- 1 Eylül 2016
- 372
- 410
- 23
- Konu Sahibi Posta treni
-
oyle olmuyo iste.esim zaten dokuz gibi geliyo isten.zaten benim cocuklarla hazirlanip cikmam bi olay.yer gidersiniz diyolar ama sonrada kahveydi meyvaydi olmuyoO nasıl olacak peki,6da.gidecek,yemek çay,sohbet,geri dönülecek,üst baş değiştir,zaten çocukların uykusu geliyor,gündüz yoruluyorlar okul yollarında...
simdi iyi geliyodurda okul girince araya olmuyoMevzuyla pek bir alakası yok ama , benim kv yemekte bir dahi ..
Çocuğum suan 7 aylik ozamanlarda ne düşünürüm ne yaparım bilmem ama kv yemeğe davet ettiğinde seve seve gidiveririm oda bilir sevdigimi hep çağırır sağolsun. Bence gidin yemek yedikten sonra bir saat oturup evinize dönün. Benim şahsi fikrim :)
oyle olmuyo iste.esim zaten dokuz gibi geliyo isten.zaten benim cocuklarla hazirlanip cikmam bi olay.yer gidersiniz diyolar ama sonrada kahveydi meyvaydi olmuyo
soyledim esime soylemesini.bende kendi aileme soylemistim birkacgun onceemri vaki yapmasına izin verme. madem seni kulak ardı ediyor. o zaman eşine söyle. de ki; gidemeyiz annene hafta içi ..cocukların sınavı var cocuklar sabahcı yazık günah ben söyledim ama beni dinlemiyor. sen söyle annene de.
diger haftalarda oyle.gel derlerse gideceksin.evlendigimizden beri alistirdik.yine kendi aileme soyleyebiliyorum ama kvye soyleyemiyorum soylesemde dinlemiyo zaten.kendi bildigini yapiyoriyi de zaten 9 dan sonra yemek mi yenir
1 yaşındakilerin en geç 9 da dörde gidenin de en geç 10 da yatmış olması gerekmiyor mu
yani bu hafta sınavı var da diğer haftalarda nasıl yapıyordunuz ki
diger haftalarda oyle.gel derlerse gideceksin.evlendigimizden beri alistirdik.yine kendi aileme soyleyebiliyorum ama kvye soyleyemiyorum soylesemde dinlemiyo zaten.kendi bildigini yapiyor
hoslanmadigimi biliyor daha oncede defalarca soyedim esime oda annesine soyluyordur.aklinca iyilik yapiyo vede surekli birlikte yiyelim istiyo.onceden bu dahada cok oluyodu.şeker, şimdi eğri oturup doğru konuşalım
bir çok kv konusu var buralarda
siz genç de değilsiniz ki yani 20li yaşların başında toy değilsiniz
o sizin bundan hoşlanmadığınızı dahi düşünmüyordur belki
net olmazsanız ne bilecek
hazır yemek işte gelip yiyor diye düşünüyor
dün neden sizi kabul etmediğini yazmamışsınız
bugüne ilişkin ısrarı da dünü telafi mantığında
belki o da istemiyor ama çağırmadı derler modunda
oğlum geçen sene 1 e gitti
görümcem yakında oturuyor
onların çocuğu yok
akıllarına esince çıkıp geliyorlardı ya da arıyorlardı işte ne yapıyorsunuz gelelim mi diye
birkaç kez telefonu açmadım bozuldular vs vs
bir gün görümcem aradı bana yemeğe gelin diye
ben de dedim ki, size gelince eve gitmek istemiyor dersi şunu bunu var
enişte telefonu açmayınca bozuluyor ama çocuk ödev yaparken arıyor ben telefonu açıp ödev yapıyoruz dersem o gelmeyecek ama çocuğun aklı şimdi ödev olmasa onunla oynardım diye karışacak
ya da işte çocuk bugün onlara gidiyor yarın da öbür gün de çağırıyorlar
olmaz deyince annem izin vermedi oluyor
onlar da bozuluyor
konu izin verip vermemek değil sınırları bilmek
bizim evde akşam 6 da yemek yenir
5 te hadi yürüyüşe çıkalım deyip akşam 7 de geliyorlar
çocuk açlıktan bayılmış
bir sonraki hafta 5 te arayınca geç oldu şimdi deyince çocuk da onlar da bozuluyor
ama benim kuralım düzenim bu
bu sıralar yine bri şeye bozulmuşlar beni değil eşimi aramaya başladılar
zira ben daha kolay hayır diyorum
artık eşim de diyor hayır
zira pazar akşamı tam biz yayılmışız
kapı çalıyor geliyorlar
o saat oğlumun çizgi film saati onlarla ilgilenmiyor hatta agresifleşiyor onunla konuşmaya çalışınca ya da biz konuşup gürültü yapınca
az görüşüyoruz bu nedenle zira ben bunalıyorum
buna rağmen haftada bir görüşmek gibi bir durumumuz asla yok ki olsa bile bu bir düzen içinde olmazdı
ha bu arda kv aynı şehirdeyiz en son bayramda gördüm
belki yılbaşında gideriz belki bu sene onda da gitmeyiz
hoslanmadigimi biliyor daha oncede defalarca soyedim esime oda annesine soyluyordur.aklinca iyilik yapiyo vede surekli birlikte yiyelim istiyo.onceden bu dahada cok oluyodu.
aynn hic gik demedim.kiymet bildilermi dersin onuda bilmediler.ama artik cok yoruluyorum.kimseyi kafam cekmez oldu.bakın eşinize değil kv ye söyleyeceksiniz
siz eşinizin bunu kv ye söyleyebileceğini mi sanıyorsunuz
eşiniz hık mık eder tamam der sonra annesine
yani cidden ben sizi esasen takdir ettim
bunca yıl gık demeden bu düzeni sürdürmüşsünüz ki bir de ikizler vs var
aile buyuklerini sevmek.saymak birlikte olmakta guzel seyler ama dozunda olursa.ben hic olmasin demiyorum tabiki arada olsun.ama surekli oldumu olmuyorÇalışan bir anneyim. Oğluma babannesi baktı. Çok ta güzel baktı .Lakin bizimde sıkıntımız her hafta sonu ya misafirliğe gidilecek, yada kayınvalidemi misafir gelecekti. Çocuk okula gitmezken sorun olmuyordu. Yoruluyordum ama hadi kırılmasınlar mantığı ile böyle devam etti. Bu durum taki çocuk okula başlayana kadar sürdü.Ancak okullar dersler başladı gene aynı mantıkta devam etmeye çalıştı kayınvalidem. Bir iki baktık altından kalkamıyoruz. Gittiğimiz yerde çocuk ders yapamıyor. Dönüşte o pert ben pert. Ortak karar aldık eşimle hafta sonu hiçbiryere gidilmemesi konusunda ona ayrı bana ayrı söylediler. Ve sonunda alıştılar. Hafta içi gezme gibi lüksümüz zaten yok. Millet daha önceki gördüğüne,geldiğimize saysın dedik. Önceliğimiz çocuğumuz kimse kusura kalmasın dedik. Çünkü seneler geçtikçe dersler dahada ağırlaşmaya başlıyor. Şimdiden alın önleminizi beklenti içine girmesinler. Onlar bunu düşünmüyorlar .Çünkü bizim zamanımızda eğitim böyle değildi,ya da anne babalarımız bu kadar üstümüze düşmüyorlardı. Okur sa okur kafası vardı. Eeşinizle beraber net olun. Gerekirse yemek gününü hafta sonuna alın. İllaki olacaksa tabiiki. Yavrunuza başarılar dilerim. :)
aynn saatinde yatiramiyorum cocugu gelenden gidenden.yardimci oluyolar guya.cocuk degil ben bile kalkamiyorum sabah.haftada ikigun gec kalir olduk artik okula.Hafta ici hicbiryere gitmeyin .Yazik degilmi o cocuga sabahciymıs bide .Derste uyuyodur o çocuk.
Oğretmen aradı mahcup oldum cocuk derste uyuyomus deyin herkese .aynn saatinde yatiramiyorum cocugu gelenden gidenden.yardimci oluyolar guya.cocuk degil ben bile kalkamiyorum sabah.haftada ikigun gec kalir olduk artik okula.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?