• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuru fasulye-nohut :(

Topitikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
1.223
1.449
53
Merhaba kızlar konu acıldı mı bilmiyorum ama buradan yardımcı olursanız sevinirim...
Mutfakta gerçekten iyiyimdir yemek pasta börek Vs. Benim tek sorunum nohut ve kuru fasulye yapamamak hep sert kalıyor
düdüklüyü denedim yine diri (korkmaz flatline die yeni bi düdüklüm var hiç kullanamıyorum)
geceden ıslattım yine diri
önceden hasladım yine diri
hasladım dondurucuya attım yine diri
saatlerce tencerede pişirdim yine diri
kısık ateşte pişirdim yine diri
harlı ateşte pişirdim yine diri
Yani ne yapacam bilemedim paketli bilinen markaları alıyorum.. Bilemedim ne yapacağımı sulu köfte yapıyorum ya nohutlarını hiç servis edemedim eşime :) hadi yardımmm bi kuru yapamadım anlayacagınız

Bide onu deneyeyim sinir oluyorum artık ya
Düdüklüde mi var sorun anlamadım kaç dk dursun duduklude?
3 dk da pisirende var 15 dk da da
dudukluden dudukkuye fark oluyor
seninkini dneeyip gormen lazim
eti mesela kaç dk tutuyorsun?

Sizin nohut ve fasulye de bir sorun var, akşamdan ısladığınız fasulye, nohut diri kalmaz, hele düdüklü de imkanı yok, benim düdüklüm ki en basit düdüklülerden akşamdan ısladığım nohut 30 dakika da nerdeyse dağılacak hale geliyor.

Nereden hatırımda kalmış bilmiyorum ama nohut ve fasulyeyi ıslatırken karbonat koyun biraz, birde öyle deneyin.

Sizin nohut ve fasulye de bir sorun var, akşamdan ısladığınız fasulye, nohut diri kalmaz, hele düdüklü de imkanı yok, benim düdüklüm ki en basit düdüklülerden akşamdan ısladığım nohut 30 dakika da nerdeyse dağılacak hale geliyor.

Nereden hatırımda kalmış bilmiyorum ama nohut ve fasulyeyi ıslatırken karbonat koyun biraz, birde öyle deneyin.
hopppalaa 30 dk çok deilmi ne anladik biz bu dudukden o zaman yaaaa :)
benim dudukluden beteride var deemekki :)

ahaahha yapma patroniçem 30 dk da duduksuzde pi$mezmikiiinee:KK70::KK70::KK70:
Nohut mu? Yemeği nasıl sevdiğine bağlı, nohut ve fasulyeyi diri sevmem iyice yumuşamış olacak, 30 dakika da hiçbir yemeği pişirmem ki ben, patates Yemeğini bile 45 dakikadan evvel indirmedim ocaktan.

gerçi ben ezogelinden yesil fasulyesine,
Nohut mu? Yemeği nasıl sevdiğine bağlı, nohut ve fasulyeyi diri sevmem iyice yumuşamış olacak, 30 dakika da hiçbir yemeği pişirmem ki ben, patates Yemeğini bile 45 dakikadan evvel indirmedim ocaktan.
bende sevmem diri
himm yarina nohutmu pisirsem napsammm
son oldugum nohut islayinca kocaman oluyorr
konu sahibesi sanada resim gonderrrim unutmazsam nohutlarimin:)

bende sevmem diri
Bazı nohutlar gerçekten hem epey irileşiyor ıslayınca hemde çok lezzetli oluyor, denemek için açık nohut almıştım sürekli alışveriş yaptığım yerden şahane çıktı ama bitmiş, gelsin yine ondan alırım, bak benimde canım çekti şimdi:-) diri ve aşırı sulu sevmiyorum yemekleri nedense, aman gece gece yemek konularını okumamak lazım, acıktırıyor:KK70::KK70:

:KK43: Seni izlemeden çıkarcam mune.
Akşam aksam bu yemek muhabbetleri öldürecek beni :KK43:

bende sevmem diri
Heheh:)) olur :D nispet olsun bana da ;)

Bazı nohutlar gerçekten hem epey irileşiyor ıslayınca hemde çok lezzetli oluyor, denemek için açık nohut almıştım sürekli alışveriş yaptığım yerden şahane çıktı ama bitmiş, gelsin yine ondan alırım, bak benimde canım çekti şimdi:-) diri ve aşırı sulu sevmiyorum yemekleri nedense, aman gece gece yemek konularını okumamak lazım, acıktırıyor:KK70::KK70:
yaaaaaaaa yaninada pirinç pilaviiiii:kk77::kk77::kk77:
ben gidip nohut isliyorum varmi isteyennn:-):-):-)

Back