• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtçe konuştu, başına gelmeyen kalmadı

Halkta istediği kadar ırkçılık olsun (ki en geri kalmışından en medenisine kadar diğer ülkelerde bizden çok daha fazladır, bizimki kadar geniş devlet varsa da sayılıdır), bir insanın bu yüzden devlet kurumundan atılıp bursunun kesilmesi İM KAN SIZ. Bu haber yüzde yüz YALAN. Tartışacak bir şey yok. İnsanların devlet yurdundan kovulmasına da bursunub kesilmesine da Ankara'dakiler karar verir. Nazilli insanının, yurt müdürünün vs ırkçı olmasının konuyla alakası yoktur. Kafalarına göre kovamazlar.
Not: pkk'lıların çoğu karşılıksız burs alıyor ve istanbulda kalması çok zor olan en güzek devlet yurtlarında kalıyorlar.

Diyeceğim o ki bi topluluğu savunmak adına mantığımızı alıp bi kenara koymayalım. Böyle bişey olduğunu sanmıyorum değil, böyle bir şey imkansız.

Halkta istediği kadar ırkçılık olsun (ki en geri kalmışından en medenisine kadar diğer ülkelerde bizden çok daha fazladır, bizimki kadar geniş devlet varsa da sayılıdır), bir insanın bu yüzden devlet kurumundan atılıp bursunun kesilmesi İM KAN SIZ. Bu haber yüzde yüz YALAN. Tartışacak bir şey yok. İnsanların devlet yurdundan kovulmasına da bursunub kesilmesine da Ankara'dakiler karar verir. Nazilli insanının, yurt müdürünün vs ırkçı olmasının konuyla alakası yoktur. Kafalarına göre kovamazlar.
Not: pkk'lıların çoğu karşılıksız burs alıyor ve istanbulda kalması çok zor olan en güzek devlet yurtlarında kalıyorlar.

Diyeceğim o ki bi topluluğu savunmak adına mantığımızı alıp bi kenara koymayalım. Böyle bişey olduğunu sanmıyorum değil, böyle bir şey imkansız.
devlet yurdundan atılmanın bir yönetmeliği var
tek yaptığı Kürtçe konuşmak olan birini kimse kolundan tutup dışarı atmaz onu geçtim atamaz
yüksek ihtimal devlet memurları olay hakkında konuşamıyor
konuşsalar özel hayatı ifşa ediyorlar falan der yine suçlu çıkarlar
bir de bu kızın arkadaşlarına sormak lazım ne yaptı da atıldı diye

Aynen katılıyorum. benim çok yakın bir arkadaşım Aydınlı ve bizimkiler pazarlarda kürtlerden alışveriş yapmaz demişti. hiç unutmadım bu sözü. ama ben genelleştirmeyi sevmemekle beraber ayırımcı bir millet olduğumuzu düşünüyorum malesef. positive discrimination zaten hiç yok öyle olsa buraya böyle yorumlar gelmezdi.
Aydın'ın ilçeleri de dahil Kürt olmayan pazarcı kaldı mı? Ayrımcılık yapanlar vardır illa ki, asla ayrımcılık yapılmıyor diyemem lakin bu haberin doğruluğuna inanmıyorum çünkü Aydın'da neredeyse tüm ilçe ve köylerinde Kürt kökenli çok vatandaş var, mazileri de 3-5 senelik değil, burada özellikle sahil köylerine Özal zamanı birçok Kürt kökenli vatandaş yerleştirilmiş, sokağa çıktığınızda 3 dil duyarsınız, Türkçe, Kürtçe, İngilizce yani kendilerini çoktan benimsetmişler.

Hatta size en çok hangi şehirlerden insanlar olduğunu da söyleyeyim, doğulu dediğinizde burada en çok Muş, Diyarbakır, Erzincan'lılara denk gelirsiniz, Muş'lular çoğunluktadır gerçi.
Bugüne kadar kimsenin Kürtçe konuştuğu için göz altına alındığını duymadım, esnafların yüzde 90'ı da Kürt'tür, benim oturduğum sokakta çoğunluk Muş'ludur, birkaç Ankaralı, Çorumlu dışında Doğu dışında başka bölgelerden kimse yoktur, herkes gayette güzel birbiriyle geçinip gidiyor, haberde sözü geçen genç kızla alakalı başka birşey vardır.

Kızımın aynı yurtta kalan kürt arkadaşı var ve o dağdaki gençlere gerilla diyor övünüyor onlar terörist değilmiş çok masumuş böyle bir konuşma yaptıysa diğer kızlarda buna takmıştır

Banada işin içinde bir iş var gibi geldi . Bizim üniversitede geçen yıl Fen edebiyat fakültesinin koridorlarına Kürtçe olarak " burada Türkçe konuşmak yasaktır " yazıları asıldı ve hiçbir öğrenci by konu için soruşturma geçirmedi. Sadece Kürtçe konuştuğu için bir öğrencinin bursunun kesilmesi ve yurttan atılması hiç inandırıcı gelmiyor.

Herin hepsini okumadım AMA inandırıcı değil hiç. Başka iş vardır. Saçma. Kimse Kürtçe konuşuyor diye okuldan atılmaz. Hemde ailesiyle

Bizim de yurtta kürt arkadaşın teki bi kızla kavga etmişti.
kavgada dedi ki çantam da bomba var seni patlatırım adsfadfa

Kimse kusura bakmasın ama hiç inanmıyorum bu olayın böyle olduğuna. İstanbulda bir çok mahalle var (ki çok merkezi yerler, öyle kuytu köşe değil) her sokağında açık açık Abdullah Öcalan resimleri sözde Kürdistan bayrakları var. Sokaklarda da dükkanlarda da.
Üniversiteler desen, bizim okulda duvarların çoğunda kocaman PKK yazısı var. Öğrenciler bahçede açık açık Abdullah Öcalan serbest bırakılsın diye imza toplamak için stand açabiliyor.
Bunların olduğu ülkede kesinlikle inanmıyorum. Ayrılıkçılat hep böyledir, sürekli madur edildiklerini ima ederler. Ben sınıfımda "abdullah öcalanın serbest burakılmasını doğru bulmuyorum" dedi diye meydan dayağı yiyen de gördüm (derste hem de), boynumdaki ay yıldız kolyesi yüzünden Kürt düşmanı,kafatasçı ilan edildiğimi de. Ve her şeyi öyle anlatırlar ki tırnaklarına çöp batsa "sırf kürtçe konuştum diye bana ayrımcılık yapıldı" derler. Kronik madurlardır. Bu haberdeki gibi anlatılan ne kadar olay gördümse gerçekle uzaktan yakından alakası yoktu.
Kimse kusura bakmasın, zerre kadar inanmıyorum.
Bin kere hak veriyorum ve habere de zerre inanmıyorum. Ayrıca ailesi ne demeye Türkçe konuşmuyor TC vatandaşı olup, bu ne saygısızlık ve hadsizliktir? Benim yabancı memleketten gelin gelen annem öğrendi dilimizi, bunlar vatandaşlıktan atılmalı, vatandaşı olduğu ülkenin dilini öğrenmemek ne demek hiçbir ülkede dilini bilmediğin yerin vatandaşı olamazsın bir biz varız galiba !

Son düzenleme:
Back