Saç Rengi ve Saç Boyama Kutudaki renkler neden tutmuyor?

sdseda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
907
205
323
İstanbul
slm ark.lar....eminim boya konusunda hepiniz benden tecrubelisinizdir..çnku yaşım 30 ama halen saçıma boya değmemiştir..şimdi beyazlarım çıkmaya başladı..boyamayı düşünüyorum..ama korkuyorum reyonda çok tatlı renkler görüyorum almaya korkuyorum ya aynısı tutmazsa?...neden bu saç boyaları saçta birebir aynı tutmaz.hep şahit oldum annem kardeşlerim arkadaşlarım..hangı renk yapıyorlarsa kutudakinin daha koyusu çıkıor..alakasız renkler...madem aynı tutmayacak niye o rengin resmini çekip koyarlar..teknolojı bu kdr ılerlemişken üstelik...en kaliteli saç boyalarında bile birebir aynı tutmuyor ..o zaman bu firmalar ınsanlarımı kandırıyor??..kuaförler bıle ilk boyadıklarında,ikinci sefer gittiğinde ilk boyadıkları rengi tutturamıorlar birebir..bunun çözümü nedir?..

Kutuda ki boyanın tutmaması çok normal... Çünkü herkesin ana saç rengi aynı değil ki aynı renk çıksın ortaya.
Sadece saç boyalarında değil bir çok yerde bu böyle..
Duvar boyalarında bile aynı durum söz konusu değil mi?
Saçlarınızı ilkönce açıp sonra istediğiniz boyayı sürerseniz kutuda ki renge yakın renkleri elde etmiş olursunuz.

Kutuda fotografı olan bayanların hepsinin saçı sarıya kadar açılıp üstüne o renkler boyanıyor o yüzden açık tutuyor ayrıca zaten hem herkesin doğal rengi aynı değil ve saçın yapısıda çok önemli mesela kalın telli saçlar kolay kolay açılmaz ince telli saçlarda renk daha iyi tutar v.b gibi

çünkü saç boyası kutularının üstündeki resimlerde ordaki kadınların saçları beyaza yakın rengi açılıp ondan sonra boyanıyor.doğal olarak biz kahverengi tonlarındaki saçlarımıza boyayı kullandığımızda aynı renk olmuyor

iyide arkadaslar biz Türkiye de yaşıyoruz ve çoğu insanın saçı koyu renk. Saç boyaları beyaz yada sarı saçlılara hitap ediyosa belirtsinler yada bize uygun boyalar yapsınlar yada kutudaki rengi koymasınlar dimi. Yani evet belki saçma belki değil ama bu konunun çoğu kez azizliğine uğramış biri olarak haklı sinirimi belirtmek istedim

tutmasını istediğiniz rengin bir ton açığını alın

tamamiyle zemin renginle alakalı bisey.
o kutudaki bayanların sacları hep sarının uzerine boyanmıs tonlar.
bir keresinde sacım rofleliyken sıkılıp bal rengine boyamıstım,resmen kutudakiyle aynı tuttu.
ama dipteki kendi saclarım kutudakinden 2.3 ton koyu oldu.
oyuzden begendiginiz renklerin en az 1 tonunu hatta 2 ton acıgını boyamak lazım.

Kutudaki rengin birebir aynısını istiyorsanız saçlarınızı platine kadar açmalısınız. O da çok yıpratıcı bir işlem ve dipler geldikçe her seferinde açıp boyamak zor. O yüzden en iyisi elde etmek istediğiniz renkten bir kaç ton açık numaralı rengi almak.
Mesela biz arkadaşımın siyaha yakın koyu kahve saçlarına 7.3 numara orta kumral doreyi uyguladığımızda koyu karamel rengini elde ediyoruz. Kutudaki rengi elde etmek istesek istediğimiz sonucu alamayız.
Bir de saç açılırken sırayla kızıl-turuncu-yavruağzı-sarı renklerini alır. O yüzden koyu renk saçlar açılırken istenmeyen turunculuklar elde edilir.

Ayrıca numaralar hakkında da yeterince bilgili olmanız kutudaki resimlere aldanmamanız ve boya sonrası hüsrana uğramamanız açısından çok faydalı;

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-rengi-sac-boyama/449155-sac-numaralari-demektir-sac-boyamadan-once-mutlaka-bilmeniz-gerekenler.html

türk bayanlarının saç rengi biz farkedemesekde kızıl ton içerirmiş..anlıcağınız bu genlerden gelen mirası bozamayız :))

kutuda kı boyanın tutması ıcın senın zemın rengın cok onemlı .
öyle bırsey olsa kımse orıel fılan ugrasmaz dımı ama .
sıyah sacı dırek sarıya boyardık .
kuaforler mesleklerınden ıstıfa ederlerdı .
cok sey ıstıyorsunuz bence

bunu bende merak ediyodum benim saçım dün boyandı hollywood sarısına ama karamel gibi bişey oldu şimdi ben ne renk boyarsam o rengi elde edebilirim kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…