Gördüklerimden yola çıkarak böyle bir şeyin kesinlikle imkansız olduğuna inanıyorum. Zaten haberin ajitasyon olduğu belli. Hangi kız öğrenci sokakta kalır ? Kim kalır yani. Evine gideceği bir arkadaşı olmadığını düşünsen bile nazilli dediğin ufacık yer, orda da oteldi pansiyondu aparttı vs var ve vereceği para en fazla iki günlük yemek parası. O parası da yoksa bile bulamama ihtimali yok. Onu geçtim kürtçe konuşmak nerde yasak ? Devletin kanalı var kürtçe. Bir insan kürtçe konuşuyor diye en fazla bazı insanlar tarafından yadırganabilir ama hiçbir devlet kurumundan kovulma ihtimali yok. Zaten basından tut savcısına, öğrencisiden sivil toplumuna herles ayaklanır böyle bir durumda. İmkansız yani. Nerde biri hırsızlık yapsa, kaos çıkarsa vs böyle bahanelerin arkasına sığınır. Ve ben kürtler demedim ayrılıkçılar dedim. Evet devletime karşı olanları ötekileştiriyorum ama asıl söylemem gereken şu ki, kendilerini ötekileştirenler de onlar.Surekli madur.edildiklerini ima ederler,ve oyle bir anlatirlarki cop batsa kurtce konustugum icin derler. dövlet bize.bahmirr derler gibi gibi bunun gibi okadar cok laf duydum ki ötekileştirmedir bunun adi. Kizin yaninda degildim oyledir yada degildir nasil bu kadar emin oluyosunuz?
Bu habere inanamadım çünkü buralarda neredeyse çoğu vatandaş Kürt ve her an elinde telefon Kürtçe konuşan insanlar görürsünüz, kimse Kürtçe konuşuyor diye gözaltına alınmıyor, alınsaydı ilçede İngiliz'lerle bizden başka kimse kalmazdı, ki kızım bu gece arkadaşının düğününe gitti, komple Kürtçe şarkılarla 3 ayak oynadılar
buralarda derken Aydın da mıBu habere inanamadım çünkü buralarda neredeyse çoğu vatandaş Kürt ve her an elinde telefon Kürtçe konuşan insanlar görürsünüz, kimse Kürtçe konuşuyor diye gözaltına alınmıyor, alınsaydı ilçede İngiliz'lerle bizden başka kimse kalmazdı, ki kızım bu gece arkadaşının düğününe gitti, komple Kürtçe şarkılarla 3 ayak oynadılar
Aynen katılıyorum. benim çok yakın bir arkadaşım Aydınlı ve bizimkiler pazarlarda kürtlerden alışveriş yapmaz demişti. hiç unutmadım bu sözü. ama ben genelleştirmeyi sevmemekle beraber ayırımcı bir millet olduğumuzu düşünüyorum malesef. positive discrimination zaten hiç yok öyle olsa buraya böyle yorumlar gelmezdi.bence de haber doğru da olabilir, yanlı da olabilir, ama son bi senede yükselen bi ırkçılık var, gözle görülür şekilde, bence böyle haberleri hangi ilde olduğuna göre değerlendirmeli, hatta hangi ilçede, aydın merkezde olabilir ama kuşadasında olmaz gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?