Kekler - Pastalar Kuru Fasülyeli Pasta ...Resimli....

ayse_87

Bir ben miyim perişan???
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
232
0
37
Dün evde yemek yapmak için kuru fasülye ararken bi baktım evde 10 kiloya yakın kuru fasülye var.Babannem sağolsun göndermiş.Ben de dedim bu kadar kuru fasülye yemek yapmakla bitmez kuru fasülyeden başka ne ola ki?? İnternette yaptığım araştırmalar sonucu kuru fasülyeli pasta olduğunu gördüm yapmakta tereddüt ettim yapanların yorumlarını okudum ve yaptım!!Resmini de çektim.İnanın bana fasülye tadını almıyorsunuz.Kestane şekerinin tadına benziyor biraz.Ben bile fasülyeyle yaptığımı bilmesem inanmıcaktım yaww.Neyse çok uzattım buyrun tarife.

1 su bardağı kuru fasülyeyi bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün yumuşayan fasülyelerin kabuklarını soyup düdüklüde içine 2 yemek kaşığı şeker katıp 10 dk pişirin.
Piştikten sonra bir süzgeçten geçirin.Suyu çok çok az kalıcak.Hiç kalmazsa kuru oluyo.
Süzgeçten aldığımız fasülyeyi rondoda ya da blendırla püre haline getirelim.

2 yumurta
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
1 kabartma tozu 1 vanilin
Kreması için
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Krem şantisi için
1 poşet krem şanti
1 bardak süt

2 yumurtayı 1 su bardağı şekerle 5dk çırpın.
Fasülye püresini ,kabartma tozunu vanilini ve çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın.
Bir kare borcamın içine yağlı kağıt serip üstüne karışımı dökün.
Fırında pişirin.(Bu noktada herkesin fırınına göre değişiyor bizim evde davul fırınlardan var.Onda 10 dakikada pişti.)
Muhallebisi için de 1 su bardağı süt,1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta ve bir yemek kaşığı unu pişirin.Biraz soğuttuktan sonra pastamızın üstüne veya benim gibi 2 kat isterseniz arasına sürün.Krem şantisini de hazırlayıp süsleyip servis edin.
Anlatmam uzun sürdü ama çok kolay ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Son düzenleme:
ellerine sağlık cnm..cidden enteresan bir tarif..paylaşım için teşekkürler..

elinize sağlık merak ettim ilginç bir uluş doğrusu tadı nasıl ve görüntüsü nasıl acaba ama resmi göremedim ....nedense ben bugün hiç bir resmi göremiyorum allah allah

Gerçekten tadını bende merak ettim görütüde güzel duruyor ellerine sağlık

Teşekkür ederim.Tadı dediğim gibi kestane şekerinin tadı gibi.Resmi yüklerken yanlış birşey yapmışım herhalde şimdi gözüküyor mu?

evet bunu biliyorum kestane şekeri gibi oluyo çokta lezzetli oluyo. ellerine sağlık..

denemek istedigim lezzetlerden birtanesi
insaallah yapmak nasip olur
ellerine saglik canim

Annemin o eşsiz pastası...
Çok istedim de geçenlerde inadı tuttu yapmam da yapmam dedi...
Çok güzel birşey...
Eline sağlık...

bende de böyle bir tarif var. geçen sene deli gibi yapmışçtım. tadi harika. gerçekten kestane şekeri gibi. ben muffin kalıplarına dökerek pişirmiştim. fırından çıkınca biraz soğuyunca üzerine sadece çikolata eriterek döktüm. ve muffin (yada kağıt kek) kağıtlatına koyup dolapda dondurdum. mmmhh diye diye yediler. ama kurufasulye olduğunu ilk etapda söylemeyin. içindekilerini bilim bakalım deyince o kadar değişik yorumlar geldi ki.

eline sağlık ayşecim. çok leziz gözüküyor.

Teşekkür ederim yorumlarınız için.Bir de kurufasülye tatlısı varmış.Bir dahaki sefere de onu yapıcam.Güzel olursa paylaşırım sizlerle yine.

çocuklar için pek besleyici olur..
hem zaten aşureyede koymuyormuyuz..şaşılacak bişey değil bence..
elinize sağlık..

borcamda da yaptım ,sonuç iyi olmadı.bıçakla kazıyıp,çatalla ezdim.kağtı kek kalıplarına koyup yıldız şekili verdim elimle ,üzerini de kirazla süsledim. bu şekilde güzel oldu.misafirlerim beğendiler.
teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…