- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.956
- 168
- Konu Sahibi menzil5453
bunlar da belalarını birbirlerinden bulacak demek.....su testisi su yolunda hadi bakem
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah isidin belasini versin soyunu sopunu kurutsun. insssss
arkadaslar bu arada komik gelebilir ama biseyi çok merak ettim yezidi nedemek yani oda ayri bi dinmi:26::26:
evet Yezidilik bir dindir,değişik bir inanaç
Türkiye'nin güneydoğusunda kürt yezidiler var
genelde kürtlerden oluşuyor
internetten bakarsan daha çok bilgi sahibi olursun...
Ama orda yanlış bilgiler de var yezidilerinin şeytana inandıkları ile ilgi bilgi kesinlikle yanlıştır onlar sadece Allah'a inanırlar, güneş ve ateş kutsaldır. Tavuskuşu da dini sembol eder.
Allah değil tanrılarının adı azda
''Yezîdîlik'te tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için Düşmüş melek bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir. Düşmüş melek olan Melek Tavus olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. Tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. Aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, Tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. Bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında Melek Tavus'tur. Ahiret inancı gibi sonradan hesap verilecek bir yerin varlığı söz konusu değildir. İnsanın inanışına ve yaşayışına göre dünya cennete de cehenneme de dönüşebilir. Melek Tavus bütün bu işlerin denetleyicisi ve tanrının bu dünyadaki gölgesidir.'' bu kısmı alıntıladım
şeytanı melek tavus olarak nitelendiriyorlar bu durumda ona tapıyorlar.
Cnm hosgeldin cezan cok mu surdu ne??
hoşbulduk farahcım,valla kazen 3 hafta dedi kıyamadı 10 gün ceza verdi zar :)))
bende anlamadım ayın 16'sında bitecekti cezam,yani gerisini sen düşün
bu az hali :)
Allah değil tanrılarının adı azda
''Yezîdîlik'te tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için Düşmüş melek bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir. Düşmüş melek olan Melek Tavus olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. Tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. Aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, Tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. Bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında Melek Tavus'tur. Ahiret inancı gibi sonradan hesap verilecek bir yerin varlığı söz konusu değildir. İnsanın inanışına ve yaşayışına göre dünya cennete de cehenneme de dönüşebilir. Melek Tavus bütün bu işlerin denetleyicisi ve tanrının bu dünyadaki gölgesidir.'' bu kısmı alıntıladım
şeytanı melek tavus olarak nitelendiriyorlar bu durumda ona tapıyorlar.
hoşbulduk farahcım,valla kazen 3 hafta dedi kıyamadı 10 gün ceza verdi zar :)))
bende anlamadım ayın 16'sında bitecekti cezam,yani gerisini sen düşün
bu az hali :)
Denetimli serbestlikten mi faydalandın? Her ne kadar karşıt görüşlü de olsak da; gelmene çok sevindim. Zaten pisi pisine ceza yemene de üzülmüştüm.