Kuruluk / ıslanamama

madreniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
87
16
Selamlar, eşimle evlilik sonrası ilk defa cinsel birlikteliğimizi yaşadık, ancak ben ilk günden beri vajinal kuruluk problemi yaşıyorum. İlişki sırasında hep kayganlaştırıcı kullanmam gerekiyor, ki ön sevişmeyi vs hep uzun tutuyoruz. Titreşimli vibratör ile kayganlaştırmak istedim ilişki öncesi ama yine ıslaklık hissedemedim. Partnerimle ilgili bir sorunum, isteksizliğim vb de yok.
Bu durumu yaşayan başka birileri var mıdır? Bir çözüm öneriniz, uyguladığınız tedaviler vs. varsa benimle paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

Dogum kontrol hapi kullanıyorsanız sebebi o olabilir.
Doğum kontrol haplarının isteksizlik ve kuruluk yaptığı şehir efsanesi, ciddi yanlış bilgi. Dozu ayarlı östrojen ve progesteron içeren bu haplar sizin adetlerinizi de düzene sokar, kadınlığınızı da destekler. Hatta menopozda kullanılan hormon takviyeleri de doğum kontrol hapı benzeridir ve 50 yaş üstü kadınlarda menopoz şikayetlerini giderdiği gibi vajinal kuruluklarına da iyi gelmekte, cinsel isteklerini de artırmaktadır. Prospektüsteki yan etkileri okursanız bundan çok daha fazla yan etki yazıyor ama görülme oranı binde 1-2'dir.

Daha önce bir forumda yaptığım yorumumu kopyaladım. Bazı markalar vücudunuza uyumsuz olabilir. Marka değişikliği yeterlidir. Prospektüste yazan yan etkiler kullananların çok çok azında gözükür.
Vibratör ve masturbasyon iyi fikir, orgazm olduğunuzda da mı hiç ıslaklık olmuyor? Evlilik öncesi cinsel hayatınız var mıydı, aynı sorununuz devam mı ediyor? Ya da masturbasyon yaptığınızda da hiç ıslaklık olmuyor muydu? İdrar deliğinin kenarlarında bulunan Skene bezleri ve vajen girişine yakın Bartolin bezleri açıklıkları kapalı olabilir. Bu bezler çalışmıyor olabilir. Doktora gözükmek gerekir diye düşünüyorum. Bir de yeterli 1,5 - 2 litre su içmek vücüdunuzun salgı bezlerinin etkin çalışmasına faydalı olur.

Son düzenleme:
Önceki mesajlarınıza baktım; tüp mide ameliyatı, dermoid kist ameliyatı, miyom ameliyatı, labioplasti. embryo dondurma, tüp bebek gibi konularınız var. Hormonal bozukluklarınız da olabilir. Her şeyin bir ilacı, çözümü vardır.

10 sene farkli farkli markalar kullanmış olmasam sehir efsanesi diyebilirdim. Benimki tecrube ile sabit.

Uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımı kuruluk ve isteksizlik yapar. Malesef şehir efsanesi değil.

Aynen ben de kuruluk ve isteksizlik sebebi ile birakip prezervatife gectim hic istemesem de.
O kuruluk berbat birşey ya. Resmen deliriyorsun ama tık yok. Bende isteksizlik yapmadı ama kuruluk had safadaydi

Doğum kontrol hapı kullanmıyorum, 3 yıllık evliyim. Doktora gittiğimde ve bunu ilettiğimde ilgilenmedi. O yüzden doktor/deneyim önerisi varsa da memnuniyet duyarım.

Siz şuan belirtince farkettim, ben neler yaşamışım ya:) bahsettiklerinize ek antidepresan da kullanıyorum.

Ben de doğum kontrol hapı mağdurlarındanım fakat prezervatifr geçmek istemiyorum da :/ Hap kullanırken kafam rahat, hamile kalma endişesi neredeyse yok ..
Bu isteksizliği, kuruluğu giderebilecek, önleyebilecek bi şeyler var mı acaba?

Hormonlarınıza baktırdınız mı östrojen eksikliğinden kaynaklı olabilir.

Siz şuan belirtince farkettim, ben neler yaşamışım ya:) bahsettiklerinize ek antidepresan da kullanıyorum.
Antidepresanlar da ciddi kuruluk ve isteksizlik yapıyor. Bizzat yaşadım. Afrodizyak gıdalar tüketerek durumu dengelemeye çalışabilirsiniz.

Bu arada doğum kontrol hapı mağdurlarından biri de benim. Ama her hap yapmıyor. Bünyenize uygun hapı bulabilmeniz çok önemli. Biz de bu yan etki yüzünden prezervatife geçtik 3 4 yıl önce. Kadınlığımı unutmuştum resmen, kuruluktan penetrasyonu içeride hiç hissedemez haldeydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…