Kuru Fasulye

yosunyesilii222

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
628
353
23
32
Merhaba hanımlar
Yemek için kuru fasulye planlıyorum akşama şimdiden suya koydum ama ben daha önce 2 3 defa yaptım yani ne çok iyi oldu ne de yenmicek kadar kötüydü. normal tencereyle yapıyorum düdüklü ile değil. Daha önce yapamayıp sonra şu püf nokta ile yaptım diyen var mı aranızda ?
Biraz püf noktalar verir misiniz? Suyunu sıcak mı koyarsınız mesela ? Yaptığımda hiç koyu kıvamlı olmuyor nedense su su oluyor hani hafif suyu da kıvamlı katı gibi olur ya öyle. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Fasülyeyi biraz daha çoğaltıp suyunu biraz azaitabilirsin birde ben suyunu koyduktan sonra limon sıkıyorum gazını alıyor ve lezzetli oluyor suyunu sıcak su koymalıısn . Birde eşim kuzu eti sevdiği ve bende kokusunu sevmediğim için içine defne yaprağı atıyorum bir Tane hem kuzu eti kokusunu alıyor hem lezzet veriyor bence birde fasülyene dikkat et güzel bir fasülye olsun

Merhaba hanımlar
Yemek için kuru fasulye planlıyorum akşama şimdiden suya koydum ama ben daha önce 2 3 defa yaptım yani ne çok iyi oldu ne de yenmicek kadar kötüydü. normal tencereyle yapıyorum düdüklü ile değil. Daha önce yapamayıp sonra şu püf nokta ile yaptım diyen var mı aranızda ?
Biraz püf noktalar verir misiniz? Suyunu sıcak mı koyarsınız mesela ? Yaptığımda hiç koyu kıvamlı olmuyor nedense su su oluyor hani hafif suyu da kıvamlı katı gibi olur ya öyle. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Eğer koyu kıvamlı isterseniz un kavurabilirsiniz ben öyle yapıyorum

Canım düdüklüde iyice kaynat .. sonra tencerende biber soğan salça kavur fasuluyenin suyuda dahil dök tencerene içine bir tane de et suyu at biraz pull biber ekle .. ve suyu coksa az dök .. kovan alana kadar da kaynat . Bide küçük fasulye hep güzel olur . Ben oyle yapıyorum cok beğenilir ❣️

Fasülyeyi biraz daha çoğaltıp suyunu biraz azaitabilirsin birde ben suyunu koyduktan sonra limon sıkıyorum gazını alıyor ve lezzetli oluyor suyunu sıcak su koymalıısn . Birde eşim kuzu eti sevdiği ve bende kokusunu sevmediğim için içine defne yaprağı atıyorum bir Tane hem kuzu eti kokusunu alıyor hem lezzet veriyor bence birde fasülyene dikkat et güzel bir fasülye olsun
Limonu öğrendiğim iyi oldu cnm benimde ☺️

Canım düdüklüde iyice kaynat .. sonra tencerende biber soğan salça kavur fasuluyenin suyuda dahil dök tencerene içine bir tane de et suyu at biraz pull biber ekle .. ve suyu coksa az dök .. kovan alana kadar da kaynat . Bide küçük fasulye hep güzel olur . Ben oyle yapıyorum cok beğenilir ❣
Kaynattigi suyu dökmeden mi salçayı koysun öyle gaz yapar ya o_O

Ben de ilk evlendiğim zamanlarda beceremezdim pek eşim beğenmezdi hiç sulu oluyor diye. Artık güzel tutturuyorum. Nefis yemek tariflerine yaz kuru fasulye diye ilk cikan tarifi yapıyorum ben. Nyt mutfak yazıyor

Canım düdüklüde iyice kaynat .. sonra tencerende biber soğan salça kavur fasuluyenin suyuda dahil dök tencerene içine bir tane de et suyu at biraz pull biber ekle .. ve suyu coksa az dök .. kovan alana kadar da kaynat . Bide küçük fasulye hep güzel olur . Ben oyle yapıyorum cok beğenilir ❣
Teşekkürler ama düdüklü hiç kullanmadım malesef

Ben bir gun geceden islatiyorum sicak suyla icinde de bir tatli kasigi karbonat atiyorum ertesi gunde suyunu dokmeden tencerede de hasliyorum iyice sonra suyunu dokup iste sogani kavurup dilerseniz sivri biber salca sonra fasulyeleri de ekleyip ustunu gecmicek sekilde suyunu dok ooh al sana kivamli fasulye yemegi

Canım ben akşamdan ıslatıyorum.
Ertesi gün önce bir güzel kaynatıyorum neredeyse 45 dk 1 saat.
Sonra o suyu döküyorum yoksa acayip gaz yapıyor.
Sonra kavrulmuş soğan salçaya ekliyorum o fasulyeyi. Suyunu da göz kararı koyuyorum ama az koyuyorum çok sulu sevmem kuru fasulyeyi.
O şekilde de fasulye iyice yumuşayana kadar kaynatıyorum. Tuz, pulbiber bitti.
Düdüklü kullanamıyorum ben korkuyorum.

Ben sana benim yaptığım seklini anlatayım herkes çok beğeniyor açıkcası . Kuru fasulyeyi haşlıyorum biraz sert kalacak şekilde eti de haşlıyorum çok az sonra salca soğan yağ kavuruyorum ama salçası biraz bol olacak biber domates salç karışık . Ardından et ve fasulyelileri ekliyorum sonra defne yaprağı . Ardından baharatlar limon suyu ve sıcak su sonra da pişmeye bırakıyorum kısığa alıp efsane oluyor

Back
X