Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kuru Maya ile Sac Dökülmesine Karsi Mucizevi Tarif

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bende bi ara saç dökülmesi yüzünden denemiştimhaftada 2 kez. dökülmeyi azalttı yarı yarıya.
uzatıyor mu farketmedim hiç.

stres hava şartları beslenme biçimi saç boyama vs gibi birçok sebeten saçlarım son dönemlerde oldukça fazla dökülüyor moralim bozuluyor ve hiç saçım kalmayacakmş gbime geliyo :( gerçekten işe yarıyosa bi de bunu denicem ama mayanın cilde alerji yapabileceğini duydum acaba doğrumu?

bende bu saç maskesini deneyeceğim inşallah faydasını görürüm

eskiden saçımı toka tutmaz ya kırılır ya kopardı o derecede gürdü

kuaför bana fön çekmemek için ugrasırdı...

şimdi ise 2 tel saçım var cok üzülüyorum

Vallahi dün sasirdim Ablam demezmi Saclarin uzamis diye.Cok sevindim yaaa.Ciddende Mayamaskesindenmi ne olacak saclarim gözlegörülür bi sekilde uzamis.Tabiki BAskalarindan bunu duymak dahada cok mutlu ediyor insani.:lepi: Kesinlikle MAyamaskesine devam!

ben yarım saatdir burdakı yorumları okuorum.. senin yorumundan sonra kesinlikle deniicam :):66:

ben kuru mayayi ilik sutle iciyorum cunku sac icin gereken besinleri icten almanin daha yarrali olacagini duymustum dun basladim...
sonuclarini bi hafta sonra paylasirim sizlerle ;)

bende ılık sütle balla karştırıp saçlara sürüyorum arkadaşlar gerçekten çok işe yarıyor cildede mayalı maskeler var nette ayrıca kuru kuruda bir kaşık günde yemek sağlık açısından çok iyi bağışıklık sistemini güçlendiriyor cilde saçlarada süper tabi nette suna dumankayanın bu konuda çok tarifi var bulabilirsiniz :16:

kızlar benimde saçlarım çok döküldü yer yer açılmalar oldu tahlil yaptırdım birşey çıkmadı son birkaç aydır kaşlarımdada azalma başladı iki haftadır sabah akşam Minoxil forte kullanıyorum mayayıda kullanmak istiyorum ama spreyin üstüne mayayı kullanmak doğru olur mu sizce

arkadaşlar herkese selam bazı tecrübelerimi paylaşmak istiyorum özellikle rogain ya da minoksidil kullanımıyla ilgili bende de saç dökülmesi var 2 sene önce aniden saçlarım incelmeye ve dökülmeye başladı demir eksikliği düzleştirici kullanmam stres o dönemler hepsi vardı yani hangsinden oldu tam olarak bilemiyorum geçen sene rogain kullandım sabah ve akşam sprey gibi 5 fısı geçmemek sartıyla sıkıyosunuz dökülme olan yere içinde saç çıkmasını uyaran madde var fakat saçları taramak zorlaşıyo kaşıntı yapıyo kepek yapıyo diğer bakım ürünlerini kullanmayı engelliyo ayrıca çoğu kullanan bilmiyor ya da inanmak istemiyor o spreyleri kullanmayı bıraktığınızda gene eskisi gibi dökülme aynen devam ediyo yeni çıkan saçlarda dökülüyo reçetesinde bu yazıyo zaten bilimsel bir gerçek yani ömür boyu kullanamazsınız çünkü tansiyonu yükseltip baş ağrısı yapıyo özellikle buraya dikkat bayanlarda yüzde ve vücutta inanılmaz tüylenme yapıyo yani yüzünüzdeki ince tüyler siyahlaşıyo kan dolaşımına geçtiği için ayrıca parası da ucuz değil en son aldığımda 30 tl idi rogain daha pahalı 50 tl idi ve 2 hafta ancak dayanıyordu sonra vazgeçtim kullanmaktan değmiyor inanın geçici bir çözüm bayanlar için bırakınca eskisi gibi olacaksa neden o kadar zahmet vereyim para saçayım şimdi kullanmıyorum bitkisel yağlarla bakım yapıyorum maya yapıyorum sığır iliği yapıyorum saçımla çok oynamayarak(boyaymış düzleştiriciymiş ütülemekmiş fönmüş asla) kendimce tedavi ediyorum beslenmeme dikkat ediyorum br de denediğnizi maskeleri en az 3 ay denemeden hemen telaş panik yapıp ay işe yaramadı şunu denemeye geçicem ay bu da işe yaramadı onu denemeye geçeceğim diyen bayanlar çok cahil ve komik geliyor bana okumuyorum bile o tür yorumları forumda bişeylere inanın ve biraz istikrarlı olun çocuklar gibi küstüm oynamıyorum mantığı düz ve boş bir mantık herkese şifa diliyorum

Son düzenleme:
ben bu foruma üye olmadan önce okumuştum bu yazıyı ve hemen uyguladım gerçekten çok işe yarıyor ben bir defa yaptım dökülmeyi azalttı sonra bir daha yapmadım :17: ama tekrar başlayacağım çünkü bu aralar yine dökülme arttı :(

arkadaşlar maya üzerine kaynar su döküp eritmk bana doğru gelmiyo.bence en iyisi ılık sudur.saıcak su mayayı inaktif eder.ekmek yaparken yada yoğurt mayalarken dikkat ederseniz hep ılık tercih edilir.bence ılık suda çözündürülmeli.nacizane fikrim..:68:

arkadaşlar bende bunu uyguladım ama saçımda daha çabuk yağlanma oldu kullananlardada aynı durum var mı acaba yani o hızlı yağlanmanın sebebi maya olabilir mi ?

benimde esimde sac dokulme sorunu vardı dogal defne sabunu tavsiye ettiler ama%100 dogal saf olanlardan 1sene sadece onu kullandı ve dokulme bitti ama mayayıda sanırım tv de duymustum şifa olur ins.

yıllardır önüne geçemediğim bir saç dökülmem vardı.bu konuda her türlü araştırmayı yaptım.denemediğim şey kalmadı.dökülme için kullanılan tüm şampuanları denedim.en son minoxidil kullandım o bile işe yaramadı.tam umudumu kesmişken internetten mayayı duydum son olarak.bunu da deneyim bakalım dedim ve sonuç inanılmazdı.ilk kullanımdan itibaren dökülmem bir anda kesildi.belki sizlerdede işe yarar diye buraya yazıyorum.ne kadar büyük bi dert olduğunu en iyi anlıyan insanlardan biriyimdir heralde.o yüzden bir kişiye bile yardımcı olsam çok mutlu olcam
ilk denememi kuru maya ile yaptım.bir küçük paket kuru maya üzerine 1 bardak kadar kaynar su döküp eritiyorum.soğumasını bekliyorum.saçıma ve saç diplerine masaj yaparak sürüyorum poşet geçirip havlu ile sarıp 1 saat bekletiyorum.çok iğrenç kokuyo ama:) sonra yıkıyorum.kururken bile kokuyo ama herşeye değer bence.günlük 100-150 tel dökülen saçlarım artık 15 tel ancak dökülüyo.ve maya hamuru kabarttığı gibi saçlarımı gürleştirdi.bence deneyin.umarım sizde de işe yarar

Tatlım uzun zamandır yorum yazmamışsın ama görebilirsin umuduyla şansımı deniyorum.
Tüm mesajları tek tek okudum. Mayayı başında 1 saatten fazla bekleten birkaç olumsuz ve
bir kaç da hiç bir fark olmadığını yazanların dışında, çoğunlukla olumlu gelişmeler olduğu
paylaşılmış. Merak ettiğim tecrübe, yeni saçların çıkmasını sağlıyor muydu? Lakin yeni saç
çıkardığı ile ilgili tek bir yoruma raslamadım. Bir kaç yıl önce konuyu açmışsın ve yeni saç
çıkma etkisini tecrübe etmişsindir.
Saçlarının son durumu nasıl canım? Dökülme illetine kesin çözüm oldu mu? Ve seyrelmiş
bölgelerde yeni sağlıklı saçlar çıktı mı? Paylaşırsan sevinirim.

ben mayadan çok memnunum
bugünde yaptım
süt,maya,badem yağı,buğday yağı ve çörek otu yağı ekledm.ohh yıkadım miss:12:

bencede en iyisi maya yağlar dahada döküyo ben uğraşamıyorum yağlarla benim kararım her yıkamadan önce mayayla ıslatıp bekleyebildiğim kadar bekletip sonra yıkıycam entele losyonuyla karışık bi yağ almıştım aktardan entele düzleştirdi saçımı şimdi tekrar buklelerime dönmeye çalışıyorum o yüzden maya +yağ diorum

Back
X