Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kuru Maya ile Sac Dökülmesine Karsi Mucizevi Tarif

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

annen büyük ihtimalle derya baykalın programında duymuştur bende yakın zamanda orda izledim çünkükaydirigubbakcemile2

Evet olabilir canımm deryalı günleri izliyor, ibrahim saracoglunu dinliyor, ahmet marankiyi dinliyorr sonra sölediklerini üstümüzde uyguluyor kafamçokkarıştı gecengün midem agrıyodu gitmiş bana cig patates suyu yapmıs aboww ben onu içebilirmiyim hiç bowwwww

Bilmedigi bişe varsa hemen gelip bana diyoki kızım gugula bi sor bakım alem kadın ya :roflol:

Böle söledigime bakmayın annem almanyada büyümüş yetişmiş biri hepimizden iyi ingilizce ve almanca biliyor ve konusuyor :1shok:

merhebalar arkadaşlar, öncelikle saç dökülmesinde stresin etkisi büyüktür. ancak benim bildigim bişi daha var DEMİR EKSİKLİĞİ !!!! eger demir eksikliğiniz varsa bu da saç dokulmesi yapar oncelikle bu iki konuda sorununuz olup olmadıgını anlayıp sonra mske vs yapın cunku okudugum kadarı ıle bu maska olayı herkeste olumlu etki yaratmamış.

merhebalar arkadaşlar, öncelikle saç dökülmesinde stresin etkisi büyüktür. ancak benim bildigim bişi daha var DEMİR EKSİKLİĞİ !!!! eger demir eksikliğiniz varsa bu da saç dokulmesi yapar oncelikle bu iki konuda sorununuz olup olmadıgını anlayıp sonra mske vs yapın cunku okudugum kadarı ıle bu maska olayı herkeste olumlu etki yaratmamış.

Zaten herkese yariyacak diye bi GAranti yok bence.Bizim Burda Amacimiz bize Yarayan Bitkisel bi Maskeyi baska ARkadaslarimiza Yardimci olabilimek icin Burda sunmak.SAdece Demireksiklige her SAcin dökülmesine sebeb degil.TAbikide ilk önce Doktora görünmek gerek asiri derecede sacdökülmesi varsa.:kahve:Fazla Yipranmis SAcda Dökülmeye sebebtir.(Boya,Röfle,vs.).Ve Kimyasal Ilaclar yada Maskeler saca sürmekten Bitkisel Maskeler sürmeyi tercih ederim.

kızlar ben mayayı yağlara katıp yapıyorum
ama bi sorun var bende
saçımı bu gün tararken çok döküldü
bi de bakarımki arkasında bayağı bi açılma var
çok şaşırdım:çok üzgünüm:
ilk kez böyle bişe oluyo
üstelik saçlarıma yıllardır bakım yaparım
ve gayet iyiydi
ama hiç bu kadar dökülme artmamıştı:sm_confused:
çok üzülüyorum:çok üzgünüm:
bu arada karaciğer hastası olduğumu oğrendim bu yapar mı:çok üzgünüm:
saçlarım neredeyse bellerimde
kesmeye de kıyamıyorum:1no2:
bi ay içinde iyice saçsız kaldım
napıcam
bi bilen varsa el atsın bana nolur:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

leylek82 geçmiş olsun canım.Allah acil şifalar versin bence en iyisi doktora danışman değil mi?saçını da uçlarından kestir istersen biraz kendine gelir.

sağol cnm
doktorum karaciğer yapmaz diyo
kadın doğum doktorum kan kirlenmiştir tabi yapar diyo
zaten cildimde bozuldu çok moralim bozuk ya
leylek82 geçmiş olsun canım.Allah acil şifalar versin bence en iyisi doktora danışman değil mi?saçını da uçlarından kestir istersen biraz kendine gelir.

kızlar dün akşam uyguladım maya maskesini;

kuru maya paketlerinden aldım.bir su bardağı sıcak suda iyice ezdim mayayı.bir güzel saç diplerime yedire yedire uyguladım.snra bir poşet geçirdim kafama,ardındanda başörtüyle bağladım.saate tam olarak bakmadım ,işte biraz televizyon falan izledim.bir saat falan olmuştur ama.ardından banyoya girdim.saçımı yıkadıktan iki gün sonra acaip kaşınmaya başlıyor saç diplerim ve tabiki dökülüyor.yıkadım saçımı ve son suyumada elma sirkesi kattım.
tararken yine aynı şekilde dökülme oldu ama pes etmeyecğim çünkü ilk denememdi.biraz devam etmek lazım sanırım yaptığımız maskelere.
ama hala aynada gördükçe kendimden nefret ediyorumsenağlama

bugünde ben uyguladım bu maskeyi içine biraz zeytinyağıyla bal kattım.çok memnun kaldım arkadaşlar.banyoda saçlarım avuç avuç dökülürdü bu sefer 6-7 tel falan döküldü.ilk kullanışımda sonuç süperdi bence.bunu tuttum sık sık uygularım artık.konuyu açan arkadaşım çok sağol...

benimde saçlarım çok dökülüyor ne yaptıysam geçmiyor doktor kansızlık demir eksikliği diyor ilaç kullandım ama geçmedi birde mayayı deneyim inşallah sorunu gideriri paylaşıum için teşekkürler

bende deneyecem inşallah faydasını görebiliriz..benim şaçlarım bayagı seyreldi..bizde ırsi olsa gerek..hatta şaçıma kullanmadığım ilaçda kalmadı ama fazla faydasını gördüğüm söylenemez tabii .son olararkda mayayı deneyim barii.. inşallah faydası olur.

pekı arkadaslar bu maya pasta borek mayasındanmı ayrıca dustan sonra sac kremı fılan kullandıgınz halde etkısını gordunuzmu mayanın

merhaba samimi kız,

Minoxidil kullandığını yazmışsın. Anladığım kadarıyla bırakmışsın. Rogainidr. tavsiyesiyle mi kullandın? dökülme tipin genetik mi?Yeni saç çıkardı mı?Ben saçıma harcadığım paraları sayamam bile. 8 aydır rogaine kullanıyorum. Demir tedavisiyle birlikte. Çok az da olsa işe yaradı. Ama şu günlere dökülme yine arttı. 100 civarı. Çk üzülüyorum. Ense hariç heryerim aynı açıklıkta. Dışardan bakıldığında belli oluyor. Bu gidişle ben de bırakıcam. Bu mayayı ne kadar zamandır kullanıyorsun? Saç çıkartır mı acaba? Cevap yazarsan seviniri. Sağlıcakla kal.

Burada bir forumda biri daha yazmıştı bu maya maskesini uzun zaman önce, sanırım pek kimse görmedi :)

Ama ben gördüm ve uyguladım, turplu su maskesini kullandığım için şu sıralar, ona vakit ayıramamıştım. Ama dün bir paket toz hâlinde kuru maya aldım. Malum bu havalarda saçlar dökülüyor bayağı...

Ben ise mayalı maskemi şöyle yapıyorum:

Bir kaseye bir paket (küçük paketlerde olanlardan) kuru maya koyuyorum. Sonra suyu kaynatıp kasedeki mayanın üstüne döküp iyice karıştırıyorum, sonra içine bir yumurta sarısı atıyorum. O şekilde saçıma uyguluyorum. 15 dk bekletiyorum ben yalnız.

Çünkü her banyodan önce turplu su yapıyorum, sonra banyoya girdiğimde saçımı birkez şampuanlayıp bu mayalı maskeyi yapmaya başladım, sonrasında gene şampuanlıyorum tabii, çok kötü kokuyor :)

canım turplu suyun ne etkisi var ayrıca tam olarak tarifi ne nasıl uyguluyorsun

en az önce ilk kez denedim işe yaradı gibi sürekli yapıcam sonuçları yazarım arkadaşım bu arada turplu su saçları uzatıyormuşşş

arkadaşlar bence dıştan ne yapılırsa yapılsın faydası anlık olur önemli olan saç dökülme sorununuza sebep olanı içten halletmek.bende 6 aydır yoğun dökülmew yaşıyorum çok üzgünüm ama allahtan yeni saçlarım çıkıyor birde kafaya takmamaya çalışıyorum taktıkça daha çok dökülüyor çünkü.
şurda bir allahın kulu çıksın saçım şu nedenden döküldü seyrek kaldı ama zamanla uzadı ve eski gürlüğüne ulaştı yazsın ya ben ve benim gibi arkadaşların ağzınızdan çıkacak güzel şeyler duymaya o kadar ihtiyacımız var ki....

ben pek mayalı bişi yapmadığımdan pek anlamadım toz şeklinde olan var bi de knor bulyon gibi yuva diye var sanırım hangisini yapcam?

bugün bende denedim yalnız ölçüyü tutturamadım galiba bir paket kuru mayaya 1 su bardağı kaynar su ekledim soğuyunca saçıma sürdüm fakat su gibi olmuştu sürmekte zorlandım hiç kıvamlı değildi ölçüsünü tam olarak verirmisiniz kızlar bu arada başım o haldeyken habersiz misafir çıkıp geldi iğrenç kokmuştur fazla bekletemedim hemen yıkadım o yüzden etkisinide tam anlayamadım

merhaba samimi kız,

Minoxidil kullandığını yazmışsın. Anladığım kadarıyla bırakmışsın. Rogainidr. tavsiyesiyle mi kullandın? dökülme tipin genetik mi?Yeni saç çıkardı mı?Ben saçıma harcadığım paraları sayamam bile. 8 aydır rogaine kullanıyorum. Demir tedavisiyle birlikte. Çok az da olsa işe yaradı. Ama şu günlere dökülme yine arttı. 100 civarı. Çk üzülüyorum. Ense hariç heryerim aynı açıklıkta. Dışardan bakıldığında belli oluyor. Bu gidişle ben de bırakıcam. Bu mayayı ne kadar zamandır kullanıyorsun? Saç çıkartır mı acaba? Cevap yazarsan seviniri. Sağlıcakla kal.

öncelikle geç cevap yazdığım için kusura bakma.evet minoxidili 2-3 haftadan fazla kullanmadım.çünkü çok kaşıntı ve kepeklenme yaptı bende.malum faydasını görmek içinde en az 6 ay kullanmak gerekiyo.o yüzden faydası hakkında bi fikrim yok.o sürede bişi değişmedi.benim dökülmem erkek tipi.şakaklarımda çok açılma vardı.ama dediğim gibi maya mucizesinden sonra günlük saçım ancak 10 tel filan dökülüyo.şu an çok düzenli haftalık yapmıyorum.öyle aklıma geldikçe yapıyorum maya maskemi.yinede ben sonuçtan çok memnunum.10 yıllık sorunum çözüldü resmen.tabi herkeste aynı olumlu sonuç alınmıyo.herkes kendine özel çözümü bulur umarım

Back
X