Gebeliğe Hazırlık Kürtçe isim arıyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kurtce isimlere bayılıyorum, kiz ismi olarak nupelda 🌸

Rosita guzelmiss çok beğendim,Roza da güzel erkekte de Alan ismini çok beğendim🌸

Dimen ismi de güzel unisex anlamı manzara
Ama ben kız çocuğu öğrencim vardı çok yakıştırmıştım

İlkokulda tüm arkadaslarim neredeyse kürttü çok değişik isimler vardı ama unuttum.
Aklımda kalanlar Rojda,rojin,Helin,Berivan, cihan,Neriman,Bervin kızlar.
Şehmuz,aslan, Mirza,murat falan vardı genelde bilindik isimler 😊

Neden ki? Her etnik grup isimleriyle kendi geleneklerini yasatmali bence. Kürtçe kürt isim koymalı, Ermeni Ermeni ismi. Bunda ne kötülük var?

Kesinlikle haklısınız, bütün yorumları ve önerilen isimleri okudum ama hiç biri, bir Zeynep kadar kulağa (acizane bende) hoş gelmedi.
R harfi ile ne çok isim varmış Kürt kültüründe ona hayret ettim.
Rana ismini bilirim ve severim başkada bilmezdim..

Ruken , ronahi , nalin, narin , hebun, Sidar , Zelal , berçem, rojbin , bermal, adar ,(erkek kız karışık aralarından en çok sevdiğim Ruken)

Awzerin arjin rojda rojin sarya dilan ruken zilan şilan helin berçem Berfin yekbun en sevdiğim isimdir Awşin bunlar kız isimleri hepimizde bu isimler vardır.
Erkek ismi çok bilmem ama Azad Jiyan serhad rojhat ararat kendal vs bir çok isim Google da daha fazla isim bulabilirisiniz😊

Kesinlikle haklısınız, bütün yorumları ve önerilen isimleri okudum ama hiç biri, bir Zeynep kadar kulağa (acizane bende) hoş gelmedi.
Rana ismini bilirim ve severim başkada bilmezdim.
Rana ismini bilirim ve severim başkada bilmezdim..
Rana arapça bence

Arin : Ateş gibi demek tanıdığım Kürt kökenli arkadaşlarım bu ismi unisex kullanıyorlar, kızlarda da duydum erkeklerde de.

-Erkek isimleri-
Yekta: yegane
Ferzan: bilgili, alim
Berken: güler yüzlü
Diyar : memleket, ülke

-Kız isimleri-
Asmin: dağ çiçeği
Ester: yıldız
Heja: değerli
Rengin: hoş, süslü, renkli
Perjin: yaşam perisi

Arin : Ateş gibi demek tanıdığım Kürt kökenli arkadaşlarım bu ismi unisex kullanıyorlar, kızlarda da duydum erkeklerde de.

-Erkek isimleri-
Yekta: yegane
Ferzan: bilgili, alim
Berken: güler yüzlü
Diyar : memleket, ülke

-Kız isimleri-
Asmin: dağ çiçeği
Ester: yıldız
Heja: değerli
Rengin: hoş, süslü, renkli
Perjin: yaşam perisi
Arin ve perjin çok güzelmiş mune hanım ya ❤️