Bebek Beslenmesi kuzuların uyku saatleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.757
78
688
İstanbul/Antalya
merhaba güzel anneler,
yardımınıza çok ihtiyacım var şu dişlerden sonra alt üst olduk dahada toparlayamadık ya,

kuzuların uyku saatlerini yazarmısınız bana,
bide önerilerinizi

gece 10da uyutuyorum
gece 3,5 -4 arası kalkıyor uyumak istemiyor 6ya kadar zar zor tekrar uyuyor
sabah 7,5-8de kalkıyor gecemiz böyle geçiyor
( hatta bazen 10da yatırıyorumya 12de uyanıp 1de uyuyor)

gündüzse 10,5-11de uyutuyorum
bide akşam üstü 4te

nerde hata yapıyorum ya :umursamaz:

kafayı yicem gece 4 saat uyuyorum aylardır sıyırmak üzereyim ya
işin kötüsü artık sinirlerim iyice bozuldu gece küçücük çocuğa bağırıp çağırıyorum

ALLAH YARDIMCIN OLSUN.
Benimki akşam 9 da uyur 3-5 kere emmeye kalkar emer uyur sonra sabah 9 a kadar uyuyoruz. birde öğlen 1 saat uyur, akşam üstüde yarım saat uyur tamam.
Gündüz çokmu uyuyor 1 saatten fazla uyutma.
Gece kalktığında ortam loş ilgisini çekmeyecek bir ortamda durun, uyaran olmasın odada. akşam üstü 5 den sonra uyutmamayı dene. Hoş hepsini denemişsin ama yinede yazdım ben.
Çok zor valla.
Bizimkide uykuya dalarken hep ağlardı doktora götürdük, çevreyle ilgilenmek için uyumak istemiyor dedi siz ayaktaysanız oda ayakta olaak dedi, bu kadarcık çocuğa uyku ilacı veremem dedi.

Peki bağırdığında uyuyormu, beni zıvanadan çıkardığında bende bağırıyorum hemen uyuyor yavrum. Çok kötü bişey ama insan ne yaptığını bilmiyor, anne olmak çok zor.

seda sen hiperaktifliğinden şüpheleiniyordun sanırım. Sabiha paktunanın kitabını tavsiye ederim.
Beyin bölümlere ayrıldığı için çocuk bazı şeyleri algılayamazmış. Mesela aktif hiperaktiflikte çocuk yaramazlık yaptığında anne mimikleriyle dayranışlarıyla kızsada çocuk bunları okuyamazmış, çocuk kendine kızıldığını anlayamadığı için yaramazlıklarına devam edermiş, çocuğun beyninin o bölümü işlemediği için yüzdeki mimikleri ayır edemezmiş, anne bu çocuğa kızmak yerine ona yardımcı olmalıymış, doktora götürsene, nöroloğa.

dediklerini hep yaptım gündüz az uyutsam bütün günü zehir ediyor ve gece yinede uyanıyor,
loş ışığı bırak ben hiç ışık açamıyorum korkuma hatta biz bile tuvalete korka korka giriyoruz

gündüz uyku saatlerinimi ayarlayamıyorum acaba ,

bağırdığımda uyumuyor ,ben bağırınca o daha çok ağlıyor ama sinirlerim çok bozuk oluyor engel olamıyorum kendime tam ben yatacakken 12de kalkıyor 1de zor uyutuyorum ,sonra 4te bi kalkıyor allah başlıyor savaş,

tam 1,5-2 saat karanlıkta sallıyorum ,uykumda çok oluyor dayanamıyorum,

hiperaktifliğe gelince ben şüpheleniyordum ,dra anlattım bazı çocuklar çok aşırı hareketli olabilir ama illa hiperaktif anlamına gelmez bunu tam anlayabilmek için test yaptırcaz yaşından sonra,
ama normalden çok hareketli bi çocuk dedi,

aslında yaramazlık yapınca kızıyorum ona,kaşlarımı çatıyorum ama o bunu anlamasına rağmen yapıyor

mesela onu elleme dediğim bi biblomuz var ,
onu görünce suratıma bakıp pispis gülüyor ,hızlı hızlı emekleyerek bibloya gidiyor ,ayağa kalkıp bidaha suratıma bakıp gülümseyip elini uzatıyor,
ben hayır eylüllll olmaz deyince kıkırkıkır gülüyor , yani kızdığımın farkında ama bunu oyuna cevirdi galiba yada ilgi çekiyor

bende hiperaktif olmasından çok korkuyorum ya

bide onunda yüz mimkleri çok gelişmiş hatta bunu herkes söylüyor,

ayrıca çokta yaramaz ,asla kıçının üstüne oturmuyor benden sürekli ilgi ve oyun bekliyor ,
hemen sıkılıyor tek başına oyuncaklarla kalınca

Son düzenleme:
canım çok zor gerçekten, uyku düzeni bizim de pek sayılmaz, 10 gibi uyuyo, sabaha kadar tam kalkmaz ama sürekli bi mızıldama halinde, defalarca emzik ver, üstünü ört, bi de çok döndüğünden sağa sola sıkışan kafasını kurtar, ben uyuyamıyorum, sabah 7 ye doğru uyanıyo, gündüz 2 uykusu var sabah ve öğleden sonra,
çok yardımcı olamıcam , gündüz uyutma desem ona da ihtiyacı var, ama büyük ihtimalle diişlerden dolayı geçici bi sorunlu dönem yaşıyosundur,

hiperaktif olsa, algılaması daha az, dikkati aşırı dağınık olurdu sanırım, yapma dediğini yapmak bizde de var, azra aşırı saç ve yüz yoluyo, bişeye yapma der demez bize saldırıyo, yolmak istiyo, ben de bundan muzdaribim, ama 11 . ay çocukların inat ayıymış galiba, beklicez bakalım

Valla Sedacım ben tam 10 aydır bu dişleri bekliyorum sanırım eyvahedigeldismilekime desem diş çıkarıyodur diyor ama bu kadarda olmaz diyorum diş çıkarsada çıkarmasada aynen devam ediyor bizim savaş. yine bu aralar iyi gece 1de uyuyor daha önceleri 2,5tan önce uyumazdı sabahda erkenden uyanırdı.:umursamaz:şimdi gece 1gibi felan uyuyor sabah 7de kalkıyor gecede tabi emmeye kalkıyo. bizimde uykuya dalamama sorunumuz var.Ben gündüz uyutmamayıda denedim fakat bu seferde akşam 7-8 gibi uyudu 2 saat sonra kalktı ve tüm geceyi uyutmaya çalışarak geçirdi. derdimiz ortak bi çare yazamasamda senin sayende içimi döktüm çok teşekkürleropuyorumnanaktan boshayallersmilebekliyorum belki birgün oğlum uyur diyeboshayallersmile

Bizde saat 10 gibi yatıyoruz. Gece 3 kere emmeye kalkıyoruz sonra sabah 7,30 gibi ayaktayız.
Gündüz de 1'er saatlik iki uykumuz var.
Hareketlilik, sinir, inat bizde de hat safhada. ıstediği olmadığı zaman yere yatıp çığlık çğılığa ağlıyor. Ben burcundan kaynaklandığını düşünüyorum hep. Dışarı çıkmak gittikçe zorlaşıyor sürekli çığlık çığlığa ve diğer çocuklara saldırı halinde :) Gördüğü herşeyi ağlayarak ve tepinerek istiyor.

canım benım de 6 aylık bı oglum war..uykusu bı ara cok ıyıydı sonra allak pullak oldu hep aglar sızlar mızmız
ama o donem bende senın gıbı ne hıkmetse kızıyodum el kadar bebeye.dekı anlıyomu hayır senınkıde anlamıyor buna emın ol...cok arastıdım cok kıtap okudum cocugumu ıyı yetıstırmek ıcın sımdı rayına soktum cok ugraştım ama anne kaygılı gergınken gercekten cocukta sapıtıyo
artık emzırıyom yatagına koyuyo bu ıkı gundur oluyo kendı kendıne konusurken uyuyo
sımdı ıcerden sesı gelıyo uyur belkıde uyumaz ama en azından o gergın gunler sukurkı bıttı..cocugun buyukmus benımkınden ona kızma o bıbloyu ellememesını ıstıyorsan ona yonelıncde daha cazıp bıseyle onun ılgısını dagıt ıse yarayacak emın ol..kızarsan daha uzteler unutma
kolay gelsınnn:1hug:

demek hemen hemen hepsi aynı,

of beni uykusuzluk çok geriyor aslında
belki ben uykumu alabilsem ona karşı daha yumuşak olucam ama bende çok gerginim,

düşünsenize sabah 7,5ta kalkıyorum,kahvaltı, temizlikti ,yemekti ,ütüydü (tabi bunların bir kısmını o uyurken yapabiliyorum )
1 saatlik işi 5 saatte bitirebiliyorum,kendimede pek vakit ayıramıyorum
oda zaten yaramaz akşama kadar koştur koştur halindeyim

akşam 9 gibi pilim iyice bitiyor,
10da onu uyutuyorum ,banyoya giriyorum yorgunluğumu atmak için,
eşim geliyor 11 gibi yemekti,mutfağı toplamaktı tam yatcam vikvik bi ses 1de tekrar uyuyor

4te kalkınca ben çok uykusuz ve yorgun oluyorum,karanlıkta zaten gözümü acamaz bi şekilde 2saat onu sallıyorum tabi uslu uslu durmuyor kendini yere atıyor ,çığlık kıyamet uyumamak için

sunways onuda yaptım canım inat benimki ,dikkatini dapıtan o şeyden sıkılınca koşup gidip yine onu almaya çalışıyor,

o da bişeymi bütün çekmeceleri boşaltıyor hepsini katla katla habire çamaşır katlıyorum,
kapıyı kapatsam odanın kapısını bile açabiliyor bit kadar boyuyla

sen sadece uyku su geldıgındekı hallerını ıyı ızle uykusu gelınce hemen uyut
ama karnı tok altı kuru olsun we bı rutıne sokmaya gayret et canım

sedacım ben yağmuru en son 10 buçukta uyutuyorum(kendikendine uyuyor bu arada)
8 e kadar hiç uyanmaz.bazen kalkar,ondada emziğini alır uykuya dewam...
8 de kalkar 1 saat oyalanırız.9 gibi kahvaltısını yapar,10 da uyur 12 ,1 gibi uyanır çorbasını yer..
1,2 saat oynarız tekrr yatar,yine 1,2 saat uyur..
aralarda yemeklerini yer,akşama kadar uyumaz bazen istiyor yarım saat yine kestirir..
böyle cnm..gece uykusu çok güzel.buarada ben hiç sallamam yağmuru,beşiğine koyup çıkıyorum odasından kendi uyuyor.allah yardımcın olsun cnm.umarım düzene girersiniz en kısa zamanda...

bız sabah 11 de uyuyoz,14 de 18 de ve 23 de
tum gun uyuyooooooo:umursamaz:
eskıden 30 dda 1 uyuyodu
bıktımmmmmmm uykudannn ve aglıyoooo cok hemde uyumak ıcın

bebeği kendi kendine uyuyan ve düzenli uyuyup gece az uyanan anneler; maşallah bebeklerinize,çoooook şanslısınız..
1 hafta sonra kızım 1 yaşına giriyor. 9 aylıktan beri gündüz 1 kez uyuyor.ama gece uykuları yine de iyi değil.çok uyanıyo gece.
sabah 6-7.5 arası uyanır,öğlen 1 gibi uyur.1.5-2 saat sürer uykusu.gece de 10 gibi yatar.
genelde düzen bu.gece de 5-6 kez kalkar,suyunu içer ardından emer ve uyur.açlıktan değil emmesi,alışkanlıktan,emzik niyetine kullanıyor beni..doğduğundan beri uykusu çok kötü zaten.yenidoğan bebekler bütün gün uyurken benimkinin aralıksız 2 saat uyuduğunu hiç görmedim.üstelik çok zor uykuya dalıyor,sallıyoruz ayakta,bazen de meme emerken sallıyorum..bizim durum bu,zaten böyle zor olduğunu görünce ikinci çocuk düşünmüyorum,Allah kızıma sağlık versin...

leo okuduklaım dogrumuuuuuuuuuuuuu
bızımkı tık sesınde ayakta ve aglıo asla susmazzzzklava:

ewt cnm çok doğru hemde.yağmur kendi kendine uyur.
mesela dün gece 10 buçukta uyudu sabah 8 buçukda uyandı..
gece bir kere uyandı su içti tekrr döndü uyudu..
beşiğine koyup emziğini verip çıkıyorum odasından.
ama uykusu gelmeden koymuyorum beşiğine.
yorulunca ve uykusu gelince.belli zaten uyku saatleri..
doğduğundan beri ben pek sallamadım zaten yağmuru..
alıştırdım kendi kendine uyusun die 1 hafta mızmızlık etti.
ağladı falan ama hemen gitmedim odasına..
baktım bika.gün sonra alıştı.bu şekilde dewam etti..
ama uykusuzluk çok feci bişey ve ben de hiç ama hiiiiiiç dayanamammmmm..
bu arada senin bebeğininde iimiş uyku düzeni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…