• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonu kuzucuklar evlenirken aldığınız yatak odası parasını sizmi ödediniz babanızmı

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
arkadaşlar benim babam çok cimridir 10 lira harçlık verse 1 ay konuşurdu bıt bıt şimdi çalışıyorum çok şükür ona muhtaç değilim Rabbimde etmesin zaten.14 hafta sonra düğünüm var babam çeyizime bir iplik almadı daha ben harıl harıl maaşımla çeyizimi yetiştircem diye uğraşıyorum bu sabah namaza kalmıştım onların odasına girdim babam uyanık sabahın kör vaktinde yataktan bana bağırıyo okadar maaşı napıyosun sen eve hiç yardım etmiyosun baba dedim 14 hafta sonra evleniyorum artık çeyizimi tamamlamam lazım ( ki eskiden ödemelerine yardım ettim dediki bu ayda ver daha sonra çeyizini al )
dedi hiç danışmıyosun baba dedim kız çeyizinden anlamassınki sana hepsi fuzuli geliyor söylesem kızarsın dedim bir sürür bağırdı çağırdı bana.sonrada anneme sen ne biçim annesin kızına hesap sormuyosun diye
bu önceden aldığım bir karardı ama sizinde fikirlerinizi öğrenip ona göre haraket etmek istiyorum

yatak odasını ben alsam evlendikten sonra ödemelerini ben yapsam erkek tarafı için göze batarmı ilerde bunu sorum yapıp yüzüme vurarlarmı kendim çalışıyorum ama:çok üzgünüm:
babam eğer alırsa bir sürü kaprisini lafını dinlicem istediğimi alamıcam, evlendiğimde ödemeleri yaparkende anneme söylenip kızacak ..ne yapsam kararsız kaldım kızlar evlilik psikolojisi yetmezmiş gibi bide babam sorun sıkıntı :çok üzgünüm::teselli:

Son düzenleme:
Canım yapacağın şey gayet mantıklı bunu kim neden taksın ki?? Ayrıca diğer odalar için aldığınız eşyları nişanlının ailesi alıp size taksit bırakmayacak mı? Ya da nişanlın şu anda ailesine ev eşyları konusunda yardımcı olmuyor mu? Sen alıp taksitlerini öderken bunu müstakbel kayınvalidenin ve kayınpederinin bilmesine gerek yok

ah canim benim durumumuz benziyo cook..ben 4 yildir ailemden ayri yasiyorum ve istanbul gibi bi sehirde dusun..Ogrenciligimden bu yana onlardan hic para almadim okurken de dahil olmak uzere yazlari calistim hep..
sira geldi evlilige..esyalarimizi, dugunumuzu esimle beraber yapicaz allahim nasip ederse, yardim etmek isteseler de ben istemiyorum cok fazla karisma haklari olmasin diye..O yuzden ben de senin gibi yaparim, bosver kafamiz rahat olsun di mi ama..allahim is, guc vermis huzurumuz olsun odenir bi sekilde..

bir kırık iğneyi dahi biz aldık ödedik,daha doğrusu ödüyoruz hala.bende de durum tam tersiydi eşimin ailesi hiç yardım etmeye niyetlenmedi,sormadılar bile.bende madem seninkiler almıyor bizimkiler de birşey almıcaklar dedim ve herşeyimizi çok şükür kendimiz hallettik,sıkma canını sakın herşey halloluyor yeterki huzurunuz olsunkaydirigubbakcemile2

Çok mantıklı düşünmüssün canıım ama bu durumu önce nişanlına bi çıtlat istersen.Hem yatak odasını ille kız tarafı alır diye bi kaide yok mesela istersen sen oturma grubunu al yatak odanı nişanlın alsın hem belki dha ucuza maal olmuş olur tabi nişanlın kabul ederse. Sen en iyisi b nişanlınla konuş belki sana aldrmayacak ben alırım hepsini diyecek

dostlar önerileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
nişanlımın ailesi bütük kısmını karşıladı bize az bir pay kaldı bu sebeple yatak odasının borcunu ben ödyim demeye çekindim.Hafif çıtlattım biz alırız sen üzülme dedi ama şimdi cicim ayları ilerde bunu koz olarak kullanıp babamla ilgili yorum yapmasını istemiyorum
bu hafta alıcaz ablam annem baban ödesin çeyizine hiç bir şey almadı duymamazlıktan gel diyolar ama bakalımm artık
miss_curiousumm demek aynı şeyleri yaşamışız sen nişanlınla birlikte alıyosan sıkıntı olmaz inş.sonuçta onun aileside almıyor.Babalarımızdan dolayı sıkıntı çektik ama inşallah eşlerimizden çekmeyeceğizz olumunekankayizsmile

Canım benim nişanlımın ailesi erkek tarafına düşen herseyi fazlası ile yapıyor.5 kurus borcsuz evlenicez düşün yani..Şimdi bu durumda kız tarafına düşen çeyiz yatak odası vs var tabi bende istiyorum en iyisinden olsun , babam parasını vericekmi dersen asla! :) Üstüme düşen herseyi ben kendim hallediyorum.Ama sadece kız tarafı ile ilgili seyler yani.Ayrıca erkek arkadasına söylemek zorunda değilsin annem babam verdi parasını de , ki ilerde laf olmasın ;) Sonucta hiçbirsey yapmasa ya da yapamasada onlar bizim ailelerimiz canlarımız kimselere ezdirmeyiz dimi ;)

ben yatak odam dahil çeyizimi bile ortak ödüyorum. herşeyimizi kendimiz alıyoruz.

bizde yatak odasını kız tarafı alır..zaten yatak odam ve mutfak eşyalarımı,çeyizlerimi annemler aldılar,beyaz eşyaları da ortak aldık..gerisini de eşimin ailesi aldı.normal olanı da budur genel olarak...

bizde yatak odasını kız tarafı alır..zaten yatak odam ve mutfak eşyalarımı,çeyizlerimi annemler aldılar,beyaz eşyaları da ortak aldık..gerisini de eşimin ailesi aldı.normal olanı da budur genel olarak...[

normal olanı bu olabilir ama arkadaşa bu şekilde bi yardımın dokunacağını sanmıyorum onu üzmekten başka....

Canım biz eşyalarımızı eşimle beraber aldık,benim ailem problem çıkarmıştı ve eşimin aileside hiç yardımcı olmadı,kayınbabamda para yoktu ama kaynanamda yüklüce bilezik vardı,bizde eşimle borç morç eşyaları aldık,kimseninde eline bakmadık...hala ödüyorum ama beyaz eşyalarımın taksidini bitirdim:) Bence sende yatak odanı al,sonuçta çalışıyorsun ve alınan b eşyanın dırdırını çekmektense borcunu ödemek daha rahat ve keyiflide...Şimdiden mutluluklar... sositososito

Tatlım bence önce bu konuyu erkek arkaşınla bir paylaş.. Tabi onu bizden iyi tanıyorsun.
Biz erkek arkadaşımla herşeyimizi kendimiz almayı düşünüyoruz. İleride hiçbir tarafın birbirlerine laf söylemesine izin vermek istemiyorum.. Allah izin verirse kafamız rahat bir şekilde kendi borcumuzu yükleriz sırtımıza en azından.. Laf borçtan daha ağır gelir insana. Allah yardımcın olsun..

Once nisanlinla konus bitanem sonrada kendin al.. Hic bakma tatlim babanin eline, bizimkide dir dir ediyor su an yok cok masraf falan filan diye.. Sonucta dugunde takilan paralarla bile bi kismini kapatirsiniz sonra o borcun diger kisminida ikinizde calisiyosunuz odersiniz canimmm. Mutluluklr diliyorummm

çok çok teşekkür ediyorumm can arkadaşlar önerileriniz için tavsiyeleriniz için
babamlada konuştum nişanlımlada ortak yolu bulduk çok şükür

ailede babanın pozisyonu çok önemli anlayışlı ve cimri olmassa bütün sorunlar halloluyor

benim babam gibi babası olanlarda biraz sıkıntı çekiyor ama bir kılıf zorda olsa uyduruyor
:Saruboceq::delphin:

biz uzun süre nişanlı kaldığımız için nısanlıyken aldık mobılyalarımızı ve kendımız ödedık. zaten onların da ödemeye pek gönullerı yoktu. artık herkez böle yapıo canım çalışıyoruz cunku . bence kendı ıstedıgını al ve kendı alın terınle öde hem öyle daha değerlı olur. eşinin anlayısla karsılayacagından emınım. hem arkadasların da dedgı gıbı bunu eşinin ailesının bılmesıne hıc gerek yok bılse bıle bırak baban utansın sen takma

ben çalışmıyorum cnm, benim babamda cimridir, nişanlımın ailesi beyaz eşyaları, yemek takımıma kadar istediklerimizi aldılar saolsunlar yine yardımcı insanlar.Babam emekli, onun maaşından aldım yine çeyizim için birşeyler tabi ben, ama genelde cimridir her konuda.

çalışırken eskiden para biriktirmiştim, aşkımın ihtiyacı oldu ona verdim yatak odası için biriktirmiştim, aşkım onun üstüne koyup alırız yatak odasını dedii, öyle anlaştık. Yani aynı durumda gibi bişeyiz.

konuşulurak halledilecek şeyler ki sen kendi maaşınla alıcaksın ne var bunu neden laf etsinler, hiç düşünme bence bunları, çok şükür işin varmış, kendini üzme.

cnm artık herkes eşyalarını kendisi alıyor.hiç sorun olacağını sanmıyorum. 2 ay önce nişanlandık, nişanlım kıyafet, altın vs. hepsini kendi aldı. ben de çalışıyor olsam kendim alırım.artık aileler karışmıyor.

Back
X