• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenlerimin bilerek devamlı din, Osmanlı ve siyaset konuşup beni bunaltmasına karşı ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Canandemir344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
96
-67
88
32
Her toplu görüşmemizde şeriat savunuyorlar, istemediğim siyasi partiyle ilgili konuşup duruyorlar. Ya istemiyorum boş şeyler konuşmayın faydalı olacak, ileriye götürecek şeyler varsa konuşun diyorum devamlı aynı şeyler. 3-5 dakika susuyorum bıraksınlar diye sonra napıp edip beni içine çekiyorlar onlarla aynı fikirde değilim mantıklı şeyler söylemeye çalışıyorum eğitimde geri kaldık şu oldu bu oldu bana faydalı şeyler lazım onu konuşalım bırakın boşu diyorum olmuyor kapatamıyorum da telefonu ayıp olacak diye bezdim ya her seferinde bilerek yapıyorlar bana bir şey tavsiye edin lütfen nasıl başadebilirim bununla gene beni strese soktular baya.

Bilerek yapıyorlarsa niye ayıp olsun. Senin tavrını bilerek bunu yapmaları zaten ipucu vermiyor mu seninle olan muhabbetlerine ne kadar saygı duydukları hakkında. Katılma muhabbete çık git ne gerek var yani mecbur musun? Çok gereksiz

Her toplu görüşmemizde şeriat savunuyorlar, istemediğim siyasi partiyle ilgili konuşup duruyorlar. Ya istemiyorum boş şeyler konuşmayın faydalı olacak, ileriye götürecek şeyler varsa konuşun diyorum devamlı aynı şeyler. 3-5 dakika susuyorum bıraksınlar diye sonra napıp edip beni içine çekiyorlar onlarla aynı fikirde değilim mantıklı şeyler söylemeye çalışıyorum eğitimde geri kaldık şu oldu bu oldu bana faydalı şeyler lazım onu konuşalım bırakın boşu diyorum olmuyor kapatamıyorum da telefonu ayıp olacak diye bezdim ya her seferinde bilerek yapıyorlar bana bir şey tavsiye edin lütfen nasıl başadebilirim bununla gene beni strese soktular baya.
Ay bayılırım böyle durumlara karşımdaki istemediğim halde uzatıyorsa konuyu ne diyorsa taban tabana zit en korkunç vahşi halindeki fikrimi söylerim ve Kıvranmasını izlerim Şeriat mi savunuyor bence dinler kaldırılmalı derim hatta burada yazamayacağım şeyler savunurum siyasi mi açıyor en uç örnekten girerim iyice rahatsız ederim ve bir daha da benle bu konuyu kendisi konuşmak istemez zaten
Bu yolu deneyin hiç şaşmaz ☺😄
İş yerinde de ramazan yaklaştıkça din konuları açanlar oluyor en basitinden neden oruç tutmuyorsun gibi Eskiden işte dayanamam çok zor daha önce açlıktan bayılmışlığım var alışkanlığım değil falan derdim ama sorular bitmezdi ondan sonra ben de bütün gün aç kalıp niye kendime eziyet edeyim hayatımda da tutmadım tutmayacağım diyorum susuyorlar

Telefonu açmayarak

Sınır cizemiyorsunuz bence. Benim kuzenlerimde ateisti de var, turbanlisi da, hem iktidar hem muhalefet yanlisida. Hep bir arada iletisim halindeyiz daha hic boyle konularda tartisma yasamadik. Ateist olanlar kandilde kutlar, turbanli olanlar da kimsenin kiligina kiyafetine, yasam tarzina yorum yapmaz. Herkes sınırını bilir, saygi gosterir. Sorun sizde bence. O mesafeyi koyamiyor, gerekli cevabi veremiyorsunuz.

Onlara care bulamadik yapacak birsey yok.

Olay yerını degıstırın. Bu konularımkonuşmak ıstemıyorum deyın. Degıstıremıosanız olay yerını degısın

Telefonu kapatmak niye ayip olsun ki?
Bazi insanlarin da artik kaos sevdigini ama "ayip olur" u bahane kullandigini dusunuyorum artik. Cidden istemeseniz gorusmezsiniz olur biter
Çocukluğumuz beraber geçti, her şey çok iyi olmasa da bir samimiyet var o yüzden çok zorlanıyorum bu hususta.

Tarafsız bir yorumda bulunmak istiyorum tarafsiz derken şeriatı yada sol sağ görüşü iyidir kötüdür demek istemiyorum. Herkesin görüşü farklı bunu değiştiremeyiz.Güzel bir dille daha güzel şeylerden bahsedecekseniz sohbet edelim etmeyecekseniz bu konular benlik değil bihter kaçar deyin ve o ortamdan uzaklaşın. Bilerek yapıyolarsa iletişimi de kesebilirsiniz kafanız uyuşmuyor belli ki

Tarafsız bir yorumda bulunmak istiyorum tarafsiz derken şeriatı yada sol sağ görüşü iyidir kötüdür demek istemiyorum. Herkesin görüşü farklı bunu değiştiremeyiz.Güzel bir dille daha güzel şeylerden bahsedecekseniz sohbet edelim etmeyecekseniz bu konular benlik değil bihter kaçar deyin ve o ortamdan uzaklaşın. Bilerek yapıyolarsa iletişimi de kesebilirsiniz kafanız uyuşmuyor belli ki
Kesinlikle bilerek yapıyorlar sustum, değişin dedim ama başaramadım uzattıkça uzattılar ben sinirlenince hatta zevk aldı güldü bir tanesi. Keşke dediğiniz gibi telefonu kapatabilseydim çocukluktan hatıralarımız falan diye böyle kıramadım uzadıda uzadı. Bir sonrakinde dediğiniz gibi bu konular benlik değil sıkılıyorum hadi kapatıyorum diyip kapatacağım.

Kesinlikle bilerek yapıyorlar sustum, değişin dedim ama başaramadım uzattıkça uzattılar ben sinirlenince hatta zevk aldı güldü bir tanesi. Keşke dediğiniz gibi telefonu kapatabilseydim çocukluktan hatıralarımız falan diye böyle kıramadım uzadıda uzadı. Bir sonrakinde dediğiniz gibi bu konular benlik değil sıkılıyorum hadi kapatıyorum diyip kapatacağım.
Yani hatır biryere kadar ama mesafe koyarsan kalın çizgi çekersen kimse haddini aşmaz, senin de fikirlerine saygı duymalılar senin bu konulara ilgin yoksa çok saçma yani konuşcak okadar konu var bu dünyada :) konuşcak bişeyleri yoksa da çokca bir toplumda olmanın da anlamı yoktur benim için..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back