• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenime WİSC- 4 testi bilgisi olan ??

zynpzyno

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
101
167
18
25
Kız kuzenim 10 yaşına girecek amcamlar WİSC- 4 testi yaptırdılar bana atmış şimdi sonuçları bu arada 2 yıllık çocuk gelişimi okudum diye ... Psikiyatrist ilaç yazmış F ile başlayan dikkat dağınıklığı denmiş... Sorum şu
1. Sözel kavrama çok düşük düzeydedir..
2. Algısal akıl yürütme sınır zekâ düzeyindedir..
3. Çalışma belleği çok düşük düzeydedir..
4. Görsel algı sınır düzeyindedir..
Birde yüzdeleri var zekasinda gerilik mı var acaba 😔 Bunları anlayamadım bilgisi olanlar lütfen cevap verebilir mi?

Neden yaptırdılar
Öğretmeni mi istedi
Okul başarısı nasıl
Öğretmen derse kendini veremiyor resim çiziyor demiş rehber öğretmen arayıp bir psikiyatri servisine götürmelerini istemiş... Doktorda psikiloga yönlendirmiş zeka testi için..

Öğretmen derse kendini veremiyor resim çiziyor demiş rehber öğretmen arayıp bir psikiyatri servisine götürmelerini istemiş... Doktorda psikiloga yönlendirmiş zeka testi için..
Evet, Wisc zekâ testidir ama eğitimini almadım, yorumlanmasını bilmiyorum. Aileye bilgisi verilmemis mi? Rehber öğretmenle irtibatta olsun aile. Dilerim her şey daha iyi olur.

Evet, Wisc zekâ testidir ama eğitimini almadım, yorumlanmasını bilmiyorum. Aileye bilgisi verilmemis mi? Rehber öğretmenle irtibatta olsun aile. Dilerim her şey daha iyi olur.
Teşekkür ederim 😊 şimdiki durum ilaca başlatmış psikiyatrist

Kız kuzenim 10 yaşına girecek amcamlar WİSC- 4 testi yaptırdılar bana atmış şimdi sonuçları bu arada 2 yıllık çocuk gelişimi okudum diye ... Psikiyatrist ilaç yazmış F ile başlayan dikkat dağınıklığı denmiş... Sorum şu
1. Sözel kavrama çok düşük düzeydedir..
2. Algısal akıl yürütme sınır zekâ düzeyindedir..
3. Çalışma belleği çok düşük düzeydedir..
4. Görsel algı sınır düzeyindedir..
Birde yüzdeleri var zekasinda gerilik mı var acaba 😔 Bunları anlayamadım bilgisi olanlar lütfen cevap verebilir mi?
Yapay zekaya sordum cevap şöyle
👇👇👇👇👇👇👇 👇

WISC-4 testi, çocuğun bilişsel yeteneklerini değerlendiren kapsamlı bir zeka testidir. Sonuçlara göre genel bir yorum yapacak olursak:

• Sözel kavrama çok düşük: Sözel ifadeleri anlama, kelime dağarcığı ve genel bilgi alanında zorlanmalar olabilir.
  • Algısal akıl yürütme sınır zekâ düzeyinde: Görsel-mekânsal beceriler, mantıksal düşünme ve problem çözmede bazı zorluklar yaşanabilir.
  • Çalışma belleği çok düşük: Kısa süreli hafıza ve dikkat gerektiren görevlerde zorlanma olabilir.
  • Görsel algı sınır düzeyinde: Görsel detayları fark etme, şekilleri tamamlama gibi alanlarda sınırlı performans görülebilir.

Bu sonuçlar, çocuğun bazı bilişsel alanlarda desteklenmesi gerektiğini gösteriyor. Ancak testin tamamını ve yüzdelik dilimleri görmeden net bir yorum yapmak zor. "F ile başlayan dikkat dağınıklığı" büyük ihtimalle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olabilir.

Eğer bir psikiyatrist ilaç yazmışsa, sadece test sonuçlarına bakarak değil, genel klinik değerlendirmeye göre karar vermiştir. Çocuğun akademik başarısını ve günlük yaşam becerilerini desteklemek için özel eğitim, dikkat geliştirme egzersizleri veya terapi önerilebilir. Aile ve öğretmenlerin de bu süreçte bilinçli destek sağlaması çok önemli.

Eğer detaylı yorum almak isterseniz, yüzdelik dilimleri ve tam puanları da paylaşabilirsiniz.

Çok çok teşekkürler... Evet yüzdeleri var bakıp hemen atıcam 🌼❤️🙏🏻

Yapay zekaya sordum cevap şöyle
👇👇👇👇👇👇👇 👇

WISC-4 testi, çocuğun bilişsel yeteneklerini değerlendiren kapsamlı bir zeka testidir. Sonuçlara göre genel bir yorum yapacak olursak:

• Sözel kavrama çok düşük: Sözel ifadeleri anlama, kelime dağarcığı ve genel bilgi alanında zorlanmalar olabilir.
  • Algısal akıl yürütme sınır zekâ düzeyinde: Görsel-mekânsal beceriler, mantıksal düşünme ve problem çözmede bazı zorluklar yaşanabilir.
  • Çalışma belleği çok düşük: Kısa süreli hafıza ve dikkat gerektiren görevlerde zorlanma olabilir.
  • Görsel algı sınır düzeyinde: Görsel detayları fark etme, şekilleri tamamlama gibi alanlarda sınırlı performans görülebilir.

Bu sonuçlar, çocuğun bazı bilişsel alanlarda desteklenmesi gerektiğini gösteriyor. Ancak testin tamamını ve yüzdelik dilimleri görmeden net bir yorum yapmak zor. "F ile başlayan dikkat dağınıklığı" büyük ihtimalle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olabilir.

Eğer bir psikiyatrist ilaç yazmışsa, sadece test sonuçlarına bakarak değil, genel klinik değerlendirmeye göre karar vermiştir. Çocuğun akademik başarısını ve günlük yaşam becerilerini desteklemek için özel eğitim, dikkat geliştirme egzersizleri veya terapi önerilebilir. Aile ve öğretmenlerin de bu süreçte bilinçli destek sağlaması çok önemli.

Eğer detaylı yorum almak isterseniz, yüzdelik dilimleri ve tam puanları da paylaşabilirsiniz.
IMG_20250301_080340.webp
IMG_20250301_080607.webp
IMG_20250301_080909.webp
IMG_20250301_081050.webp

zynpzyno zynpzyno Yapay zeka yüzdeliklerle böyle cevap verdi. Doktor söylemiştir fakat TV tablet ekran ne varsa kesmeleri de iyi olur bence
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇 .

WISC-4 testinde zekâ geriliği olup olmadığını değerlendirmek için sadece alt testlere bakmak yeterli olmaz. Genel Zekâ Bölümü (GZB) ve profildeki diğer dağılımlar da önemli.

Ancak paylaştığın yüzdelikler oldukça düşük ve bazı alanlarda belirgin güçlükler olduğunu gösteriyor. Özellikle sözel kavrama, çalışma belleği ve algısal akıl yürütme gibi alanlardaki düşüklükler, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği veya bilişsel gelişimde bir farklılık olabileceğine işaret edebilir. Psikiyatristin F ile başlayan teşhisi muhtemelen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) veya F70-F79 (Zekâ Geriliği) gibi bir kategoriye giriyor olabilir.

Burada önemli olan, sadece test sonucuna değil, çocuğun günlük yaşamdaki becerilerine, akademik başarısına ve sosyal uyumuna da bakmaktır. Psikiyatristin ilaç yazması, özellikle dikkatle ilgili bir sıkıntının olduğunu düşündüğünü gösteriyor. Özel eğitim, bireysel destek veya ergoterapi gibi yaklaşımlar değerlendirilebilir. Amcanlar bir çocuk nöroloğu veya özel eğitim uzmanı ile de görüşebilirler.

Çok teşekkür ederim 🪷 🪷 🪷

Back
X