Kurutulmuş çiçek saklama

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Kızlar bir sorum olacak ben bulamadım çözümü:/
Erkek arkadaşımın bana aldığı çiçekleri kurutup saklıyorum. Elimde koca demet kurutulmuş bir sürü çiçek var. Açıkta kaldığında hem tozlanıyor hem en ufak bi temasta kırılıyor. Çiçeklerimi uzun vadeli olarak nasıl saklayabilirim? Ben cam fanus yada akvaryum düşündüm ama emin değilim. Bu konuda önerisi fikri tecrübesi olan var mı ??

Erkek arkadaşımın bana aldığı çiçekleri kurutup saklıyorum. Elimde koca demet kurutulmuş bir sürü çiçek var. Açıkta kaldığında hem tozlanıyor hem en ufak bi temasta kırılıyor. Çiçeklerimi uzun vadeli olarak nasıl saklayabilirim? Ben cam fanus yada akvaryum düşündüm ama emin değilim. Bu konuda önerisi fikri tecrübesi olan var mı ??

canım bende eşimin bana aldıgı çiçeklerı kocaman bı karton koliye güzelce dizdim kaldırdım.. ya atacaksın yoksa bnm gıbı kıyamıyosan çünkü hepsının bı hatırası var saklıycaksın ama akvaryum falan olmaz akvaryumun neresıne sıgacak o çiçekler...........

canım bende eşimin bana aldıgı çiçeklerı kocaman bı karton koliye güzelce dizdim kaldırdım.. ya atacaksın yoksa bnm gıbı kıyamıyosan çünkü hepsının bı hatırası var saklıycaksın ama akvaryum falan olmaz akvaryumun neresıne sıgacak o çiçekler...........

Kıyamam ben onları atmaya:( Hani diyorum belki aksesuar olarak kullanabilirdim. Peki kolide bisey olmuyor dimi böceklenme falan??

üstlerine güzelce saç spreyı sık bolca...
sekıllı cam bır kavanoza doldur..
ben öyle yaptım hala duruyor..
taa 3 sene oncekı cıcekler var ıcınde..

üstlerine güzelce saç spreyı sık bolca...
sekıllı cam bır kavanoza doldur..
ben öyle yaptım hala duruyor..
taa 3 sene oncekı cıcekler var ıcınde..

Saç spreyi hiç aklıma gelmemişti çok sağol canım:) Peki cam kavanozun ağzı kapalı mı açık mı benimde 2 senelik çiçeklerim var içlerinde. İlerde kendi evimde kullanmak hatta mümkünse çocuklarıma saklamak istiyorum babanız seneler önce aldı bunları demek için:)

cıcekler tazeyken speryi bolca sıkman ve ters bı sekılde bı kac gun bekletmen lazım
benım de esımın bana aldıgı cıceklerı annem(bızım evde yer olmadıgı ıcın) vazolarda saklıyor carpmada kırılmıyorlar

saç spreyi hiç aklıma gelmemişti çok sağol canım:) peki cam kavanozun ağzı kapalı mı açık mı benimde 2 senelik çiçeklerim var içlerinde. Ilerde kendi evimde kullanmak hatta mümkünse çocuklarıma saklamak istiyorum babanız seneler önce aldı bunları demek için:)

toz almaması amaç ben kapalı kavanoz aldım..
Hatta ıkeadan almıstım..
Bak derım..
Ne demek ıns. Yardımcı olmusumdur :)

cıcekler tazeyken speryi bolca sıkman ve ters bı sekılde bı kac gun bekletmen lazım
benım de esımın bana aldıgı cıceklerı annem(bızım evde yer olmadıgı ıcın) vazolarda saklıyor carpmada kırılmıyorlar

Çiçeklerimin çoğu kurutulmuş şekilde şu an zaten ama sprey sıkmadım bilmiyodum kuruturken o yüzden çabuk kırılıyorlar. Yeni bi buket çiçeğim var onu spreyle kurutucam. Evet bütün çiçeklerimi tersten asarak kuruttum harika duruyolar ama açıktayken çabuk tozlanıyolar ve o kadar hassaslar ki temizleyemiyorum kırılmasınlar diye :)) Büyük cam bi vazo yada aksesuar olarak kullanacağım bi kavanoz alıcam onun içine koyarım bol spreyleyip artık :)

toz almaması amaç ben kapalı kavanoz aldım..
Hatta ıkeadan almıstım..
Bak derım..
Ne demek ıns. Yardımcı olmusumdur :)

Sık sık gideriz ikeaya ama hiç aklıma gelmemişti:) İlk gittiğimizde bakıcam çok çok teşekkür ederim:)

resmini koyman mumkun mu ayni seyi bende dusunuyorum amaa soyle guzel dekoratif bi sise bulamamistim fikir olur bizede:)

tatlım ben yenı evlendım..
aleme 6 saat uzaklıktayım.
annemın evınde kaldı.
daha getıremedım evıme...
annem gelıcek haftaya ona soyluyeyım getırsın.
cekıp koyayım buraya..
yardımcı olurum ıns..
severım bole anıları bırıktırmeyı

tatlım ben yenı evlendım..
aleme 6 saat uzaklıktayım.
annemın evınde kaldı.
daha getıremedım evıme...
annem gelıcek haftaya ona soyluyeyım getırsın.
cekıp koyayım buraya..
yardımcı olurum ıns..
severım bole anıları bırıktırmeyı

ben de 13 aylik evliyim benimkilerde hala annemde:) yilbasinda gittigimde getirmeyi dusunuyorum ben de fotografi o yuzden soylemistim:)
tesekkurler simdiden:))

Spreyi kuruduktan sonrada sıksak etkisi olur mu ki kırılmamasında :/
Söz çiçeğimi getirdiklerinde evde sprey kalmamıştı alamadım da bir türlü kırılcak diye korkuyorum saklamak istiyorum onları

Sakuura bende çoğu çiçeğimi kuru hallerinde spreylicem yapan arkadaşlar daha iyi bilir gerçi ama bence hiç yoktan bi sertlesme olur daha dayanıklı olur diye düşünüyorum...

resim çekip koymamı ister misin? bende kız isteme de gelen güllerimi bi de nişanlımın her aldığı gülü kurutup saplarını kesip kavanozluyorum
salonuma süs yapacağım inşallah..

Son düzenleme:
Çiçekleri daha tazeyken içlerindeki o yaprak ve dekoratif amaçlı koyulan(adı nedir bilmiyorum) tomurcuklardan ayırın.
Sadece çiçekler kalsın ve daha sonra sprey sıkıp, ters asarak kurutun.
Birkaç hafta sonra ambalajını açtığınızda kırılmadan vazoya koyabilirsiniz.
Bu şekilde sakladığım güzel güllere sahibim, canlısından bin kat daha dekoratifler ve kırılmaları yok.

resim çekip koymamı ister misin? bende kız isteme de gelen güllerimi bi de nişanlımın her aldığı gülü kurutup saplarını kesip kavanozluyorum
salonuma süs yapacağım inşallah..

Çok mutlu olurum resim koyabilirsen :)

Çiçekleri daha tazeyken içlerindeki o yaprak ve dekoratif amaçlı koyulan(adı nedir bilmiyorum) tomurcuklardan ayırın.
Sadece çiçekler kalsın ve daha sonra sprey sıkıp, ters asarak kurutun.
Birkaç hafta sonra ambalajını açtığınızda kırılmadan vazoya koyabilirsiniz.
Bu şekilde sakladığım güzel güllere sahibim, canlısından bin kat daha dekoratifler ve kırılmaları yok.

Benimkiler kuru zaten ama bütün buket olarak ters asıp kuruttum. O yüzden ufak vazoya koyamıyorum bide kuruturken spreylemedim :/ Aslında evimizde yer yok onları aksesuar olarak kullanabileceğim ilerde kendi evim için istiyorum ama şimdiden muhafaza etmem gerek.

$kayd2.webp$kayd.webp

kuruyemiş kavanozu diye azımsamayın süsleyince çok hoş olduğuna inandım ben nacizane..

Back
X