Kuşadasında yaşayan varsa bakabilir mi ?

nazendesevgili

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2013
50
6
34
Kuşadasında sadece yazları değil kışın da kalan, yerleşik olarak orda yaşayan arkadaşlar varsa yazabilirler mi bir kaç şey sormak istiyorum evlenip oraya yerleşmeyi düşünüyoruz ama bilmeden hareket etmekte istemiyoruz..

Yaşayanlar yorumlarını esirgemezse çokk sevinirim şimdiden teşekkürler :)

yardımcı olmaya çalışayım

Çokkk teşekkürler öncelikle :)
Şimdi şöyle ki erkek arkadaşım erkek kuaförü. Yani maaşlı olarak değil genelde yaptıkları işin yarı parasını alarak çalışıyorlar. Bu yüzden yazın elbetteki işler iyi olacaktır. Ama peki kışın ? Kış boyu orda hareket oluyormu ? Şu an izmirde yaşıyoruz dolayısıylada adanın kış halini pek bilmiyoruz açıkçası genelde yazın gelindiği için öncelikle bunu merak ediyorum :)

İkincisi ben internet üzerinden kiralık evlere bakıyorum çok güzek evler çok uygun fiyatlarla çıkıyor karşıma :) Ama mahallekeri bilmediğimden diyorum ya dağ başıysa :) O yüzden bana en oturulabilir mahallelerini söyleyebilirseniz merkeze yakın ulaşımı basit yerleri söyleyebilirseniz gerçekten çok yardımcı olursunuz :)

şimdi mahalleler çok geniş şu mahalle desemde evin yeri gerçekten önemli .
merkezde dediğin yerlerde oteller var farklı amçlarla kullanılan.
ev çok güzel olabilir ama kişisel tercihler . ben rahatsız olmam dersen türkmen olabilir merkezi.
kuaför olarak birinin yanına mı girecek yerleşik nüfus da bayağı arttı artık.

İlk etapta birinin yanına giricek evet zaten iş ayarlamak başlı başına en önemli konu ama İzmirde birçok yerde çalıştığı için kuaförlük konusunda iş bulmasının çok zor olmayacağını düşünüyorum İzmirin iyi yerlerinde çalışmış birisi çünkü :)

Türkmen mahallesine bakayım mesela davutlar belediyesi osmaniye mahallesi diye bir yer var çok güzel evler ama bilemedim tabi :)

Bizim aslında farklı planlarımız vardı izmirde bir dükkan açmayı düşünüyorduk ama benim onun ailesiyle yaşadığım problemler ve asla görüşmeme kararı almamızın üzerine uzaklığın daha iyi olacağına karar verdik. E şimdi bilmediğimiz bir yerde dükkan açıp batırmak yerine bir süre başkasının yanına girerse potansiyeli görme şansı daha iyi olur diye düşünüyoruz şu an için :)

Çok teşekkür ederim yardımınız verdiğinz bilgiler için :)

Peki benim küçük işler bulma şansım olurmu ? Şu anda açıköğretimden üni okuyorum ve bi mesleğim yok ama orda en azından yazın belki bende birşeyler yapabilirim diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Arkadaşım bende kuşadasına yakın yerde oturuyorum mahalle mahalle bilmiyorum ama az çok biliyorum adanın kışları nasıl olduğunu. Artık kışlarıda baya bir insan yaşıyor orada bence gayet yaşanılası bir yer. Davutlar merkeze uzak olur canım ordan bakmayın evi ama evlerin kirası aşırı değil diye biliyorum. Hatta kirada oturan arkadaşlarımız var havuzlu bir sitede dubleks evde oturuyorlar kirasıda 500-600 diye biliyorum.

Arkadaşım çok teşekkür ederim :)

Evet çok yüksek kiralar yok arkadaşın dediği türkmen mahallesine de baktım bizim izmirde 600-700e bulabileceğimiz evler adada en fazla 450 tl :) Tamam davutlar uzak kalıyosa oraya bakmıyım :)

Yaşanılası bi yer dimi yaaa çok heves ettim aslında ama bi yanımda çekimser kalıyo biraz da cesarete ihtiyacım var galiba :)

Bende iş bulabilirsem çok daha güzel olur aslında part time bile olsa..

İnşallah olur gidip oraya yerleşebiliriz dua edin bizim için nolur :)

ege mahalesinin başlangıcı ile iki çeşmelik yan yana .
merkeze çok uzak sayılmaz ama şimdi yol çalışmaları var iki çeşmelik tarafında.
davutlar uzak gerçi İzmir'e göre şehir içi ulaşımla aynı olurda ulaşım sıkıntı olabilir. 30-35 dakika sürüyor kendi arabanla.ama toplu taşıma şartlarını bilmiyorum . ne kadar arayla kalkıyor dolmuşlar.
iş bulmada sıkıntı yaşamayabilirsin ama yazın şartları ağır olur mağazalar gece 11 - 12 de kapanıyor

Çok teşekkür ederim :) Bugün erkek arkadaşımda kuşadasının yerlisi bir arkadaşıyla görüştü davutlarda yaşıyormuş onlar. Sanırım ev o taraftan olucak erkek arkadaşımın işi ne tarafta olur o hiç belli değil tabiki onunda etkisi olucak. Merkezde olursa işi davutlardan her gün yol parası yerine işine yakın merkezden bir ev tutarız 100lira fazla kira veririz diye düşündük :) Şu yılbaşını bi atlatalım da bir gün gelicez o arkadaşıyla da yüzyüze bir görüşücez gerekirse bir iki gün kalıcaz orda.. Şu an kafaya koymuş durumdayız çünkü onun ailesinden olabildiğince uzak olmak istiyoruz ben doğma büyüme bir izmirli olarak yeterki onlardan uzak olsun diyarbakırda şırnakta bile yaşamaya razıyım çünkü..

İnşallah hakkımızda hayırlısı olur çok teşekkür ediyorum tekrar zaman ayırıp cevap verdiğiniz için Allah razı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…