Kuzenimin evi terk eden eşi...

• Konu Sahibi Konu Sahibi niltt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

niltt

N & G... 24.05.09
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
6.833
86
688
42
İstanbul
Merhaba kızlar;

Ne zamandır başımızda çok üzücü bir sorun var..Teyzemin oğlu (birlikte büyüdük kardeşim gibidir)2 sene önce bir kız kaçırmıştı kız da antalya da yaşıyor öksüz biri halasının yanında yaşıyordu,uzaktan da akrabamız olur kendileri..

liseyi bitirir bitirmez teyzemin oğluna kaçtı yani yaşı 18 falandı..Kız çok güzel,teyzemin oğlu da bizim oralarda "babayiğit"derler öyle yakışıklı biri,hayatına çook giren çıkan oldu..Ama buna resmen aşık oldu gözüne perde inmişti resmen...Ne içkisi var ne kumarı ne sigarası evine kapısına da çok bağlıdır...
teyzem herşeyini kaçmamış gibi yaptı kınasını,düğününü,yemeğini vs.güzel bir düğün oldu.kuzenim de 29 yaşında dünyalar tatlısı 1 yaşında bi kızları oldu.
Bunlar teyzemle birlikte yaşıyorlar mecburen eniştem çok genç vefat etmişti çünkü..Teyzemin tek kalmasına asla gönlü razı olmaz kuzenimin..

Neyse bunlar dışardan gayet iyi mutlu gözüküyorlar,aradan 1 sene falan gelin hanım evi terk etti,hiç adını anmadığı teyzeleri dayıları çıktı birden ortaya onlara gitti.
Teyzem iyidir hoştur,hiç bişeyini eksik etmez yemez yedirir,o derece iyi biri ama tam kaynana..çene çok...
Acaba ondan mı sıkıldı dedik bütün aile seferber olduk falan 1 hafta sonrasında eve getirdik hanfendiyi..Kuzenim hatta evi ayıralım istersen yeni bi hayat kuralım kendimize dedi,yoo ben memnunum halimden diyo...yediğim önümde yemediğim arkamda diyo..

Aradan 2 ay falan geçti hoop hanfendi tekrar gitti..kızını da almıyo keşke doğurmasaydım diyo...ben istemiyodum ki zaten diyo..cahildir,çocuktur dedik sineye çektik..

Bu sefer kuzenime"istemiyorum seni ben,artık seni sevmiyorum"demiş.Çocuk ağlaya ağlaya anlattı bunu bana deli oldum..

şimdi yaklaşık 2,5 haftadır ne kuzenim arıyo ne de o,kuzen hanfendinin tel.ini savcılığa vermiş(kendi adınaydı tel allahtan) bi de ne görsün
eski sevgilisiyle mesajlaşmalar,ben seni özledim,Antalya'ya gelmem zor,aşkımlı canımlı cicimli mesajlar...
Resmen yıkıldık,namus bu başka şeye benzemez...

Şimdi kuzenim kesinlikle boşanacak ama ben aramam onlar açsın davayı diyo,naapsak ta bir an önce kurtulsak bu hanfendiden kızlar?...
Bütün aile seferber olmuş bekliyoruz,sizce nasıl bir yol izlemeliyiz ailesi olarak....??

Son düzenleme:
Allah iyilerle karşılaştırsın derler ya o hesap:Saruboceq:
Çok şanssız bir şey yaşamışsınız tez zamanda kurtulun dilerim.
Eşin evi terketme nedeni birinci derecede boşanma nedenidir diye biliyorum ben.Tazminatsız olarak hemde.Bir avukata danışsanız,buradada gerçi avukat arkadaşlar var.İnşallah sorun bir an önce düzelir.
Ben o minik yavruya üzüldüm:gitme:
Doğurmasaydım'mış:mymeka:
Yazık Allahımın işine haşa karışılmaz ama o kadar bebek sahibi olmak isteyen insan varken ne diye böyleleri olur diye düşünmeden edemiyor insan.

Amin,amiinn..

Yani kuzenim de gözünün içine bakıyor bi dediğini 2 etmiyor ama işte,ilk gittiğinde "ben kuzenini bi kurtuluş yolu olarak görmüştüm"diye saçma sapan da bi laf etmişti...
Bende avukata gidelim diyorum başka bir kuzenim de avukattır bu işlerle ilgileniyor,ama ben bekliicem diyo garibim yaa..
ne çok sevmiş..
Bebeği de bi görseniz maaşallah çok güzel ama bahtı güzel olmalı önemli olan...

Gelmiş gemiş olsun...
Üzüldüm..
Ama anlamadım,dava açmak için neyi bekliyor ki kuzeniniz?
Zaten boşanacakmış,davayı kimin açtığı önemli değil ki!
Hatta şu anda onun soyadını taşıyor,başına bişiy gelse önce eşe sorarlar!

sanırım hala bi umut dönmesini bekliyor, konu sahibi arkadaş "sevmiş garibim" dediğine göre...

Teşekkür ederim..

Evet bizde sürekli söylüyoruz aç davayı kurtul şundan,resmen gururunla oynadı diyoruz ama ne bekliyor anlayamıyoruz..
Karakola da bildirmiş zaten eşim evi terk etti diye...

sanırım hala bi umut dönmesini bekliyor, konu sahibi arkadaş "sevmiş garibim" dediğine göre...

Benim de aklıma o geliyor ama kendisini aldattı resmen,nasıl bir vicdandır anlayamıyorum..İyi niyetli olmayacaksın böylelerine karşı..

Heee dönmesini bekliyorsa o ayrı!
O zaman beklesin tabi..

Teşekkür ederim..

Evet bizde sürekli söylüyoruz aç davayı kurtul şundan,resmen gururunla oynadı diyoruz ama ne bekliyor anlayamıyoruz..
Karakola da bildirmiş zaten eşim evi terk etti diye...

Rica ederim..
Belki adam aşkından bekliyor ama kız iftira dolu dilekçelerle boşanma davası açarsa şaşırmayın.. Bir de kuzen ispatlayamazsa haklı olduğunu..
Hem maddi hem de manevi zararınız olur..
Bu karakterdeki kadından herşey beklenir..

Evet yaa..
Uyarıların için çok sağol,bildireyim bu durumu ben kuzenime...
Doğru yalancı bi insandan herşey beklenir...

Evet yaa..
Uyarıların için çok sağol,bildireyim bu durumu ben kuzenime...
Doğru yalancı bi insandan herşey beklenir...

Rica ederim..
Hep derim ya keşke kimse mutsuz olmasa,kimse boşanmasa diye..
Ama başa gelince de tecrübe sahibi olunuyor iyi ya yada kötü işte..
Hayırlı olsun,Allahım bebenin de bahtını ve şansını açık etsin inşallah!

Bi çözümlense hayırlısıyla zaten,teyzem de ağlayıp duruyor,bebeğe de o bakıyor mecburen..
Allah herkesin hakkında hayırlısını verir umarım...

Benim de aklıma o geliyor ama kendisini aldattı resmen,nasıl bir vicdandır anlayamıyorum..İyi niyetli olmayacaksın böylelerine karşı..

aynen canım ama kız daha hala cahil yaptıklarına cok pişman olacak ama iş işten geçecek yaşıda küçük birkaç seneye kadar ah ah kafasını yerlere vuracak ayrıca ben bebişe üzüldüm ya rabbım :Saruboceq:yardımcıları olsun ne diyeyim hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

davayı kadın açarsa tazminat alamıyor galiba..burda yeni evliler vardı 1 senedir ayrılar.birde çocukları oldu bu arada..kadın kocasına haber yolluyor açsın davayı..adamda istiyorsa boşanmak o açsın davayı diyormuş..hala ayrı ama evliler

gerçi konu sahibinin akrabasının açık delilleri var aldatma mesajları falan..bilemiyorum..

Ne alakası var?
Tabii ki eğer davasında haklıysa alır tazminatını..
Davayı kim açarsa açsın iddialarını ispatlamak zorundadır..
Tazminat,nafaka,velayet vs. talepleri hakimin takdirindedir..
Kadın tazminatı haketmiyorsa alamamıştır da ondan...
Şu davayı ben açmam,o açsın muhabetleri bence insanlara adliyede uğraşmak zor geldiğinden dönüyor.. Heee bir de bazıları aman ben yuvamı kurtarma derdindeyim, o gitmiş davayı açmış diye mağdur durumda gösterme çabası bence..
Sonuçta hiç kimse keyfinden ben şu adamı/kadını bir boşuyum bari demez,son noktaya gelmiştir ve cidden boşanmak meşaketli ve moral bozucu bir iştir,davayı açan tarafın tüm bu zorluklara katlanarak hayatını yeniden kurma çabası olduğunu düşünüyorum..
Çok mu karışık anlattım bilemicem..
Ama dün gibi hatırlarım adliye veznelerinde kuyruklarda sıra beklerken evime dönüp gitmeyi aklımdan kaç defa geçirdiğimin sayısını bile bilmem..

ya düşünsenize sosyal bir güvencesi bile yok eşine bağlıydı işte,ama boşanırsa rahmetli babasının maaşını falan mı almayı düşünüyor acaba?
teşekkür ederim iyi dileklerin için..

evet mesajlar falan var,hatta bilgisayarda chatleştiğine dair bile bi belge vardı onu yazmayı unuttum...off allah yardımcıları olur umarım...

doğru ve anlaşılır söylemişsiniz.ben uzatmamak için eksik yazmışım..kimse boşanmak için evlenmez zaten..kimin ne olacağını da Allah bilir..
benim anlattığımda kadın eşini aldatmadığı halde boşanma davasını kocasının açmasını istiyor ..eşide davayı kendi açarsa 800 tl gibi her ay nafaka ödeyeceğini ve bu yüzden dava açmayacağını söylüyor..yani ne bir araya geliyorlar ne de boşanıyorlar...1-2 ay gibide değil 1.5 sene gibi zaman geçti...bu kadar zamanda hukuki haklarını öğrenmişlerdir diye düşünüyorum..
.
konu sahibinin mağduruda erkek ve küçük çocukları var..gerçeklik payı ne kadar doğru bilinmez ama bu kadar haklı durumda gözüküyorken boşanmakta istiyorken neden boşanma davasını açmıyor..davayı açmak daha mı ağır yaşadıklarından...geri döner diye bekliyorsa ayrı yuvasıdır kimse karışamaz ..
ancak haklı olduğunu ıspalayabilecek delilleri varken boşanmak istediğini söylerken davayı açmamasıda birşeylerin eksik olduğu yönünde his oluşturdu bende...belkide eşininde haklı yönü vardır ve boşanırken nafaka ödemek istemediği için vs dava açmayabileceğini düşündüm

merak etmeyin beni bilenler bilir aylardır bizi üzen bir konu bu..kimseye yalan söyleyecek halim yok.2 senedir bu forumun müdavimiyim,rahat olun..konu maalesef ki gerçek...
kuzenim harap bir halde hatta az önce konuştum,bekliyorum diyor..Laale'nin söylediklerini söyledim hatta iftira atma durumlarını falan,o zaman avukatla bir konuşayım dedi...

Arkadaşım kadın 1000 lira da nafaka ister 10.000lira da..
Ama dedim ya hakimin taktiri..
1000 lira maaş alan adamın eşine hakim 800 lira nafaka bağlamaz..
Ama adamın geliri zaten yüksekse paşa paşa öder en fazla nafakayı da..
Kadının hakkı bu sonuçta,alsın tabii..

Arkadaşım bildiğim kadarıyla eşe ayrı ev açmama bile kadını haklı kılıyor boşanma davalarında.. Erkek tarafı ama biz ayrı ev açalım dedik,gelin istemedi dese bile kanun kadından yana!
Tamam bu çiftte ihanet söz konusu da var.
Ama kadın şu ayrı ev kanununu avukattan öğrenirse alengirli işlere kalkışmasınlar diye uyarmak istedim..
İnanın evlenmek boşanmaktan daha zor..
Bir sürü prosedür,kanun boşluğu,yasa maddesi var..
Kuzen boşanacaksa en az hasarla atlatması için bir an önce işlemlere başlasın..
Davalar bile 2 ayda bir görülüyor, dava gününü beklemek daha da büyük azap..
Her şekilde zor yani..
En güzeli bir an önce başlayıp sonuçlandırmak!
Hayırlı olsun inşallah!

Bizde onu diyoruz zaten,sen yap,başla artık işlemlere hiç değilse kafanda soru işaretleri kalmaz,rahat edersin diye ama,benim fikrim o kadar ihanete uğradığı halde sanki geri döner diye bir umut bekliyor,o yüzden fazla üstüne düşmek istemiyoruz..ama beklerse hata eder tabi,bu bizim fikrimiz...

Son düzenleme:

Beklerse hata eder bu belli de...
Herkes aynı düşünmüyor ki..
Dediğim gibi hayırlı olsun inşallah!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…