Kuzusu 2 yaşında kreşe başlayanlar bakabilir mi?

benım kızımda 2 yaş 20 günlüktü kreşe başladıgında

inanılmaz güzel adapte oldu ben çocukların sevdiği uyum sagladıgı kreşe
gitmeleri gerektiğini düşünüyorum anne herşeyi evde ögretemıyor malesef

4 sene gitti benımz kızım sonra anasınıfı ,

ama size tavsiyem iş arkadaşım karısının işi nöbetli oldugu için
saati ve gitme günleri çok düzenli değildi uyuyor uyanmasın , bugun canı istemedi gitmedi ,
geç uyandı gitmedi diye diye şmid çocuk ilk okula başladı orayada bugun canım istemıyor
gitmeyecem diye ağlıyor saatlerce , adam işe geç kalıyor çocuk yüzünden ,

orasıda sonuçta bir okul ve kurallara uymayı bilerek büyümesi gerekir
Çok haklisiniz.kurallari bilmeli.nasil başlarsa öyle gider asıl okul zamanı bu işin disiplini zor öğretilir o zaman ve hayatına sirayet eder disiplinsizlik.hasta olması ve iç dunyasina zarar verebilecek nedenlerin tespiti dışında( ki dilerim hiç olmaz) biz de kurallara uyarız:) tşk ederim paylaşımınız icin

2 yasında kuzulara öğretmenlik yaptım, idarecilik yaptığım okullarda vardı kuzularım. Onlar okulun kiymetlileri oluyorlar. Çok seviliyorlar. Üst gruba gönderen öğretmen benimdi benimdi diye hayıflanıyor

Ben Eskişehirdeyim burada bir arkadaşım 2 yaşına daha basmamış kızını bakımevi+kreş hizmeti veren bir yere verdi tam gün. birkaç haftadır gidiyor iyiymiş memnunmuş bana göre başlamak için küçük olsa da iyi eğitim veriyormuş tabi oyun üzerinedir daha çok. 1200 veriyor servisle gidiyor ayrıca o da ücret ama sizin dediğinize göre arkadaşımın verdiği çok çok iyi bir rakam. Ben yarım gün yarım maaş yasasından faydalandım devletteyim 1 e kadar bakcıı bakıyor memnunuz 11 aylık sanırım 3 yaşına kadar vermem evdeki düzeni daha farklı çünkü altı hala bezleniyor belli bir yeme uyku düzeni var 3 yaşa kadar düzeni bozulsun istemem bakıcı olsa o da aynı parayı alırdı bence iyi ama dediğim gibi yine de fiyat buraya göre fazla gibi
yarim gun yarim maas cikti mi. kamu icin yönetmelik cikmamisti henüz en son baktigimda

2 yasında kuzulara öğretmenlik yaptım, idarecilik yaptığım okullarda vardı kuzularım. Onlar okulun kiymetlileri oluyorlar. Çok seviliyorlar. Üst gruba gönderen öğretmen benimdi benimdi diye hayıflanıyor
Ay ne güzel bir insansiniz siz:) çok teşekkür ederim içime su serptiniz

Ankaradayiz...bizi buna mecbur eden evimize yakın olması oldu.baska semtte otursak buraya göndermek için bu kadar para gözden cikarmazdik.ama bizim semtte bütün kreşler bu fiyatta.allah pisman etmesin.cok tesekkur ederim güzel dileginiz için. Bu arada bir wceğitimi olması ve 3 yaş kriteri olan kreşler bir tık daha ucuz burda.
3 yaş kriteri devletin bağımsz anaokullarnda ve özel okulların anasınıfı kısmında var müstakil kreşlerin çoğu artık bebek alıyo 5 aylık gönderen de var. Oğlum 21 aylık kızım 11 aylık başladı hangi okul yazarmısın ben de ankrdyım

zamanla alışır sıkıntı yapmayın ılk sene hastalıkla geceer zaten sonrasında alışır...

Tabii ki ilk gün baslanmayacak tuvalet egitimine:)gider gitmez başlayacaklarını nasil düşündünüz.. süreç içerisinde hem biz hem onlar gözlemleyecek.ben evde olsam bile hazır değil şu an...sabah kuru kalktığı,sizin yazdığınız gibi sinyaller verdiği zaman baslamamiz gerektigini biliyorum ve onlar da aynısını söylediler zaten.
konusmuyor olması biraz da beni krese itti.bakiciya hiç güvenmiyorum.tek kişinin vicdanına bırakılması daha riskli...1aydan sonraki devam eden aglamalar artık Allah korusun söylediğiniz gibi çocuğun alisamama dışındaki mutsuzluk sebeplerini sorgulatir.onu da gozlemliyor olacağız.
Tuvalet egitimine gider gitmez baslayacaklarini dusunmedim. Bunu yazimdan nasil anladiniz bilmiyorum. Evladinizin hakkinda hayirlisi olsun.

22 aylık jet hiziyla 3 gün içinde emzirmeyi bıraktırip popişinde bezi elinde uyku arkadaşı cantamizda ikindi mamasiyla uykudan uyandırıp 7.30 da bırakıp akşam 17.30 alabiliyorduk çalışma şartlarımızdan dolayı.

22 aylık jet hiziyla 3 gün içinde emzirmeyi bıraktırip popişinde bezi elinde uyku arkadaşı cantamizda ikindi mamasiyla uykudan uyandırıp 7.30 da bırakıp akşam 17.30 alabiliyorduk çalışma şartlarımızdan dolayı.
Oğlum hala emiyor uyurken...gündüz oyalayabiliyorum ama gece emmeden uyumaz.siz nasıl kestiniz

Tuvalet egitimine gider gitmez baslayacaklarini dusunmedim. Bunu yazimdan nasil anladiniz bilmiyorum. Evladinizin hakkinda hayirlisi olsun.
Çalışacağım için tuvalet eğitimini başkalarıyla sürdürmek zorundayim."derdini anlatamayan çocuk için tuvalet eğitimi ne kadar doğru" yazmissiniz ya..ordan yanlış anladım galiba.derdini anlatir kivama gelince gerekli sinyaller alınınca başlarız dedim ben de.insallah hepimiz için hayırlısı olsun

Oğlum hala emiyor uyurken...gündüz oyalayabiliyorum ama gece emmeden uyumaz.siz nasıl kestiniz
Ben gündüz işte olduğum için zaten akşam ben gelene kadar emme şansı olmuyordu.Ama ben kapıdan girer girmez kuzucuğum yakama yapısıyordu kendi tabiriyle emmeee emmeee diye. Kreşe verme durumumuz ansızın ortaya çıkınca önce gece uyku arasında kestik uyku sersemi anlamsın diye.
(Bu arada uygun bir yöntem olurmu diye kesme yontemimi Aile hekimine danıştım yapmadan önce)
Bolca sirke döktüm makyaj pamuğuna ve göğsüme sürdüm yanımada aldım sise ve pamuğu heran isteyebilir diye. gece emmek için uyanınca hiç birşey demeden açtım verdim ağzına alınca reddetti aciiii aciii demeye basladi tekrar aldi yine cikartti.Burda babasi devreye girdi ne oldu oğlum falan diye sordu emme acii dededi babasına.Aa acımişmi anne hasta galiba ondan acımış olabilir falan dedi.Ben tepki vermeden odadan çıktım babası zorda olsa pışpışlayarak uyuttu.2 gün boyunca her emmek istediğinde sirkeli pamuğu sürdüm caktirmadan iç çamaşırına sikistirdim.gunduzde aynı süreç oldu böylelikle kesmiş olduk 2 günde.

Ben gündüz işte olduğum için zaten akşam ben gelene kadar emme şansı olmuyordu.Ama ben kapıdan girer girmez kuzucuğum yakama yapısıyordu kendi tabiriyle emmeee emmeee diye. Kreşe verme durumumuz ansızın ortaya çıkınca önce gece uyku arasında kestik uyku sersemi anlamsın diye.
(Bu arada uygun bir yöntem olurmu diye kesme yontemimi Aile hekimine danıştım yapmadan önce)
Bolca sirke döktüm makyaj pamuğuna ve göğsüme sürdüm yanımada aldım sise ve pamuğu heran isteyebilir diye. gece emmek için uyanınca hiç birşey demeden açtım verdim ağzına alınca reddetti aciiii aciii demeye basladi tekrar aldi yine cikartti.Burda babasi devreye girdi ne oldu oğlum falan diye sordu emme acii dededi babasına.Aa acımişmi anne hasta galiba ondan acımış olabilir falan dedi.Ben tepki vermeden odadan çıktım babası zorda olsa pışpışlayarak uyuttu.2 gün boyunca her emmek istediğinde sirkeli pamuğu sürdüm caktirmadan iç çamaşırına sikistirdim.gunduzde aynı süreç oldu böylelikle kesmiş olduk 2 günde.
Teşekkür ederim:) darısı bizim başımıza.benim oğlum da emme emme der:)

Çalışacağım için tuvalet eğitimini başkalarıyla sürdürmek zorundayim."derdini anlatamayan çocuk için tuvalet eğitimi ne kadar doğru" yazmissiniz ya..ordan yanlış anladım galiba.derdini anlatir kivama gelince gerekli sinyaller alınınca başlarız dedim ben de.insallah hepimiz için hayırlısı olsun
Bizde kreşe alıştıktan sonra başladık tuvalet eğitimine.Bezsiz arkadaşlarının tuvalete gittiğini görünce 3 günde halloldu.Ogretmenimizin de desteği çoktu sağolsun.Zaten onlar alt yapıyı yaptılar orada diğer çocukları örnek göstererek.

Teşekkür ederim:) darısı bizim başımıza.benim oğlum da emme emme der:)
Yaaa o kuzuların emme diyen ağızlarına kurban olayim💕
Roca ederim ne demek eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu.Sormak istediğiniz birşey olursa mutlaka yazın.Kendim uygulayıpta başarılı olduğumuz konularda seve seve yardımcı olurum🙏

Yaaa o kuzuların emme diyen ağızlarına kurban olayim💕
Roca ederim ne demek eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu.Sormak istediğiniz birşey olursa mutlaka yazın.Kendim uygulayıpta başarılı olduğumuz konularda seve seve yardımcı olurum🙏
Çok teşekkür ederim🙏

Merhaba arkadaşlar.bayram sonrası çalışmaya başlıyorum.ay sonunda oğlum 2 yaşını dolduruyor.eylul ayı başında krese başlayacak.ben ise girmesem sosyallesip birseyler öğrenebilmesi için göndermeyi planlıyorduk.ama ise girişim çok ani oldu ve biraz öne çektik kreş işini.1 hafta oryantasyon süreci olacak.ama içim sızlıyor yavruma.kaygilaniyorum...burada yavruları daha küçük aylardayken ise dönmek zorunda olan arkadaşları gercekten inanarak teselli ettim.ama kendi sokugumu dikemiyorum.
Oryantasyon sürecinin sonuna kadar annem gelecek bakacak.ve eşim home Office.kres aşırı yakın komşu gibiyiz.sabahlari eşim bırakacak ve çok kasmayacak erken gitsin diye.uyandirmicaz yani kendi uyanmadan.hos muhtemelen benle uyanır da işte maksat bizim mudahalemizle uyanmasin.simdilim aklıma gelenler bunlar.dua edin bana ne olur.allah pişman etmesin
Konuyu ben açsam ancak bu kadar benzerdi😊 bizimki de 2 yaşına 2 ay var baba home ofis çalışıyor ve bende bayram sonrası iş başı yapıcam

Back