Doğal Saç Bakım Kürleri Kuru ve yıpranmış saç bakımı..

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Sarisinindunyasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2016
82
53
İnce telli saçlarınız varsa ve sürekli boyayla yıpranıyorsa hazırladığım karışımı kesinlikle kullanabilirsiniz. Ben bugün nasıl sağlıklı saçlara nasıl sahip olabiliriz bunu anlatacağım. İlk olarak şampuan seçimi çok önemli. Ben syoos'un keratin destekli şampuanını kullanıyorum.

Şampuanın içine karıştırdığım malzemeleri yazıyorum:
1- Bir yemek kaşığı Çam Terebentin Yağı
2- Bir yemek kaşığı Tatlı Badem Yağı
3- Kendi kapağı ile bir kapak Hint Yağı
4- Bemiks Ampul 2 adet
5- Evin Ampul 2 adet

Benim saçlarımda boya olduğu için ben kullandığım boyanın içinden çıkan boya koruyucu kremi de şampuanın içine ekledim. Eğer saçınızda boya yoksa karıştırmayabilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Haftada 3 kere bu şampuan ile saçlarımı yıkıyorum. Bu şekilde kullanmaya yeni başladım diyebilirim aslında. Ve gerçekten saçlarımı yumuşacık yaptı. Taranması çok kolay. Kremlemediğim zamanlarda oldu ona rağmen kopmalar yaşamadım. Ancak ilk hafta saçlarınız dökülebilir. Çünkü ölü saçları atıyor bu karışım. Saçlarım dökülüyor eyvah! diye kendinizi yemeyin ben o hatayı yaptım ama sandığım gibi değilmiş. :) Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamayın. Ve haftada bir banyoda saç maskesi uygulayın. Ben maske olarak bunu kullanıyorum ve kokusu harika!

Banyodan çıktıktan sonra eğer saçlarımı fön makinesi ile kurutacaksam yine Schwarzkopf'un spreyini kullanıyorum. Saçlarımın kurumasını engelliyor.

Ben saçlarımı kurutmayı sevmiyorum havluyla nemini alıp kendi halinde kurumasını istiyorum diyorsanız da: Elidor'un Doğanın Enerjisi Bakım Kremini kullanabilirsiniz.. Aslında ben bunu tamamen Gratis mağazasında ki bayanın önerisiyle aldım. Kokusu biraz garip. Ben saç ürünlerinde kokuya çok önem verdiğim için bilseydim bunu almazdım :) Acelem olduğu içinde hemen satın alıp çıktım. Kokusu biraz greyfurt biraz portakal gibi kokuyor :ı

Saçlarınızın kırılmasını önlemek maşa-düzleştirici gibi aletler kullanırken zor olsa da kırılan uçları bu şekilde tamir edebilirsiniz. Eğer gece saçlarınızı yıkayıp kuruttuysanız saçlarınızı örebilirsiniz ve bu şekilde kırılmasını önlersiniz. Saçlarınızı toplarken çok sıkı lastik tokalar kullanmayın. Ve beslenmenize çok dikkat edin. Hem ıspanak hem de tavuk muhteşem demir kaynaklarıdır ve bu mineral alyuvarların saç köklerine oksijen taşımasına yardımcı olur. Saçınız öncelikli olarak bir protein türü olan keratinden yapıldığı için yumurta tüketimi de çok önemlidir. Ve son olarak balıkta -- özellikle somonda -- yüksek düzeyde omega- 3 yağ asitleri bulunur. Bunlar "içten kremleme" işlevi görür ve saç derinizin ve saçlarınızın nemli, parlak ve sağlıklı kalmasını sağlar.

verdiğin bilgiler çok güzel teşekkürler bende sarı saç ve röflelerden dolayı saçlarım döküldü malesef şuan sığır iliği kürü ve zeytinyağlı ballı yumurtalı evigen bepanten bemiks,çörekotuyağı ve badem yağı kürü yapıyorum

Miyav_su rica ederim tatlım ben yıllardır uyguladığım ne varsa paylaşmak istiyorum burada. Sarı saç çok güzel ama bakımı da bi o kadar zor sürekli olarak bakım ve maske uyguluyorum ve haftada bir kez zeytinyağı, tatlı badem yağı ile saçlarımı 2 saat bekletiyorum yumuşacık yapıyor.

ne güzel malesef ben vazgectim artık ama bu uyguladıklarını yaparım takipdeyim teşekkürler bilgilerin için çok sağol

Canım ben de boya boya derken saçlarımı çok kuruttum. Press geçerek de aşındırdım. Ama artık düzleştirme yapmıyorum yalnız boya mecburen yapmak zorundayım beyzlarım çok. Bu yüzden de boyanın kurutmasını önlemek ve eskı yıpranmayı onarmak için keratin dip bakım yağı kullanıyorum, saçlarım inanılmaz toparladı, daha 2 haftada etkisini göstermesi süper oldu, çok memnun kaldım, bir de saf argan yağı bulabılırsem onu da ilave edecem bu bakımıma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…