• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kutu sütleri hakkında yorumlarınız ??(8aylıkoğlum için )

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

theasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
46
0
86
İstanbul
Kızlar mrb,
Benim oğluşum 8aylık ,kahvaltıda hazırlasam muhallebide yapsam hep mamadan yapıyorum yani formule süt deniyo ...
mesela artıkkahvaltısını normal kutu sütünden (pastrz.)yapsam ??
yapan var mı ?
yada muhallebisini sütten yapsam ?
mesela ben su ile pişirip içine mama ekliyorum heryerde olan tarif ..yada hazır mama yediryorum bebelac prinçli gibi
sizler ne zaman geçtiniz kutu sütüne bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirm :)

Çok rahat süt kullanabilirsiniz.
Uht(kutu )süt yada günlük cam şişede süt alıp muhallebisini yapın,yoğurdunu mayalayın.Kahvaltılarını hazırlayın ohh mis gibi.
Hatta bulabiliyosanız açık süt alın kaynatın derim.Ben öyle yapıyorum.

Valla haftasonu yapıcaktım böle elim gitti geldi dedim bir hata yapmış olmıyım gerçi siizn gibi kullanan gördüm çevremde ama doktorlar sürekli mamadan yapın diyolar
ama artık benm oğlum 8ayının içinde büyüdü :))
ben artık kutusütünden yaparım
mesela bugun muhallebisini sütten yapıym
saolun kızlar :)

benim oğlum prematüre olduğu halde 7.ayında sulandırılmış inek sütüne başladım. şu anda da sulandırmadan veriyorum artık.
bence verebilirsiniz.

peki doktorlar kansızlık yapıyo falan diyolar sizde böle bişey denmedi mi onu merak ettim
hani şimdi doktorlar bile aynı şeyi savunmuyo yaa
hepiniz doktora sorup mu verdiniz yoksaaa
ooo artık büyüdük içsin falan mı oldunuz :))

kutu süt olarak keçi sütünü kullanıyorum onun sindirimi çok rahat ve daha besleyici.ben yoğurt yapıyorum sütle.normalde anne sütü içiyor.

Peki devam sütü kullanan var mı? Ben kahvaltılarında artık devam sütü kullanmayı düşünüyorum. Benimki de 9 aylık olacak 1 hafta sonra.
Aslında emziriyorum ama gündüzleri uyanıkken felan emmiyor pek. Anne sütünden de koymayı düşündüm ama sağmak zor geliyor, bir de besleyicilği artık yok diye biliyorum anne sütünün.
Yoğurdu da normal sütten yapabilirsiniz. Bir sakıncası yok. Hatta bulabilirseniz açık sütten olursa daha iyi olurmuş.

aslında acık sut sakıncalı ...benım dr kecı sutu kesınlıkle dıyor cok besleyıcı ozellıge sahıp dedı onu ve sıse sut kullanıyorum mayalıyorum yogurtlarını aksam muhallebı yapıyorum bazen cok azda olsa sulandırıp verıyorum kecı sutu.........acıklara guvenmıyorum yınede ınek hastamı degılmı bılmıyorum........saglıklı gunler ınş

ben ooo büyüdü artık içsin dedim. :1:
doktoruma danışmadan kendi araştırmalarım sonucunda başladım. zaten doğduğu andan itibaren formül süt içiyordu ve ben bu formül sütlere güvenemiyordum.
oğlumda preatüreliğinde etkisiyle doğumdan itibaren kansızlık vardı. buna rağmen inek sütüne başladım ve tavuk-balık çorbaları hariç her ymeğine kırmızı et kattım. köfte verdim.
doktorumla paylaştığımda doğru hareket ettiğimi, kendisinin de inek sütünü tercih ettiğini söyledi.
bazı rahatsızlıkların ötürü 20 gün önce kan tahlili yaptırdığımda varolan kansızlığınında geçtiğini ve normale döndüğünü gördük.
yani bizde kansızlık yapmadı.

bence 1 yaşından önce inek sütü kullanmamak gerekiyo,sindirimi zor oluyo yurt dışında 2 yaşına kadar verilmiyo sanırım...................

ben ooo büyüdü artık içsin dedim. :1:
doktoruma danışmadan kendi araştırmalarım sonucunda başladım. zaten doğduğu andan itibaren formül süt içiyordu ve ben bu formül sütlere güvenemiyordum.
oğlumda preatüreliğinde etkisiyle doğumdan itibaren kansızlık vardı. buna rağmen inek sütüne başladım ve tavuk-balık çorbaları hariç her ymeğine kırmızı et kattım. köfte verdim.
doktorumla paylaştığımda doğru hareket ettiğimi, kendisinin de inek sütünü tercih ettiğini söyledi.
bazı rahatsızlıkların ötürü 20 gün önce kan tahlili yaptırdığımda varolan kansızlığınında geçtiğini ve normale döndüğünü gördük.
yani bizde kansızlık yapmadı.

yaa bişey sorcam inek sütü diyosunuz da hani siz açık satılanları kastediyorsunuz öle dimi
ben kutu sütü kullansam çalışan bi bayanım nerden bulcam açık süt :)
peki kullandıysanız hani markayı kullanıdınız sütaş iyi diyolar ?

ben pınarın ilk adım sütü ile başladım,12. ayından sonra da yine pınarın devam sütüne geçtim,3 yaşına kadar da devam sütü kullanmayı düşünüyorum.devam sütü ile normal uht süt arasındaki fark ise şöyle; bir kazan düşün içinde şoklama yapılarak bakterilerden vs.den arındırılmış süt var,bu sütün yarısını başka bir kazana geçirip vitamin ve mineral ekle sonra da paketle...birine uht inek sütü,diğerine ise 1+ devam sütü yaz...işte bizim doktor aradaki farkı böyle açıkladı :)) ben de "devam sütünün içindeki vitamin ve minerallerin çok mu önemli miktarda,normal uht içirsek olmaz mı sonuçta fiyatı diğerinin 2 katı" dedim :) "olmaz o vitamin ve mineral takviyelerine şu an ihtiyacı var " dedi.

bu konuda doktorumuza çok güveniyorum,daha önce de immunofortisli aptamil junioru sormuştum hani reklamlarda hep diyor ya "bebeklerin bağışıklık sistemine tam destek" diye meğer o reklam abartılı bir reklammış,öyle tek bir ürünle bağışıklık sisteminin %100 desteklenmesi mümkün değilmiş,tavsiye etmemişti.

bu arada eklemeyi unutmuşum,ben açık süt hiç almadım almam da. Eşim ve ben sütaş içiyoruz,gerçek süt tadı bir tek onda var.

saol bende pınar ilk adım sütü ile başlıyım en azından muhallebi ve mamalrında kullanırım 1 yaşında olsun direkt içmeyede başlar
ayrıca doktoruma da sordum ok dedi

yaa bişey sorcam inek sütü diyosunuz da hani siz açık satılanları kastediyorsunuz öle dimi
ben kutu sütü kullansam çalışan bi bayanım nerden bulcam açık süt :)
peki kullandıysanız hani markayı kullanıdınız sütaş iyi diyolar ?

hayır açık süt değil kutu süt kullanıyorum ben.
eğer bulursam günlük sütaş süt alıyorum. bulamazsam yağ oranı en yüksek olan pınar ya da dimes çiftlik yolu sütünü alıyorum.

Benim açık sütten kastım şehirdeki açık sütler değil arkadaşlar. Ben de almam açık süt. Pastorize sütlere bile güvenilmiyor bazılarında...
Küçük yerlerde tanıdıklardan felan alınabilir ama o imkan da çoğu yerde yok...

bende oğlumu süte alıştırmak istiorum ama zor gibi görünüyor.. ben vermeye başlarsam, açık süt almayı düşünüyorum.. dedemlerin inekleri saolsun kaydirigubbakcemile5 benim de pastörze sütlere güvenim yok...

bende pınarın ilk adım sütü ile başladım çokda memnunuz oğlum severek içior cicibebe ile karıştırıp veriorum daha öncede keçi sütünden yoğurt yapıp veriordum farklı bir doktora sorduğumda keçi sütünün folik asit eksikliği yapacağını söledi verebiliorsan koyun sütü ile yoğurt yap ver dedi her doktor farklı bişi sölüo napıcaz peki böle

Back