- 18 Haziran 2018
- 13.814
- 23.024
- 348
- Konu Sahibi umutsuzcorek
-
Ne uzaktan ne yakından hoş değilhepinize çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz gerçekten. çok zormuş bu işler uzaktan hoş görünüyormuş ama içi insanı yakıyormuş
Çok üzülürsün çok yıpranırsın severken ve sevilirken nefret eder duruma gelirsin dünyadaki son erkek değil zaten 5 yıldır çıkmışsınız çoğu şeyi tuketmissinizdir bu senin ömrünü etkileyen karar evlenip boşanmak daha zor iyi dusunSelam arkadaşlar uzun zamandır forumu takip ediyorum.bu konu hakkında bir çok yorum da okudum hepinizden biliyorum ancak yazmadan duramadım artık patlamak üzereyim. Şuan yaklaşık 5 senelik bir birlikteliğim var evlenmek üzereyiz. Daha önce bana söz vermesine rağmen eşim olacak kişi annesiyle birlikte oturmamı istiyor.(daha önce bu konuda kati ve net bir şekilde kabul etmeyeceğimi söyleyip ayrılmak istememe rağmen söz verip beni caydırmıştı) bir eltim var o kabul etmiyor sorunlu bir şekilde ayrıldılar. Peki benim suçum ne? Bu konuda bana çok vicdan yaptırıyor ruhen beni çok yıpratıyor. ben sokağa at demiyorum ki ayrı ev tutalım biz ödeyelim herşeyini ama kapımız ayrı olsun istiyorum. bana çok kötü bir insanmışım gibi hissettiriyor ama bu benim en doğal hakkım değil mi? bu devirde bu şekilde oturmak abes bence. nolur yorumlarınızı bekliyorum
hala annen le mı yasıyorsun canım, tasınmadınız mı?Evliyim öz annemle yaşıyorum, hayatim hayatim cehennem şeridi gibi. Asla ama asla asla tavsiye etmiyorum. Sakın bu yükün altina girmeyin. Evlenince pisman olursunuz dönüşünüz olmaz. Gerekirse evlenmeyin nişan atin.
Evet ayrılmayı düşünüyorum ama dediğim gibi sürekli vicdan yaptırarak beni zorunda bırakmaya çalışıyoreltinin yaşasığı zorlukları görmüyomu yoksa eltiyimi suçlu görüyo annesile anlaşamadı die. tavrından vazgeçmezse ayrılmayı düşünüomusun
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsunNe uzaktan ne yakından hoş değil
Yeri geliyor kendi annemizle bile sorun yasarken bunca yıldır ev hayatında olmayan iki kişiyle birden yasayacaksın
Evlilik zaten değişik bi yeni hayat baslangıcı olacakken sen iki sıfır yenik baslayacaksın
Gercekten yapma
Maalesef evet. Çocuk iki yaşına gelene kadar sabredeceğim sonra ayrilacağiz. Öyle biktim ki artik onlarin gitmesi de yetmiyor komple ben ev degiscem. Daha ufak, yatuli misafir sigmayacak kadar kucuk bir ev istiyorum.hala annen le mı yasıyorsun canım, tasınmadınız mı?
ınsallah gonlunuzce olurMaalesef evet. Çocuk iki yaşına gelene kadar sabredeceğim sonra ayrilacağiz. Öyle biktim ki artik onlarin gitmesi de yetmiyor komple ben ev degiscem. Daha ufak, yatuli misafir sigmayacak kadar kucuk bir ev istiyorum.
Bunlar öğrenilir yemek temizlik falan zaten hepimiz öyle başladık zamanla öğrendik kendi evin olacak kendi düzenin istediğin gibi yaparsın Ama birde işin şu boyutu var Belki bir işi erteleyecen ama kayın validen oldu mu yapmak zorunda kalacan bişi derse diye deyip ama orası senin evin kendi özgürlük alanın olmalı istediğini yapabildiğin.yalnız yaşamasını istemem büyük hata gibi davranıyor. bence de ileriki yaştaki insanların hataya tahammülü olmuyor. Yemek ve ev işlerinde başarılı bir insan değilim bu zamana kadar hiç girişmedim okuldan sonra hep çalışmakla geçirdim zamanımı hiç bişeye karışmazsa bile mutlaka bu alanlarda bana karışacağını düşünüyorum. iyi bir insan kv.dem ama kendimi ateşe atıyor gibi hissediyorum
Bende söz verse bile aynı sizin söylediğiniz gibi nikahtan sonra yine yapacağını yapar diye düşünüyorum artık zerre güvenim kalmadı ona ayrılacağım başka çarem yokİstemediģiniz bir şeyi kabul etmeyin.Benim eşimin aileside seslerini hiç çıkarmadan nikahın olmasını beklemiş,nikahtan sonra beraber oturmak istediklerini söylemişlerdi.Aynen şu cümleyi kurdum onlara.Ben beraber oturmak istemiyorum.Eşimden başka insanlarla yaşamak isteseydim.Evlenmez kendi ailemle yaşar giderdim.Israr ederseniz bu nikahı iptal ettireceğim dedim.Kararlı ve net bir duruşunuz olursa kimse size hiçbirşeyi kabul ettiremez.
Evet haklısınız kararımı verdim ayrılacağım nişan filan önemsemiyorum artık evlenip boşanmaktan iyidir diye düşünüyorum ömür boyu bekar kalırım daha iyi gercektenBunlar öğrenilir yemek temizlik falan zaten hepimiz öyle başladık zamanla öğrendik kendi evin olacak kendi düzenin istediğin gibi yaparsın Ama birde işin şu boyutu var Belki bir işi erteleyecen ama kayın validen oldu mu yapmak zorunda kalacan bişi derse diye deyip ama orası senin evin kendi özgürlük alanın olmalı istediğini yapabildiğin.
Zaten günün yorgunluğu oluyor işten geliyoruz birde laf söz işitmek hoş olmaz.
Bir arkadaşımda evlendiğinde kayınvalidesi tek vardı kayınpederi vefat etmiş ne olacak dedi yaşlı kadın bana ne zararı dokunur zaten çalışıyorum akşam görüşecez dedi bizi dinlemedi yani ama inan yılı dolmadan olaylar baya büyüdü hatta boşanma derecesine geldi sonra evleri ayırdılar da huzur buldu. Ama eşimle yaşadığım tartışmaları hiç unutamam der bize
her defasında.
Malesef yaptığı duygu sömürüsü o kadar ağır ki bir aydır ne çektim yaşadım mı öldüm mü bilmiyorum cevabınız için teşekkür ederimAçık ve net olarak konuşun ve gerekirse ayrılın bir daha yaşamayacaksınız bu hayatı. Erkek arkadaşınıza da madem öyle kendine uygun birini bulun diyin resti çekin derim. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kesinlikle kabul edilecek bir durum değil bence özelliklede duygu sömürüsü yaptırılarak.
İnanın bende buna çok üzülüyorum evliliğe heves etmezken sevipte Bi aşka inandırılıp evliliğe ikna olup tüm çeyizimi ne ümitlerle hazırlamışken bana bunun yapılmasına yanıyorum. Eltim ters bir insan ve çok kıymetli o istemeyebiliyor ama ben daha yumuşağım başıma bu geliyor elinden gelse zorla evlenecek oturtacak yanına öyle Bi baskıya maruz kaldım çok çok üzgünüm ayrılacağımGeçen 5 yılına acımadan kabul etme ne olacaksa olsun diyorum. Herkes evlenirken herşey gönlüne göre yapılıyor prensesler gibi evimis gibi temiz temiz döşeniyor senin ne eksiğin var da kayınvalidenin evinde bir odaya hapsolmayı kabul edeceksin. Bu muameleyi kabul etme özdeğerinin özsaygının bilincinde olan birine benziyorsun aklını çelmesine izin verme.
Korkularımı dile getirmişsiniz resmen. Evet bana saygısı bitmiş durumda buna hala direttiğinden ve bir kez bile aramamasından bunu cok acı Bi şekilde anladım ayrılacağım başka çarem kalmadıCanım seni bu şekilde zorlayamaz böyle bir karar ancak birlikte alınır ama görünüyor ki nişanlınızın size saygısı yok size bunu zorluyor bu vicdan yapılacak bir konu değil.
1. Evinizde misafir mi olacaksınız? Şöyle ki yeni evlisiniz diyelim el ele diz dize olmanız lazım ve evde biri var bunun kv olması bile gerekmez tutup eşine sarılıp öpemezsin
2. Özel hayatınız sekteye uğrar
3. Yeri geliyor yemek yapmıyorum sandviç yeriz dışardan söyleriz tost yaparız ama evde biri varken bir yapsan iki yapsan üçüncüye laf olur.
4. İstediğin gibi giyinemezsin evin içinde oturup uzanamazsın eşine sırnaşamazsın
Bunları kesin bir dilde belirt ve gereğini yap bence hayatını mahvetme.
Selam arkadaşlar uzun zamandır forumu takip ediyorum.bu konu hakkında bir çok yorum da okudum hepinizden biliyorum ancak yazmadan duramadım artık patlamak üzereyim. Şuan yaklaşık 5 senelik bir birlikteliğim var evlenmek üzereyiz. Daha önce bana söz vermesine rağmen eşim olacak kişi annesiyle birlikte oturmamı istiyor.(daha önce bu konuda kati ve net bir şekilde kabul etmeyeceğimi söyleyip ayrılmak istememe rağmen söz verip beni caydırmıştı) bir eltim var o kabul etmiyor sorunlu bir şekilde ayrıldılar. Peki benim suçum ne? Bu konuda bana çok vicdan yaptırıyor ruhen beni çok yıpratıyor. ben sokağa at demiyorum ki ayrı ev tutalım biz ödeyelim herşeyini ama kapımız ayrı olsun istiyorum. bana çok kötü bir insanmışım gibi hissettiriyor ama bu benim en doğal hakkım değil mi? bu devirde bu şekilde oturmak abes bence. nolur yorumlarınızı bekliyorum[ kesinlikle ayrı ev ikinizde dünyanın en iyi i sanı bilr olsanız sürtüşme olucak zamanla evliliginiz zedelencek boşver sen birlikte oturcam diye söz vermemişssin salla gitsinn evliliginde çekecegine şimdi çekersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?