• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtlanan cevizime çare arıyorum

Benim geçen sene başıma geldi erzaklıktaki bakliyatlardan güveler olmuş erzaklıktaki tüm yiyecekleri attım çamaşır suyu ile temizledim 2 gün havalandırdım hiç bir şey koymadım tavanlarda bir kaç tane görüdm temizlediğim gün onları da elektrik makinası ile çektim :) bir daha da gelmediler aman uzak dursunlar :KK25:

teşekkür ederim yardımcı yorumlarınız için şimdi ilaç falan aldım ama ulaşamadıgım yerlere uçup duruyorlar asıl merak ettiğim bu kelebekler her gittiği yere yumurtasını falan bırakır mı eger oyleyse halim vahim ( bu arada her şeyi çoktan attım bende )

yerlerede ne olur ne olmaz diye böcek yemi koydum bir de dolapların içlerine böcek kovucu kapsül umarım yeterli olur

Butun bakliyat, bulgur ve pirinci atmaniz gerekecek, hatta makarnalari bile, bizim evde de olmustu, hem de acilmamis pakette, italyan firmasinin hem de, oyle uyduruk marka degil. Rafta unutmusuz yillarca, bocek oluyodu, bunu bir actim icinde kimil kimil oykkkkkk, hatirladim kusacagim simdi. Hic ugrasma at, umarim cok stogun yoktu.

Çehiz olarak algilayanlar bekar galiba,benim gibi.Evde kalmak gözüme vurdu sanırım...... :)
Yok ben bekar degilim:)
Bu kadar insanin oyle okumasının açıklaması şu:
Kurtlanan cevizime degil de kurtlanan cevize deseydi, boyle anlasilmazdi.

Erzakları atmanıza gerek yoktu,bir kaç gün güneşlendirip gece ayazda kalsa böcekler gider.
Bilmiyorum canim ya pirinçte gordu kayinvalidem ilk acti serdi balkona tuz fln koydu biseyler yapti ama benim icim el vermedi. :KK43: cope gitti hepsi ancak hepsini atinca kelebekler gitti. O gun bugundür asla Cok almiyorum ama memleketten gelen bulguru 1 lt su veya kola siseleri varya onlara koyuyorum. Hava almadigi icin birsey olmuyormuş. Yengem tavsiye etmisti ogunden sorada olmadi zaten.:nazar:

Bilmiyorum canim ya pirinçte gordu kayinvalidem ilk acti serdi balkona tuz fln koydu biseyler yapti ama benim icim el vermedi. :KK43: cope gitti hepsi ancak hepsini atinca kelebekler gitti. O gun bugundür asla Cok almiyorum ama memleketten gelen bulguru 1 lt su veya kola siseleri varya onlara koyuyorum. Hava almadigi icin birsey olmuyormuş. Yengem tavsiye etmisti ogunden sorada olmadi zaten.:nazar:
Annemde kuru erzakları pakette saklamaz aldımı paketten boşaltır,bidon gibi şeylere yada şişelere pakette kalırsa daha çok böceklenebilir.

okuyorum sürekli internetten bu kelebeklerin adı güveymiş ve karanlıkta çoğalırlarmış gece lambaları açık mı tutayım napayım bilemedim kuru bakliyat her şeyi attım ama ya kendi kendilerine çoğalırlarsa çok korkuyorum :( bu arada ben öğrenciyim ve evde yaşamıyorum küçük bi odam var içinde banyosu minik bir tezgahi olan yani o odada uyuyorum güvelerle birlikte ayyy çıldırıcam sanırım ağlıycam :(

okuyorum sürekli internetten bu kelebeklerin adı güveymiş ve karanlıkta çoğalırlarmış gece lambaları açık mı tutayım napayım bilemedim kuru bakliyat her şeyi attım ama ya kendi kendilerine çoğalırlarsa çok korkuyorum :KK43: bu arada ben öğrenciyim ve evde yaşamıyorum küçük bi odam var içinde banyosu minik bir tezgahi olan yani o odada uyuyorum güvelerle birlikte ayyy çıldırıcam sanırım ağlıycam :KK43:
Canim okadarda korkma bence gerekli herseyi yapmissin he Ben bide naftalin aldim koydum dolaba biraz agir kokuyor ama icin rahatlasin diye yinede koydum. Bende senin gibi Cok tiksinmistim bitti gitti onlar merak etme

bugün evden çıkmadan heryere ilaç sıktım gelince de 2 kere vileda yaptım yinede 2 tane güve öldürdüm allahım sen yardım et

hala güveler uçuşuyor odamda nasıl biticek bilmiyorum sanırım sürekli çoğalıyorlar ne yapmam gerek yardımedin bana nolur :((

Back