Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet bende cevabı merak ediyorumSahip olan arkadaşlar bu şemayı nasıl yok ettiniz? Neler yaptınız?
Kusurluluk semasina sahip olduğunuzu nasıl anladiniz?Evet bende cevabı merak ediyorum
Anksiyetem var herşeyi tam yapıcam diyordum eskiden sonra psikolog söylediKusurluluk semasina sahip olduğunuzu nasıl anladiniz?
Ben de hayatı yeniden keşfedin kitabını okudum. Hep beni eleştiren eşleri seçiyorum.Anksiyetem var herşeyi tam yapıcam diyordum eskiden sonra psikolog söyledi
Onu bana psikolog önermişti ama okumadım ya okumalımıyımBen de hayatı yeniden keşfedin kitabını okudum. Hep beni eleştiren eşleri seçiyorum.
Bence okuyun çok güzel bir kitapOnu bana psikolog önermişti ama okumadım ya okumalımıyım
Kusurluluk şeması bana o kadar uyuyor ki. Okurken resmen "Aa bu ben" dedim. Tabi en iyi teşhisi psikolog koyar.Maşallah bende bir ikisi hariç o kitaptaki her şema var.
Tabi ki benimki teşhis değil, kendim kitabı okuyup testleri yaptım. Ama çoğu fazlasıyla aşina geldi.Kusurluluk şeması bana o kadar uyuyor ki. Okurken resmen "Aa bu ben" dedim. Tabi en iyi teşhisi psikolog koyar.
Ben de kitabı baya okudum şuan boyun egicilik semasindayim. O semanın özelliklerini bile taşıyorum sanki. Bana da öyle geldi. Belki de her semadan biraz taşıyor olabiliriz.Tabi ki benimki teşhis değil, kendim kitabı okuyup testleri yaptım. Ama çoğu fazlasıyla aşina geldi.
Çoğu şema var aslında. Terapi sırasında yapılan testlerde belli bi puanın üstüne çıkanlar üzerinde çalışılıyor.Ben de kitabı baya okudum şuan boyun egicilik semasindayim. O semanın özelliklerini bile taşıyorum sanki. Bana da öyle geldi. Belki de her semadan biraz taşıyor olabiliriz.
Zaten çoğu birbiriyle ilintili. Mesela kusurluluk şeması kendini yüksek standartlar şeması olarak da gösterebiliyor diyordu. O kusuru örtmek için mükemmeliyetçi olabiliyorsun. Ve sosyal izolasyonla da bağlantılı olabiliyormuş gibi gibi.Ben de kitabı baya okudum şuan boyun egicilik semasindayim. O semanın özelliklerini bile taşıyorum sanki. Bana da öyle geldi. Belki de her semadan biraz taşıyor olabiliriz.
Peki kusurluluk semasıyla alakalı okuyabilecegim bir kitap vs var mı? Biraz daha bilgi edinmek istiyorumÇoğu şema var aslında. Terapi sırasında yapılan testlerde belli bi puanın üstüne çıkanlar üzerinde çalışılıyor.
Ayrı ayrı kitaplar var mı hiç bilmiyorum çünkü şemalardan ziyade modlar daha etkili şema terapide, o yüzden şemaları ayrı ayrı ele almışlar mıdır bilemedim. Ama psikonet'in neredeyse her kitabında şemalara değiniliyor, Şema Terapide Ayırıcı Özellikler diye bi kitap var mesela daha detaylı inceliyor bunları. Ama eve gidince bi bakayım çok uzun anlatmadıysa hiç komple kitabı almayın ben size bölümleri atarımPeki kusurluluk semasıyla alakalı okuyabilecegim bir kitap vs var mı? Biraz daha bilgi edinmek istiyorum
Tamamdir teşekkür ederim Size de zahmet olacakAyrı ayrı kitaplar var mı hiç bilmiyorum çünkü şemalardan ziyade modlar daha etkili şema terapide, o yüzden şemaları ayrı ayrı ele almışlar mıdır bilemedim. Ama psikonet'in neredeyse her kitabında şemalara değiniliyor, Şema Terapide Ayırıcı Özellikler diye bi kitap var mesela daha detaylı inceliyor bunları. Ama eve gidince bi bakayım çok uzun anlatmadıysa hiç komple kitabı almayın ben size bölümleri atarım