri firar etti.ilk basta ben cok ilimli karsilamadim ama daha sonra ben onlardan fazla sevdim eve ayri bir nese veriyor bakimi evet biraz zahmetli ama bakacak cocugunda yasi itibariyle eger buyukse bunu mutlaka kendi yapmali zira simdi tavsanlarimiz var elimi surmuyorum.bende bir ek olarak dis tasi olmasi gerekli diyorum cunku kemirgen bir hayvan.kaydirigubbakcemile3.

bende hamster istiyorum.. ama benim annem istemiyo.faremi bakacağız diyo kaydirigubbakcemile3 ben ne kadar fare değil desemde hep dediğini diyo ama çok istiyorum.. offff senağlama

arkadaşlar verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim .sizlerinde yazdıklarınızdan sonra aldık .bizimde şirin bir kızımız oldu.itiraf edeyim iyiki almışım ben daha çok sevdim bu yaramazı.kızım 12 yaşında olduğu için hayvanlar konusunda ufek çocuklar gibi değil.daha bilinçli. sahra 10 bence sende bir tane almalısın.bir anne olarak annene tavsiye ederim.bakımı çok kolay

evet bizde dünya tatlısı hemstrlarımıza bugün oğlumun yoğun isteğiyle kavuştuk ALLAHIM ne yaramaz şey bunlarr çok hareketliler,çok mutlu oldular bizim evde onu hissediyoruz mütiş çekirdek yiyorlar o minik ellriyle tutup nasılda yiyorlar ya ne şirin şey bunlar bayıldım bayıldım ,ama korkarım evime gelen misafirlerim fare diye ürkebilirler özellikle kayınvalidem fareden çok korkuyor düşünsenize kızlar tam komedi HAHAHA

HERKEZ HEMSTRLARININ RESİMLERİNİ EKLESİN LÜTFEN BENDE EKLİYCEM yerimseniben

hemstrların bakımı kolay olabilir ama kimse cok cabuk hastalandıklarını neden söylemiyor.ayaklarını asla üşütmemeleri gerikiyor.kafesinin içinde saman ve gazete kağıdı olmalı ki ayakları sıcak dursun.ewet yemleri hazır satılıyor.çok seker hayvanlar.ama tek sorunu ayaklarının sıcak tutulması asla üştmeyecek.bizde beslemiştik biraz kokuyorlar ama çok sevimliler hele yem verdiğinizde yankalrında biriktirip gazete kağıdı altında onları püskürtüp elleriyle tektek yiyorlar:) bazılarıda cok vahşi oluyor.kafese bile yem vermek için eliniizi sokamıyorsunuz:)))biizmki bi kaç ay yasadı ayaklarını üşütmüşüz veteriner öyle demişti.evde hayvan beslemeyi çok seviyourm ama öldükleri zamanda kahroluyorum.fikir sizin zararsız hayvanlar sevimlide oluyorlar

bizimde hemstrımız vardı .ama kafesin kapısı bozuktu nasıl olduysa açıp çıkmış koltukların altındada kışlık kıyafetlerimiz duruyordu oraya girmiş sezon sonu ogluma aldıgım torbanın içindeki hiç giyilmemiş montu ve birkaç parça eşyayı kemirmiş.oyüzden dikkat edin

teşekkürler bende çok zararsız olduklarını düşünüp almaya karar vermiştim biraz daha düşüneyim bu kadar hassas olduklarını ve kemirebileceklerini düşünmemiştim

benimde kardeşim istiyordu ama babam izin vermedi...bu arada ben asla dokunamam ayyy aklıma geldikçe bile bi hoş oldum....

korkulacak veya tiksinilecek bir hayvan değil.ben 6 yıl muhabbet kuşu baktım.inanin ondan daha temiz.kafesini de haftada 1 kez temizleyince koku olmuyor.ben fıstığımı çok seviyorum.ayaklarını üşütmemesi gerektği doğru .birde bu şirin şeylere biz insanlardan çok çabuk nezle ve grip geçebiliyormuş.benim merak ettğim aşı falan olmaları gerkiyormu.bilgisi olan varmı acaba?ben netten araştırdım ama bulamadım

korkulacak veya tiksinilecek bir hayvan değil.ben 6 yıl muhabbet kuşu baktım.inanin ondan daha temiz.kafesini de haftada 1 kez temizleyince koku olmuyor.ben fıstığımı çok seviyorum.ayaklarını üşütmemesi gerektği doğru .birde bu şirin şeylere biz insanlardan çok çabuk nezle ve grip geçebiliyormuş.benim merak ettğim aşı falan olmaları gerkiyormu.bilgisi olan varmı acaba?ben netten araştırdım ama bulamadım
hamsterlara aşı yapılmadığını duymuştum ama pek bilmiyorum sadece yeni doğduklarında damla gibi birşey veriyolarmış hastalıklara karşı her yerde yapılırmı bilmem..

aşısı falan yokmuş veterinere sordum.evde bakılabilecek en iyi hayvan olduğunu söyledi.arkadaşlar içiniz rahat olsun

X