• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KVnin sözünün altinda kalmadim

üst üste olunca degil bana göre. Misal ben sol elimi kullanirim sag elle asla yemek yiyemem yazi yazamam. kv bunu ilk fark ettiginde anneme dönüp dedigi "niye dikkat etmedin" oldu. bunun gibi birsürü laf sokmalar kücük görmeler oluyor. ben geri adim attikca üstüme geliyor. O önemsiz bu önemsiz diye diye bardak doldu tasti.
tamam da bunda da bir laf sokma yok ki.toplumumuzda şöyle bir algı var "sağ eline ver kaşığı, sağ eline ver ona alışsın , sola alıştırma tersi döner" gibi.ya da solak çocuk görünce aa sağ eline alıştırsaydın keşke derler , siz görmemiş olabilirsiniz çevrenizde ama ülkede geniş bir kesim var böyle.koca koca insanlar da birbirine aa solak mıydın sen çok ters geliyo bana diyor.kv de laf sokmamış ki bunu sormuş.siz kendinizi kv'nin ağzından çıkıcak her şey bana ucu dokunan iğne olmak zorunda diye şartlamışsınız.

Abartılı alınganlık gösteriyorsunuz bence. Size de zarar, o lafı bir sene içinde tut tut sonra yeri gelsin “sen bana böyle demiştin de bak şimdi böyle oldu” diyebil.. boşver aman ölümlü dünya o onu demiş bu bunu demiş takılma bile gül geç illa ben dayanamicam cevap vericem diyorsan da şakayla karışık laf dokundur. Emin ol başın çok daha az ağrır ben senin için diyorum

Bir de gerçekten büyütecek bir şey yok sadece kv önyargısından ötürü böylesiniz
Bazı insana laf sonradan koyar düşününce yani ilk bozulur ama aklına bişey gelmez sonradan niye böyle demedim der arkadaş ta öyle olmuş biraz yoksa 1 sene tut kafada yorucu çok daha mühim bişey dese neyse de ince kalın....

Iyi aksamlar öncelikle kv konulari genelde "bir derdim var"a acildigi icin buraya yazmak istedim.
Kv ile aramizda cok uzun mesafe var öncelikle bunu söyleyim. Whatsappten görüsürüz arada okadar, ve görürsem yilda bir görürüm.
Yaklasik 1 yil önce bir tencere dolusu üzüm yapragi sarmistim. Kendimi övmek gibi olmasin ama incecik sararim herzaman. Bitmis tencereyi o gün cekip anneme yollamistim, yollamiskende kv'ye de atim resmi dedim öylesine attim. Ve kv'nin bana "eline saglik"tan sonra yazdigi su oldu: "masallah bir sarmayla bir adam doyar". Bunu okudum ve fazla takilmadim, ama resmi yolladigimada pisman oldum.

Eveeet gelelim bugüne. Esim annesiyle görüntülü konusurken kv beni sordu esimde bana uzatti telefonu. Ne yapiyorsun falan derken kizinin yaprak sarmasi yaptigini söyledi. Göstermesini rica ettim kameradan:) Aman allahim bir kalin bir kalin... gülerek dedigim su oldu: "benim sarmama böyle böyle demistin benimkiler bunlardan daha inceydi." Kv nin dedigide su oldu: "evet sen ince sariyorsun. X bunlari zaten hizli hizli sardi vakti yoktu yoksa oda ince sarar." Bu cümleye gülecegim geldi:) iste öz kiz ve gelin farki... ama 1 yil önce bana söyledigi o cümleyi ona bugün geri iade etmem beni garip bi sekilde rahatlatti. Ve kendime dedimki birdahakine bunu yapmak icin bukadar beklemicem... kimsenin bana laf dokundurmaya hakki yok, kv'nin ise hic yok. Anlatmak istedim.
ya ne güzel işte senede bir görüyorsun umursama bu kadar her gün görmek zorunda olan napsın demi ? foto filan atma bence sonuçta annen gibi düşünmez kv.

üst üste olunca degil bana göre. Misal ben sol elimi kullanirim sag elle asla yemek yiyemem yazi yazamam. kv bunu ilk fark ettiginde anneme dönüp dedigi "niye dikkat etmedin" oldu. bunun gibi birsürü laf sokmalar kücük görmeler oluyor. ben geri adim attikca üstüme geliyor. O önemsiz bu önemsiz diye diye bardak doldu tasti.
sürekli iğneleyici konuşuyorsa bilemem.aklıma kendi kaynanam geldi mesela eşimin sevmediği bir yemeği yaptı bende eşim bu yemeğı sevmiyor dedim diye o senin ailenin yaptığı yemekleri de beğenmiyor dedi zıkkımın kökünü yiyesice diyemediydim😭kaynanaların çoğu böyle çokta şeyyapmamak lazım

ya şükret sık görüşmüyorsunuz, benimki nerdeyse her gün dibimde ve sürekli kızını konuşur, dün ki örneğim kulağım ağrıyo 3 aydır İki gündür iice arttı doktora gidicem dedim, kızımın da ağrıyor dedi sadece. Hem de hırslı bi şekilde söylüyor yani sen umurumda değilsin diyor :işsiz: sonra da bizden medet umarlar
Ya varya ben yazmışım gibi okudum bunu. İnan benimkide böyle hemde her konuda. Insan bi yerden sonra patlama noktasına geliyor🤐

Adı üstünde kayınvalide. Pek bir şey beklemeyin nasılsa yılda bir görüyormuşsunuz. Ben de sık görmem ama ona bile tahammül edemiyorum bazen. Ama sizin de durduk yere kayınvalideye sardığınız dolmanın resmini atmanız gereksiz olmuş.

/ anneye atılan fotoyu kayınvalideye atıyorsunz..
Belliki kıskandırma çabaları
Kv sizin ve sarmalarınzn egonuzu okşamayacak biçimde konuşunca kinleniyorsunuz..

Bugün kadıncağız oğlu ile konuşurken müdahil olup eee hadi göster sarmaları diye kadını zorluyorsunuz sonra laf soktum rahatladım...
Çoookk sinsisiz konu sahibi...

Yaklaşık 2 sene kadar sonra, elime bildiğiniz kağıttan yapılmış, kapaklı okumalık bir kitabı alıp 2 günde 271. sayfasına varmayı başardım ve 451 sayfalık kitabı muhtemelen 1 gün sonraya bitirmiş olurum. Öyle aralarına 4 satırlık "Pizza değilsin herkesi şey edemezsin" cümleleri serpiştirilerek sayfa çoğaltılmış bir kitap değil hea, ciddi bir kitap ve bıkmadan okuyabildim.
İşin özü totom bi kalktı ve kendimi şu an aşırı kültürlü hissediyorum, konunuza bakınca yorumlayasım değil, buna değinesim geldi. Şöyle ki, yarından sonra ben bir sarmayı serçe parmağımdan ince sarsam ve biri "Ayyy kolum gibi" dese ona sadece bi bakarım o kadar. Kitap okuyun cidden, kağıda basılmışından böyle, netten değil, iyi geliyormuş, unutmuşum bakın 2 sene sonra öyle bir kültür şeysi geldi, kocama bile gıcık olmuyor onu "Cahil neyse" diye kucaklayabiliyorum. :KK53:

Boşverin kitap okuyun yani.
Hangi kitabı okuyorsunuz :KK53: neden o kadar sayfa kitabı okuyorsunuz bir günde, okuyan var okuyamayan var, çocuklardan fırsat bulup 20-30 sayfa kitap okuyunca kendi kendine mutlu olan garibanlar var, hiç yakıştıramadım bu tavrı size :KK12:

/ anneye atılan fotoyu kayınvalideye atıyorsunz..
Belliki kıskandırma çabaları
Kv sizin ve sarmalarınzn egonuzu okşamayacak biçimde konuşunca kinleniyorsunuz..

Bugün kadıncağız oğlu ile konuşurken müdahil olup eee hadi göster sarmaları diye kadını zorluyorsunuz sonra laf soktum rahatladım...

Çoookk sinsisiz konu sahibi...

Hangi kitabı okuyorsunuz :KK53: neden o kadar sayfa kitabı okuyorsunuz bir günde, okuyan var okuyamayan var, çocuklardan fırsat bulup 20-30 sayfa kitap okuyunca kendi kendine mutlu olan garibanlar var, hiç yakıştıramadım bu tavrı size :KK12:

"Köpek gibi büyütülmüş çocuk" ve kesinlikle tavsiye ederim. derin sularda derin sularda 'nın birkaç yerde önerisini gördüm, kitabın adı da dikkatimi cezbetti. Önerildiği kadar varmış, kesinlikle faydalı bir kitap ve bazı noktalardan kafa karışıklığımı da çok güzel giderdi.
Bu haftasonu ballıyım ya bana "Kendine istediğin gibi zaman ayır" hediyesi verdiler cümbür cemaat, evlilik yıldönümü-doğum günüm filan art arda geldiği için şubatın ilk haftası bana bayram oluyor ve "Çiçek-pasta değil, zaman verin" dediğim için son birkaç senedir, sağ olsunlar salıya kadar tatildeyim. Ben de bir çılgınlık yaparak kitap okumaya karar verdim. Ama hemen tavrım değişti, meğer benim kitap okuma eksiğim varmış.

Bundan önce Aeden'i okumaya çalışıp 20. sayfasında kendimi zorladığım halde okumayı bırakıp hafakanlar basınca "Ben kitap okuyacak sabrı, ilgiyi her bi şeyi kaybetmişim, ben net okuyucusu olmuşum iyice" diye hayıflanmıştım, bu kitapla sahalara geri döndüm.

derin sularda derin sularda 'ya da teşekkür ederim.

"Köpek gibi büyütülmüş çocuk" ve kesinlikle tavsiye ederim. derin sularda derin sularda 'nın birkaç yerde önerisini gördüm, kitabın adı da dikkatimi cezbetti. Önerildiği kadar varmış, kesinlikle faydalı bir kitap ve bazı noktalardan kafa karışıklığımı da çok güzel giderdi.
Bu haftasonu ballıyım ya bana "Kendine istediğin gibi zaman ayır" hediyesi verdiler cümbür cemaat, evlilik yıldönümü-doğum günüm filan art arda geldiği için şubatın ilk haftası bana bayram oluyor ve "Çiçek-pasta değil, zaman verin" dediğim için son birkaç senedir, sağ olsunlar salıya kadar tatildeyim. Ben de bir çılgınlık yaparak kitap okumaya karar verdim. Ama hemen tavrım değişti, meğer benim kitap okuma eksiğim varmış.

Bundan önce Aeden'i okumaya çalışıp 20. sayfasında kendimi zorladığım halde okumayı bırakıp hafakanlar basınca "Ben kitap okuyacak sabrı, ilgiyi her bi şeyi kaybetmişim, ben net okuyucusu olmuşum iyice" diye hayıflanmıştım, bu kitapla sahalara geri döndüm.

derin sularda derin sularda 'ya da teşekkür ederim.
derin sularda derin sularda 'nın tavsiye ettiği kitapları not alıyorum çoğunlukla, aralarından iki tanesini alıp okuma fırsatım da oldu, bu vesileyle bende teşekkür ederim kendisine.

Hediye olarak olarak zaman istemek çok güzel bir fikirmiş, şu sıralar böyle bir hediyeye çok ihtiyacım var ama ne mümkün 🙄
Verimli bir Pazartesi olsun sizin ve tabi hepimiz için.

Şu görümce ve eltilerle yarışmayi bir türlü aklım almıyor...
Ne gereksiz muhabbetler ya, çok mu boş vaktiniz var .

Back
X