Kütahya // İlimiz Hakkında Her Şey Burada

selam kızlar.şimdi yalnızca birkaç tane yöremiz yemeklerinin fotoğraflarını koyacağım.inşallah fırsat bulduğum bir zamanda da sitemizin yemek bölümüne tarifleri eklerim.
sıkıcık(kütahya köftesi)çorbası
skckktahyakftesi.jpg

tirit(genelde hindi yada tavuk etiyle yapılır.)
tirit2o.jpg

cimcik(hamur işi)
cimcik.png

güveç
gve.png

haşhaşlı gözleme
goruntu(124).jpg

şibit(içerisine konan malzemeye göre söylenir.ıspanaklı-patatesli-peynirli şibit gibi)
_spanaklisibit.jpg

mercimekli tosunum böreği
ymk2.jpg
elifo5543_borek3.jpg
tosunum_boregi.gif

ılıbıdı(yöresel bir bitki)dolması
labada.jpg

Son düzenleme:
kütahyalı hanımlar yemek yapmaya da yemeye de düşkündürler tatlım:lepi:

evet canım.yemeğe,yedirmeye ve yapmaya düşkünüzdür.buna rağmen güzel hatunlarızdır maşallah:nazar:. ilik gibi bembeyaz tenimiz vardır(bu yüzden bronzlaşamayız kızarırız)kumral ve genellikle renkli gözlüyüzdür.bunu bilmeyenler bizi yabancı sanırlar.kütahya da yaşayan hakiki yerli çok çok az kalmıştır.köylerden kente göç türkiyenin her şehrinde olduğu gibi burada da olmuştur.bu arada da yerli halk da istanbul,izmir,antalya gibi şehirlere göç etmiştir.üniversite,fabrika ve farklı iş olanaklarının artmasıyla kentimizin nüfusu artmış ve hep birlikde kocaman bir aile olmuşuzdur.
kütahya ya büyük şehirlerden gelenler ilk zamanlar zorluk çekseler de zamanla alışırlar.çünkü büyük şehirlere oranla daha huzurludur.dinlenmek için çok çok uzun yollar gitmek zorun da kalmazsınız.diyebilirim ki halk otobüsleriyle bile çamlıca,ılıca-yoncalı kaplıcaları gibi mesire ve dinlenme yerlerine gidebilirsiniz.
(kütahya ya gelip buradan çok çok şikayet eden öğrenci arkadaşlarıma cevaben yazılmıştır.gurbetlik elbette zordur.anne-baba,arkadaş ve alışılan çevreden uzaklık alışılması güç bir durumdur.fakat bu gittiğiniz yeri ve insanlarını küçümsemenizi gerektirmez.sonuç olarak kimse kimseyi sevmek zorunda değildir.fakat toplu yaşam kuralları gereği birbirimize saygı duymak zorundayız.sevgiyle kalın...

uydudan kütahya
uydudan-kutahya.jpg

kütahya ilimizin yetiştirdiği meşhur isimler​
Abdurrahman Nurettin Paşa
Ahmet Mahir Ablum
Ahmedi (Tacuddin İbrahim)
Fikri Abdulbaki Efendi
Hacı Hafız Mehmet Efendi
Abdulvacit Bin Mehmet
Abdurrahman Fevzi Efendi
Ahmet Bin Mehmet
Ahmet Dai
Ahmet Paşa (Çurazade)
Ahmet Paşa (Humbaracı)
Ahmet Paşa (Osmanpaşazade)
Ahmet Vasfi
Asım Yakup Efendi
Askeri
Burhanettin İlyas Çelebi
Celalettin Ergun Çelebi
Cemal Bey
Cemali Germiyani (Şeyhoğlu)
Cumhuriyet Dönemi Kütahya Belediye Başkanları
Cumhuriyet Dönemi Kütahya Valileri
Fatma Hanım
Firaki Abdurrahman Çelebi
Gaybi (Sunullah)
Hamzavî
Hüseyin Hilmi Paşa
Künhi Abdurrahim Dede
Mustafa Rüştü Efendi
Nasır Abdulbaki Dede
Neşri Mehmet Efendi
Pir Ahmet Efendi
Ruşen Hakkı
Şeyhi (Hekim Yusuf Sinan )
Aslanapa, Oktay
Bayır, Ferit Oğuz
Çini, Mehmet
Dayıoğlu, Gülten
Erdem, Halil Kadri
Erez, Mesut
Gündüz, Asım
Güner, Hamza
Gürel, Ahmet
Hisarlı, Ahmet
Öngören, Vasıf
Özcan, Remzi
Özkan, Nilüfer
Simav, Asım
Taktak, Abdullah
Yakuboğlu, Ahmet
Yüce, Hüseyin
Ergenç, İsmail Erkut
devlet ana(hayme ana)
ih_hayme_m.gif

seyyah evliya çelebi
evliya-celebi.jpg

sunullah gaybi(mutasavvuf)
image.php

hisarlı ahmet(müzisyen)
1775.jpg
hisarl%C4%B1ahmet2.jpg

gülten dayıoğlu(yazar)
gulten-dayioglu-turkce-yozlasiyor--1232131824.jpg

fırsat buldukça devamını ekleyeceğim.

Son düzenleme:
Adım Adım Türkiye başlığımızda, fotoğraf, iliniz hakkında bilgi ve genel kültür içeren mesajların dışında sohbet , teşekkür, beğeni mesajları silinir.. bu tür tanışma ve sohbet mesajları için Bizim Eller bölümündeki ilinizin bulunduğu başlığı kullanınız..

kurtuluş savaşı komutanı Orgeneral Asım GÜNDÜZ
asimgunduz.jpg

(1880 – 1970)

slm kıslarr memleketimin insanları slm sizee.bursadayım ama kütahyalıyım.çok özledim yaa 1aya kalmas gelcem inş.

kütahya hava müzesinden kendi çektiğim bikaç fotoğraf.
ktahyahavamzesi1.jpg

ktahyahavamzesi3.jpg

ktahyahavamzesi4.jpg

ktahyahavamzesi5.jpg

ktahyahavamzesi2.jpg

Son düzenleme:
kütahyada okudum ilk başta hiç alışamadım...bu sene mezun oluyorum ve ciddi ciddi çok üzgünüm ordan ayrıldığım için...son zamanlarda çok güzeldi zaten sevgi yolu falan baya şirin oldu kütahyamız...

X