Bebek Beslenmesi Kuzularımızla ek gıdalara organik geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nouvellelune

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
389
92
318
Oğlum 6 aylık, yaklaşık 1 aydır azar azar başladım ek gıdalara.
Ancak paylaşmak istediğim bu değil, tarımla ilgilenenlerden yakinen biliyorum ki, artık meyve ağaçlarına dahi (sebzelerde ise korkunç boyutlarda) kimyasal ilaçlar ve hormonlar kullanılıyor. Hatta bu üretimleri yapanlar kendi yetiştirdikleri pazarladıkları bu ürünleri tüketmeyip evleri için ayrıca hormonsuz yetiştirip onlarla besleniyorlar. Neden böyle yaptıklarına gelince de o oldukça uzun ama kısaca özetlersek, geçimlerini sağlamak, diğer çiftçilerle yarışabilmek, kazanabilmek, maliyetleri düşürebilmek için. İlerde bu nedenle eciş bücüş ya da erken yaşta kanser vb rahatsızlıklarla tanışan bir nesille karşılaşmamız çok olası ne yazık ki. Artık çarşılardan pazarlardan aldığımız ürünler o eski ürünler değil, bize zamanında annelerimizin yedirdiği ürünlerde de değil. Evde kendi çabasıyla bebeklerine birşeyler hazırlayan ve yedirenleri takdir ediyorum ve çok imreniyorum da açıkcası, ancak kendi sebzemi meyvemi yetiştirmeden yada bildiğim komşularım ya da akrabalarımdan gelmeden bebeğime bu ürünleri yedirmem. Bu güne kadar da yedirmedim. Hatta bu konuda doktorumuza düşündüklerrimi ve yaptıklarımı anlattım, takdir etti. Kesinlikle aynı yöntemle devam etmemi önerdi, onlar da bebeklerini bu şekilde besliyorlarmış uzun uzun sohbet ettik.
Benim kullandıklarımda şöyle, sadece ama sadece organik ibareli olan meyve ve sebze püreleri (mümkünse meşeiinide seçiyorum), ev yapımı yoğurt (bebek sütüyle veya organik sütle mayalanmış- bu sütleri de sadece bebek yoğurdu yapımı için kullanıyorum), organik pekmez, organik kayısı kurusu ve bilimum organik ürünler (bulabildiğim kadarıyla tabi). Bizim tükettiğimiz ürünlerle de tanışacak elbette bebeğim, ama niyetim 1 yaşından önce değil. Anne sütü vasıtasıyla olan tanışmasını saymıyorum Bütün bir evi organik ürünlerle doldurabilmek tabi ki mükemmel olurdu ama maddi olarak buna dayanmak oldukça zor takdir edersiniz.

Sizlerin de bu konuda yaptıklarını aldıklarını duymayı çok isterim hatta bu konuyla ilgili yeni ürünler ya da alternatifler buldukça buraya ekleyeceğim.

Hep sağlıklı olsun inşallah bebeklerimiz.

kesinlikle size katılıyorum,benim doktorumda aynı görüşte.kanserin bu kadar artmasında en büyük faktör bunlar.benımde bebgım 5 aylık ben suan sadece yogurt verıyorum onuda gunluk sutten yapıorum.bulabıldıgımız ve yetısebıldıgımız kadar organık sertıfıkalı urunlerı vermeye calısıcaz napalım.

Ne güzel.. Ben sokak sütü alamıyorum, burada bir kişi var getiren oda sağolsun 3 litrenin altında getirmiyor :) Bu bizim ek gıdalarla ilgili güzel ve ekonomik bir fikrim var, uygulamaya çalışacağım, bakalım.. Biz apartmanda oturuyoruz, buradan tanıdığım samimi, sevdiğim bir komşum var kendi müstakil evini yaptırdı ve taşındı, evi yakın yine de. Onunla konuşup bahçesinde yetiştirdiği sebzelerden (yetiştirecektir, çok meraklıydı) oğluma yetecek kadar ücreti neyse ödeyip alayım diye düşünüyorum.

büyük şehirlerden birinde iseniz organik pazarlarda her türlü organik ürün mevcut..baklagilden, patates soğana...fiyat olarak normale oranla biraz fazla ancak yavrulara kimyasal yedirmektense organiğini almayı tercih etmeliyiz diye düşünüyorum..
sütü ise cam şişede günlük süt ibareli olanlardan kullanıyoruz..
bebeklerimiz elimizden gelenin en iyisine layıklar

O organik pazarlara da güvenmeyin arkadaşlar. Ancak marketlerde üzerinde organik yazan ürünlere belki güven olur. Valla ne yapacağımızı şaşırdık. Ben mevsiminde vermeye çalışıyorum sebzeleri ve meyveleri sadece. O kavanoz mamalarına da güvenmiyorum çünkü mutlaka katkı maddesi koyuyorlardır bozulmasın diye.

Tabi ki.. Bu nedenle bebeğimin dünyaya gelmesiyle de organik takıntılısı olup çıktım :) Artık içinde bulunduğumuz şartlar da bunu gerektiyor zaten. Pazar konusu malesef.. Burada organik ürünlerin sadece birkaçını (onlarda pirinç, pekmez, ceviz ve un) büyük bir marketten temin edebiliyoruz. Günlük süt yok, büyük süt fabrikalarına uzaklığı nedeniyle buraya günlük ürünleri getiremiyorlar. Bunun yerine de organik uht süt (bir markanın mevcut) ya da bebek sütünü kullanıyorum. İlçede yaşamanın dezavantajı bunlar tabi, ama samimi komşuluk ilişkileri ve bahçeli evlerin bolluğu gibi avantajlarıyla da bu sebze meyve problemini gidermeyi planlıyorum.

Arkadaşım organik pazarlar emin ol çok daha güvenilir asıl artık normal pazarlardaki ürünlere güven yok, sebze meyveyi zamanında tüketmek söylediğin gibi en doğrusuydu, artık o da eski de kaldı ki..Şimdi her yer sera, zamanın ürünlerini de seralarda yetiştiriyorlar, tarla tarımı çok çok azaldı, hoş tarlalarda da kullanıyorlar aynı hormonlu kimyasal ilaçları ya. Kavanoz mamalarının (sebze ve meyve) -sadece organik ibarelilerini-güvenerek alabilirsiniz ama, bunu yıllarca bu sektörde ve özellikle büyük firmalarda çalışmış bir gıdacı olarak rahatlıkla söylüyorum.

Ben de şaşırdım ne yedireceğimi. Ama sanırım biz organik ürünlere itibar ettikçe organik tarım artacak ve ucuzlayacak. En azından şuanda bile eskiye göre daha yaygın ve uygun.

of of evet çok haklısın çok önemli.elimden geldiğince onun için doğal olanı almaya çalışıyorum ama her zaman bulamıyorum.hadi bakliyatı organik alıyoruz marketlerden.yumurtayı da köyden getirtiyoruz.pekmezini annem yolluyor yine doğal.arada elime tamamen organik sebze meyve geçince altın bulmuş kadar seviniyorum hemen kızım için ayırıyorum onları.ama genelde sebze meyvesini mecburen pazardan alıyorum.mevsim dışı sebze meyve almıyoruz güya ama içinde mutlaka hormon var.ne yapabilirim ki başka.o kavanoz mamalarını sevmiyor kızım.hergün ona günlük pişiriyorum yemeğini.dediğin gibi onları tamamen doğal beslemeyi başarabilsek bile kendi yediklerimize de çok dikkat etmemiz lazım.eee anne sütü alıyor o zaman dolaylı olarak bizim yediklerimizden de etkileniyor.yine de elimizden geldiğince dikkat etmemiz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…