Kuru temızleme yerıne ne yapılır?????

es_er

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
35
0
86
Antalya

ARKADASLAR MERHABA;
yenı bır pantolon aldım ve alırken yıkama talımatına bakmadım evde gordum yanlız kuru temızleme yapılır ıbaresı var sureklı kuru temızlemeye vermek ıstemıyorum,yanlıs bırsey yapıp cope de atmak ıstemıyorum.daha once boyle bır deneyımı olan varmı elımde yıkasam ne olur??? yardımlarınız ıcın tesekkurler

Valla ben takım elbiselerimizi dahi kuru temizlemeye vermiyorum. Biliyorum makinaya atınca daha çabuk yıpranıyor ama kuru temzileme üzerindeki giyilmiş eşya kokusu bile gitmiyor. Lekeler çıkıyor ama temiz ferah bir koku olmuyor. Sürekli takım elbise giyen insanlarız eşim de ben de. Yıllardır denemediğim kuru temizlemeci kalmadı. Yıkamak gibisi yok.
Makinada soğuk su ile ve en düşük devirde, yünlü programında ya da makinanın modeline göre hassas yıkamada yıkıyorum, dolaba asar gibi askıya asıp kurutuyorum. Asarken iyice elimle vatkaları filan düzeltiyorum. Hiç de birşey olmuyor. Bir dene istersen.

ayrıca kuru temizlemede tamamen kimyasal ilaçlar kullanılıyor yani makinaya ilacı koyuyorlar aynı ilaçala gün boyunca herkesin çamaşırı yıkanıyor günde bir kere sadece sabahları değiştiriliyor ilaç yani kıyafetlerimiz yıpranmasın eskimesin diye kuru temizlemeye veriyoruz ama sağlığımızla oynuyoruz bende herşeyimi makinada yıkarım gelinliğimi bile makinada yıkadım.
bir dönem kuru temizlemecide çalıştım bunları ordan biliyorum
bir bilgi daha vereyim kuru temizleme için verilen gömlekler normal çamaşır makinasında yıkanıyor yani boşa masraf a.s.

bencede elde yahut makinada yıkamanın bir sakıncası olmaz,hiç gerek yok kuru tamizlemeye,ben bugüne kadar hiçbir olumsuzluk görmedim,ben sadece yün kazakları elde yıkıyorum çitelemeden,çünki makinada yıkandığında küçülüyormu ne.......

bende elimde yıkayarak askıya asıp kurutuyorum, hiçbir şeyi kuru temizlemeye vermem:umursamaz:

Kesinlikle katılıyorum. Ben de kaşe kabanımı elimde yıkadım, vermedim kuru termizlemeye, mis gibi de oldu. Benim 5 yıldır normal programda 30 derece yıkadığım gömleğimde de varmış o ibare, yeni gördüm :)) Genelde markalar malları zarar görmesin ve şikayet almasınlar diye yazıyorlar kuru temizleme diye, işin kolayına kaçıyorlar. Yani bildiğin pamuklu gömlek de verilmez kuru temizlemeye değil mi? Ama yazıyorlar işte içine. ınanmayın sempatiksalakcinni

kuru temizlemelik pantolonumu 40 derecede tersten yıkadım kuruduğunda kat yerlerinde beyazlıklar oluştu şimdi ne yapsam da kurtarsam bilen duyan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…