• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzlar ltfen bir bakn, bir eyler syleyin?

aycanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
19
0
86
Çorum
slm kızlar ben 1 sene 2 aylık evlıyım 1 senedır korunuyoduk esım korunuodu yanı ben ılac falan hıc ıcmedım gecen ay karın agrısından dokt gıttım ıntıhap var dedı ılac ve fıtıl verdı kullandım daha sonra gectı dedı gecen ay da bebek yapmaya karar verdık korunmayı bıraktık ama adet oldum doktora gıttım kontrıol ıcın hem korunmayı bıraktımı soledım ultroson ve alttan muane oldum bı sorun yok dedı hamılel kala bılırsın dedı sorun yok dedı ıdrar tahlılı ıstedı bıde ondadasu cıktı (2-3 eritrosit bol bakteri bol lökosit 3-5 epitel hücre )gorulmustur bu yazıo doktorda bısey demeden 3 tane ılac verdı onlarda antıbıyotık bırırsı 750 mg bende sımdı teredutte kaldım suan korunmuyoruz bu ılacları ıcersem sorun olurmu eger hamıle olursam zarar verırımı ama kullanmassamda hamıle kalmaama engelmı olur bıılmıorum baska bı doktora mı gıtmelıyım cok uzun oldu ama aklım cok karısık napmalıyım bu ılacları ıcıyıımı ama ya hamıleysem bu sonuclar kotumu sızce nolur yardım edınnnnnnnnnnn

slm kızlar ben 1 sene 2 aylık evlıyım 1 senedır korunuyoduk esım korunuodu yanı ben ılac falan hıc ıcmedım gecen ay karın agrısından dokt gıttım ıntıhap var dedı ılac ve fıtıl verdı kullandım daha sonra gectı dedı gecen ay da bebek yapmaya karar verdık korunmayı bıraktık ama adet oldum doktora gıttım kontrıol ıcın hem korunmayı bıraktımı soledım ultroson ve alttan muane oldum bı sorun yok dedı hamılel kala bılırsın dedı sorun yok dedı ıdrar tahlılı ıstedı bıde ondadasu cıktı (2-3 eritrosit bol bakteri bol lökosit 3-5 epitel hücre )gorulmustur bu yazıo doktorda bısey demeden 3 tane ılac verdı onlarda antıbıyotık bırırsı 750 mg bende sımdı teredutte kaldım suan korunmuyoruz bu ılacları ıcersem sorun olurmu eger hamıle olursam zarar verırımı ama kullanmassamda hamıle kalmaama engelmı olur bıılmıorum baska bı doktora mı gıtmelıyım cok uzun oldu ama aklım cok karısık napmalıyım bu ılacları ıcıyıımı ama ya hamıleysem bu sonuclar kotumu sızce nolur yardım edınnnnnnnnnnn

canım bence doktoruna telefonla ulaşabilirsen arayıp sor bana bu ilaçları verdiniz ama bu ilaçlar bitene kadar korunmaya devam edelimmi diye? yada yakınsa gidip sorabilirsin a.s

iltihapsa antibiyotikle geçer..
ama ilaçları kullanırken korunmakta fayda var..
bu ay da korunun sonra kontrole gidip baktırırsınız..

idrar yollarında iltihap çıktığı için antibiyotikleri vermiş canım.
o ilaçlar bitene kadar korunman faydalı olur.
içmezsen ve eğer hamile kalırsan iltihabın daha kötü sonuçlara neden olabilir.
laçlar bitene kadar korunun canım

saolun kızlar cvp verdıgınız ıcın ya evet bende tereddutte kaldım ama bu ay maalesef kı korunmadık hıc o yuzden ılacları almaya korkuorum bı zarar olur dıye gercı herkes dıokı ıntıhap varsa hamıle kalamassın dıo ben en ıyısı bu ay bıtsın eger hamıle dıılsem dıger ay korunup ılaclarımı ıcıyım bu ay gectı cunku korunmadık hıcc hemde yumurtlama gunu beraber olduk bakalım eger dıılsem ılacları ıcıyım barı sımdı ıcsem hamılelıge etkısı olur dıe ıcemıom ayyy bu ıntıhapda o kadar dıkkat edıom cıkıo sınır oldum yaa.( bıde gecen ay o kadar ılac ıcmıstım bı suru offfffffffffff

hamilelik kesinleşene kadar içilen ilaçların bebek üzerinde pek etkisi olmayacağını söylüyor uzmanlar..
ama tedbir almakta fayda var..
çok etkili ilaçlar değil tabi dedikleri..

canım valla sıyırıcam bılmıorum her kafadan bı ses cıkıo kımı dıo ıc bıse olmaz kımı dıo ıcme hamıleysen zararlı olur kımı ıcmessen hamıle kalamassın ayy bılmıorum sanırım ııyı bı dokt gıtmelıyım korunmadık da hıc ya hamıleysem ı stıoruzda ama bılmıorum korkuorum cok ıntıhap varken hamıle kalınıomu benımkı cok yuksek dıılmıs doktorda hıc bıse demedıkı korunmuoz dedık o kadar ılaclar sunlar canım: cipro 750 mg buscopan plus hippurin 1g ılac bun lar napıyım

canım valla sıyırıcam bılmıorum her kafadan bı ses cıkıo kımı dıo ıc bıse olmaz kımı dıo ıcme hamıleysen zararlı olur kımı ıcmessen hamıle kalamassın ayy bılmıorum sanırım ııyı bı dokt gıtmelıyım korunmadık da hıc ya hamıleysem ı stıoruzda ama bılmıorum korkuorum cok ıntıhap varken hamıle kalınıomu benımkı cok yuksek dıılmıs doktorda hıc bıse demedıkı korunmuoz dedık o kadar ılaclar sunlar canım: cipro 750 mg buscopan plus hippurin 1g ılac bun lar napıyım

sen doktoruna korunmuyoruz dediğin halde bu ilaçları verdiyse sanırım o kadar kuvvetli değiller..
iltihabın yok olması lazımdır bana göre de sağlıklı bir gebelik için...
stres yapma boşver..
iç sen haplarını önce iltihabın kurusun..
adetin gelmezse bırakır kontrole gidersin..

saol tulın y cvp ların ıcın tesekkur ederrım benı bıraz sakınlestırdın hıc bılmıorum canım doktora soledım ama pek benı aydınlatmadı sorularımı tam soramadım yanı baska bı dokt bulup gıtsem ıyı olucak ıste evet saglıklı bı gebelık ıcın hersey:) ıste sorunda o ya hamıle kaldıysam ılacıda ıceersem bılmıorum yaaa

canım rahım duvarı kalınlasrıgında drlar hamılelık olup olamyacagını anlayabılıyorlar
bana ısrarla antıbıotık ıçme demıstı
meger hamıleymısım
sen enf tedavısı olabılmen ıcın senın ıctıgın antıbıotık kurunden esınnde ıcmesı lazım ılaca basladıgınız gunden ıtıbaren 15 gun cınsellık yok

canım öncelikle geçmiş olsun eğer adetin yakınsa adet olmayı bekle ve öyle içmeye başla ilaçlarını ve eğer yumurtlama tarihine kadar bitiyorlarsa önümüzdeki ayda korunmana gerek kalmaz ama senin idrar yolu iltahabın bayağı yoğun görünüyor ve bir doz ilaçla bitmeyebilir malesef.ilacın biter bitmez tekrar tahlil yaptırmalısın belki bir veya iki doz kullanman gerekir ilaçları.bu arada bol çok bol su iç ki tedavin daha çabuk sonuçlansın.sakın bu tedaviyi göz ardı etme ve tamamen düzelmeden hamile kalmamaya çalış tatlım.eğer düzelmeden hamile kalacak olursan hem bebeğin hemde böbreklerin zarar görebilir.

lansor 17 saol yorumların ve destegın ıcın tırtıl canım sende benım adetıım bıdakı ay ıste 10 unda olucam adetım duzenlı yane bu ayda hep yumurtlama gununde beraber olduk hamıle kalma sansım yuksek dıe bılıorum canım benım ama hıc akıntım agrım olmuo ısın ılgınc yanı o gecen ay 3 kutu antıbıyotık ıctım 2 kutu fıtıl 15 gun ılıskı yasagı vardı baska dokt gıttım cok az kalmıs oda kendı gecer dedı bu doktorada bı gıdıım tekrar dedım korunmayı bıraktımı solıım hemde ne dıo dıye buda tam aksıne bu ılacları verdı kafam karıstı yaneee ılaclarıda ıcemıom adetımı beklıyım dıorum eger olursam adet ılacımı ıcıyım dıorum ama eger hamıleysemde bılmıorum gercı hamıleykende tedavı edılıomus zararsız ılaclar varmıs dıe duydum ıntıhap hamılelege engelmı pekı kızlar ama gercekten hıc su ıcmıorum yaaa yogunmu bu ıntıhabım kı ufffffff yaaaaaa:(

hamilelikte de kullanılan antibiyotikler var ama çok etkili değiller malesef.evet iltahabın çok yoğun ve bakteride eşlik ediyor iltahabına.mutlaka ama mutlaka bolca su iç canım.lökositler 3-4 e kadar inmeden inşallah hamile kalmazsın canım.

cipro 750 mg buscopan plus hippurin 1g ılaclar bunlar canım cvp ladın ıcın saol ayrıca cok yardımcı oldun morelım sımdı bozuldu yaaa bu doktorda hıc bole acıklamadıkı tahlıle baktı ılac yazdı ınsan bı der bole bole korun falan sınır oldum sımdı :(:( bakterımı var bıde bu nası kotumu bısee ya hıc fıkrım yok bunlar la ılgılı eger bu sekılde hamıle kaldıysam nolcak tehlıklelımı su ıcmelıyım cıdden hıc ıcmıorum normalde yaaa bıtkısel olarak bıseylerde ıcsemmıkı benım baska bı doktora gıtmem gerek dımı daha ıyısıne hıc bana bu sekıılde anlatmadı yaaa anlatsa korunurdum yanı cunkı ben artık cocuk dusunuoruz dıe gıttım hıc demedıkı korunun dıe bole dıe offfffffff

cipro 750 mg buscopan plus hippurin 1g ılaclar bunlar canım cvp ladın ıcın saol ayrıca cok yardımcı oldun morelım sımdı bozuldu yaaa bu doktorda hıc bole acıklamadıkı tahlıle baktı ılac yazdı ınsan bı der bole bole korun falan sınır oldum sımdı :(:( bakterımı var bıde bu nası kotumu bısee ya hıc fıkrım yok bunlar la ılgılı eger bu sekılde hamıle kaldıysam nolcak tehlıklelımı su ıcmelıyım cıdden hıc ıcmıorum normalde yaaa bıtkısel olarak bıseylerde ıcsemmıkı benım baska bı doktora gıtmem gerek dımı daha ıyısıne hıc bana bu sekıılde anlatmadı yaaa anlatsa korunurdum yanı cunkı ben artık cocuk dusunuoruz dıe gıttım hıc demedıkı korunun dıe bole dıe offfffffff

moralini bozmak istemezdim canım.bakterileri çok fazla kafana takma bol bol su iç hem cildin içinde iyi gelir:)))şu anda büyük ihtimalle idrarın bulanık görünümlüdür ne zaman ki o idrar tamamen açık sarı renge dönecek işte o zaman bakterilerinden kurtulmuşsundur. bence sen şimdilik bolca suyla idare et,adet olur olmaz ilaçlarına başla ve düzenli olarak iyileşinceye kadar TİT yaptır.ama eğerki hamileysende dünyanın sonu değil sadece tedavin biraz daha uzun sürebilir ve sen hamilesin diye stres yaparsın.tekrar çok geçmiş olsun.opuyorumnanaktan

canım ya gercekten cok saol ınan kı ıcımı aydınlattın bı nebze aslında ıdrar tahlımımı verırken rengıde bulanık dııldı ama anlamadım neyse en dogrusu suan adetımı beklemek egerkı adet olursam ılaclara hemen baslamalıyım bu arada su ıcmeye calısıyım barı rabbım hakkımızda hayırlısını versın ne dıyım saol tekrar sen ne kadar evlısın kac yasındasın bebıs varmı

canım ya gercekten cok saol ınan kı ıcımı aydınlattın bı nebze aslında ıdrar tahlımımı verırken rengıde bulanık dııldı ama anlamadım neyse en dogrusu suan adetımı beklemek egerkı adet olursam ılaclara hemen baslamalıyım bu arada su ıcmeye calısıyım barı rabbım hakkımızda hayırlısını versın ne dıyım saol tekrar sen ne kadar evlısın kac yasındasın bebıs varmı

canım ben 30 yaşındayım 7 yıllık evliyim ve 6 yıldır da çocuk sahibi olmaya çalışıyorum.rabbim isteyen herkeze verecek inşallah o cennet kokulu bebişleri

Back