Kurutma makinesi tavsiyesi yerli olmasın.

elifeylul4250

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2015
16
4
39
Merhaba hanımlar çok fazla olmadı Vestel inverter motor gri model kurutma makinesi aldım, çamaşırları hem yıpratıyor hem çektiriyor.
Bundan önce de Profilo kullanmıştım Onun da çok geç kurutmasından dolayı memnun olmadığın durumlar oldu, B sınıfı bir makineydi sesli çalışıyordu ve uzun sürede kurutuyordu, bu sebeple değiştirdim ve Vestel aldım ama gerçekten diğerini mumla arıyorum.

Şu an kullandığım Vestel marka makine gün içerisinde 5 makine dahi çamaşır kurutabiliyor, çok hızlı yani, ama bazı çamaşırlarım artık kullanılamaz hale geldi, yeni aldığım iyi kalite basit tişört ve benzeri ürünler dahi çekti, aşırı derecede kırışık çıkıyor tertemiz kokmuyor, oysa geç kurutmasına rağmen yıllarca kullandığım eski giyisilerim bile zerre kadar zarar görmemişti Profilo'dan.

Şu an garantisi devam ettiği için Vestel'e servis kaydı oluşturdum artık nasıl bir işlem yaparlar bilemiyorum reddedecekler muhtemelen ben de tüketici hakem heyetine giderim en fazla. Ama sonuç ne olursa olsun bu makineyi kullanmak istemiyorum.

Bu, hikaye kısmı. Şu an hem hızlı kurutan, hem de çamaşırlara asla zarar vermeyen bir kurutma makinesi arayışım var. Vestel, Arçelik, Beko yerli markaların adını dahi duymak istemiyorum. Bütçe problemim yok ama hesaplı olmasını tercih ederim. Yalnız asıl önemli olan, hem kaliteli hem performanslı olsun , çamaşırlara zarar vermesin ve biraz hızlı kurutsun istiyorum. Ses seviyesi düşük olması da önemli. Sadece marka değil model de belirtebilirsiniz çok sevinirim.Teşekkür ederim şimdiden.

Buna benzer konular için yapılan yorumları okudum. Ama konu kurutma makinesi tavsiyesi olarak açılmış, koyulacak yerden, elektrik faturasına kadar konu o kadar dallanıp budaklanmış ki asıl konudan uzaklaşılmış. Lütfen bu tarz konulara girmeyelim sadece kullandığınız memnun kaldığınız ürünleri paylaşırsanız çok çok mutlu olurum. Tesekkürler.

Son düzenleme:

BOSH Serie 4 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg gayet memnunum tek sıkıntısı süreyi resmen kafasına göre ayarlıyor çamaşır makinamda aynı marka model oda öyle servis çağırdım bosh makinalarında çamaşırın yoğunluğuna kirliliğine göre değişebiliyor bazen süre dendi başka şikayetim olmadığı için memnunum şimdilik:)​

Teşekkür ederim. Bosh da çekme yıpranma olmadığına eminim ama süre nasıl. İllaki içindeki nem sensörü süreyi değiştirebilir ama ortalama ne kadar sürede kurutuyor.

Teşekkür ederim. Bosh da çekme yıpranma olmadığına eminim ama süre nasıl. İllaki içindeki nem sensörü süreyi değiştirebilir ama ortalama ne kadar sürede kurutuyor.
Böyle dedim ama bir kaç youtube videosu izledim, gerçekten üzüldüm çünkü hem kullanıcılar hem de altına yorum yapanlar çekme sorunu olduğundan bahsetmiş, elektrolux'a yoğunlaştım biraz, kullanan var mı acaba, memnun musunuz.

Electrolux asla önermem.
Ben hayatımda ilk kez Arçelik aldım, biliyorum yerli istemiyorsunuz, kendi tecrübemi aktaracağım sadece.
Yerli beyaz eşya almam, yiyeceğin ise yerlisinden şaşmam, yabancısını almam.
Çok yoğun öneri üzerine kampanya da denk gelince Arçelik aldık. Eşime şart koymuştum, bozulur mozulur, arıza çıkarırsa tamiriyle uğraşmam yenisini alırız diye, öylece aldık. 1 seneyi geçti.
Çektirdiği kıyafet oldu ama benim yüzümden, etiketinde kurutma yapılmaz yazıyormuş, ben kontrol etmemişim. Çeken kıyafeti hala giyebiliyoruz, ıslakken sağından solundan, boyundan çekiştirip eski boyutuna getirebildik, yetişkin kıyafeti bebek boyunda çıkmadı yani. Bu kadar çekmeye razıyım, hatta bazen "amaan çekiştirip eski haline getiririz" diyerek koyulmaması gerekenleri koyuyorum acil lazımsa.

Bütçe sıkıntı değilse Miele bir ürünü için kampanya yapmış, 36 bin yazıyor. "PerfectDry ile çamaşırlarınız aşırı veya yetersiz kurutulmaz." yazmışlar.
Evdeki kurutma makinesi hariç geri kalan hepsi LG ithal, çok çok memnunum, LG'ye bakabilirsiniz.

Markası ne olursa olsun çamaşır makinesi ve kurutma bir arada olanlardan almayın.

Hoover 10 kg kullanıyorum 2 seneyi geçti çekme hiç olmadı ama süre için en az 2 saat diyebilirim. Sesi de makul seviyelerde f/p ürünü denilebilir

BOSH Serie 4 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg gayet memnunum tek sıkıntısı süreyi resmen kafasına göre ayarlıyor çamaşır makinamda aynı marka model oda öyle servis çağırdım bosh makinalarında çamaşırın yoğunluğuna kirliliğine göre değişebiliyor bazen süre dendi başka şikayetim olmadığı için memnunum şimdilik:)​

aynısını kullanıyorum ve aşırı memnunum hemde yumoş kokusu gidiyor falan diyorlar benim çamaşırlarım valla yumoş yumoş kokuyor hatta kurutma makinası çalışırken evi sarıyor koku

bende gayet memnunum yumuşacık çıkıyor ve güzel kokuyor çamaşırlar falan gayet sessiz de çalışıyor dediğim gibi tek sıkıntım süre çok uzun sürüyor kurutması:)

beko dan çok memnunum aldığım günden beri tek kez çamaşır asmadım , iç çamaşırların lastikleri daha hızlı yıpranması dışında bir sorun yaşamadım

Electrolux asla önermem.
Ben hayatımda ilk kez Arçelik aldım, biliyorum yerli istemiyorsunuz, kendi tecrübemi aktaracağım sadece.
Yerli beyaz eşya almam, yiyeceğin ise yerlisinden şaşmam, yabancısını almam.
Çok yoğun öneri üzerine kampanya da denk gelince Arçelik aldık. Eşime şart koymuştum, bozulur mozulur, arıza çıkarırsa tamiriyle uğraşmam yenisini alırız diye, öylece aldık. 1 seneyi geçti.
Çektirdiği kıyafet oldu ama benim yüzümden, etiketinde kurutma yapılmaz yazıyormuş, ben kontrol etmemişim. Çeken kıyafeti hala giyebiliyoruz, ıslakken sağından solundan, boyundan çekiştirip eski boyutuna getirebildik, yetişkin kıyafeti bebek boyunda çıkmadı yani. Bu kadar çekmeye razıyım, hatta bazen "amaan çekiştirip eski haline getiririz" diyerek koyulmaması gerekenleri koyuyorum acil lazımsa.

Bütçe sıkıntı değilse Miele bir ürünü için kampanya yapmış, 36 bin yazıyor. "PerfectDry ile çamaşırlarınız aşırı veya yetersiz kurutulmaz." yazmışlar.
Evdeki kurutma makinesi hariç geri kalan hepsi LG ithal, çok çok memnunum, LG'ye bakabilirsiniz.

Markası ne olursa olsun çamaşır makinesi ve kurutma bir arada olanlardan almayın.
Teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar detaylı tavsiyede bulunduğunuz için. Yalnız bu sorun olarak görmediğiniz şeyler benim için sorun işte. Öncesinde profiloyu kullanmamış olsam belki ben de böyle düşünebilirdim, ama değil. Lcw'nin etiketinde bile kurutma yapılamaz yazıyormuş. O halde ne kurutacağız. Ben profiloya herşeyi attım , blazerlarımı bile. Asla ne yıpranma ne solma ne çekme. Çıkar giy o kadar. Ama o kadar geç kuruyordu ki hele son zamanlarda iyice ayarı kaçti. Belki bu ısı pompalı modellerin hepsi böyle bilemiyorum bulabilirsem yine yoğuşmalı alıcam sanırım. Elektrolux da bir diğer alternatifti siz neden önermediniz.

Teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar detaylı tavsiyede bulunduğunuz için. Yalnız bu sorun olarak görmediğiniz şeyler benim için sorun işte. Öncesinde profiloyu kullanmamış olsam belki ben de böyle düşünebilirdim, ama değil. Lcw'nin etiketinde bile kurutma yapılamaz yazıyormuş. O halde ne kurutacağız. Ben profiloya herşeyi attım , blazerlarımı bile. Asla ne yıpranma ne solma ne çekme. Çıkar giy o kadar. Ama o kadar geç kuruyordu ki hele son zamanlarda iyice ayarı kaçti. Belki bu ısı pompalı modellerin hepsi böyle bilemiyorum bulabilirsem yine yoğuşmalı alıcam sanırım. Elektrolux da bir diğer alternatifti siz neden önermediniz.
Electrolux'un bulaşık makinesini almıştık ve gerçekten pahalıydı hem kendi markası içinde hem de diğer markalar arasında yüksekti. Çatal kaşık çekmecesi vardı, en üstte. İlk günden itibaren asla lekesiz bulaşık çıkmadı o makinadan.
Firmaya ilettik yanlış deterjan kullanımıdır, biz x markasını öneriyoruz dediler, biz de x markasını kullanıyorduk zaten.
Her bahanelerini çürüttük ve en son siz makinaya dizmesini bilmiyor olabilirsiniz dediler.
Tüketici hakem heyetine başvurduk, bol bol fotoğraf, video çekmiştik zaten, onları görünce direkt ücret iadesi hakkı verdiler bize. Yalan olmasın makina istersek bizde kalabiliyordu galiba, net hatırlamıyorum bu kısmı, alın götürün istemiyoruz dedik.
Yine bu sitede aynı markadan memnun olmayan yorumlara denk gelmiştim.
Ama içinize siniyorsa alın, benim de hayatımda ilk kez Arçelik almam gibi.

Hoover kullanıyorum. Deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyor. Nem kokuyor çamaşırlar.
Hem hızlı hem yıpratmayan makine yok bence.

X