Gebeliğe Hazırlık Kurtajdan sonra

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ne güzel zaman geçmiş..Benim kendi doktorum hemen kalabilirsin demisti.Kurtajim arefeye denk geldigi icin kendi doktorum izinliydi murtaji baska hastanede yaptirdim.Ama kurtaji yapan yer 6ay en az 3ay bekle dedi.
Hemen hemen her gün ağlıyorum..Ultrason resimleri hala duruyor.
İşin daha üzücü yanı doktor banada ikiz olabilir dedi embriyo iki parcaya bölünmüş yada ikiz gebelik bu dedi.
Anomali olabilirmiş.Normal gebeliğe benzemiyor dedi.Yani yaşasada sağlıklı gebelik olmayacakmiş sanirim.
Ben kalp atisini duymaya gidecegim gun ogrendim bunu 8haftalik sanarken 5.5haftada kalmiş.
Canım ben kalp atışlarını duydum, ellerini ayaklarını gördüm :) 3 aylıktı resmen .. maalesef Allahın takdiri birşey yapamıyoruz. elimizden birşey gelmiyor. ben bir sonraki hafta cinsiyet öğrenmeye gidecektim öldüklerini öğrendim.
Ultrason resimlerini sana tavsiyem atman.. çünkü gördükçe daha çok üzülüyorsun. olaya iyi açıdan bak en azından hamile kalabiliyorsun.. yıllarca bebek hasreti ile yananlar var. bende çok ağladım 10 gün 15 gün olayın şokunu atlatamadım her gece rüyamda kürtaja girip girip çıkıyordum bebek ağlamaları duyuyordum. ama sonra bir gün kucağımda bebek emzirdiğimi gördüm ; o gün artık toparlanmam gerektiğini anladım. meleklerim gitti ama şimdi başka bir bedende gelmek için can atıyorlar belki. cenette kavuşucaz diyorum. sende böyle düşün ..
ve hemen hamile kalmanı tavsiye etmiyorum rahim eski düzenine gelsin en azından 2 adet dönemi gör.. tüm doktorlar en azından 10 doktordan 8i 2-3 regli görülmesinden yana..

Ben 4 regli bekleyeceğim rahim tekrar daralsın eski haline gelsin diye.. Eylülde doktora gidicem hamilelik düşündüğümü söylicem kan değerlerim hormon testi folik asit ne varsa 1-2 ay içinde halledip Kasım'da çalışmaya başlıcam artık Rabbim ne zaman uygun görürse..

Canım ben kalp atışlarını duydum, ellerini ayaklarını gördüm :) 3 aylıktı resmen .. maalesef Allahın takdiri birşey yapamıyoruz. elimizden birşey gelmiyor. ben bir sonraki hafta cinsiyet öğrenmeye gidecektim öldüklerini öğrendim.
Ultrason resimlerini sana tavsiyem atman.. çünkü gördükçe daha çok üzülüyorsun. olaya iyi açıdan bak en azından hamile kalabiliyorsun.. yıllarca bebek hasreti ile yananlar var. bende çok ağladım 10 gün 15 gün olayın şokunu atlatamadım her gece rüyamda kürtaja girip girip çıkıyordum bebek ağlamaları duyuyordum. ama sonra bir gün kucağımda bebek emzirdiğimi gördüm ; o gün artık toparlanmam gerektiğini anladım. meleklerim gitti ama şimdi başka bir bedende gelmek için can atıyorlar belki. cenette kavuşucaz diyorum. sende böyle düşün ..
ve hemen hamile kalmanı tavsiye etmiyorum rahim eski düzenine gelsin en azından 2 adet dönemi gör.. tüm doktorlar en azından 10 doktordan 8i 2-3 regli görülmesinden yana..

Ben 4 regli bekleyeceğim rahim tekrar daralsın eski haline gelsin diye.. Eylülde doktora gidicem hamilelik düşündüğümü söylicem kan değerlerim hormon testi folik asit ne varsa 1-2 ay içinde halledip Kasım'da çalışmaya başlıcam artık Rabbim ne zaman uygun görürse..
Bende bir 2-3 adet görmeyi bekleyecegim sanirim.Daha acisini atamadan hem bedensel,hem ruhsal olarak hazir hissetmek önemli.
Ama insan cok istiyor.Benimle bir hamile olanlarin heyecanlarini görüyorum cok üzülüyorum.Seninde basin sağolsun bu arada🙏Allah hepinize bidaha bunu yasatmasin.Tez zamanda saglikli gebeliklerimiz olsun insallah..

Bende bir 2-3 adet görmeyi bekleyecegim sanirim.Daha acisini atamadan hem bedensel,hem ruhsal olarak hazir hissetmek önemli.
Ama insan cok istiyor.Benimle bir hamile olanlarin heyecanlarini görüyorum cok üzülüyorum.Seninde basin sağolsun bu arada🙏Allah hepinize bidaha bunu yasatmasin.Tez zamanda saglikli gebeliklerimiz olsun insallah..
İnşallah canım..
üzülme.. seninde devam etseydi aynı heyecanları sende yaşayacaktın. ben bana bunu hatırlatan heryerden uzak druyorum :) burda topiklerde konuşuyorduk mesela benden sonra hamile kalanlar ya da benle aynı olanlar 4 aylık oldu cinsiyetler öğrenildi felan. o konulardan hep uzak duruyorum çektim elimi ayağımı..
tabi ki herkes sevincini yaşayacak ama abartmadan :) b.... çıkarmadan :)
Rabbim tez zaman da hayırlı, sağlıklı minnoşlar nasip etsin.
dediğim gibi olaya güzel yönden bak, hamile kalabiliyorsun :) üzülme:) ultrason resimlerine de bakma, kendine işkence etme.. ben çok üzüldüm çok ağladım.. ama seni senden başka kimse anlamıyor inan bana

tabiki unutmadım meleklerimi hala aklımdalar o eller o ayaklar hiçç çıkmıyor aklımdan ama acıya alışıyorsun :) acıyı unutmuyorsun.

Ozge bende arefe günü kurtaj oldum.Seni cok iyi anliyorum.Bende cok korkuyorum aynisini yasarim diye.
Cok zor bir süreç.Kimi doktor hemen kalabilirsin diyor kimisi 6ay.
Neyapacagimi bilemiyorum.
Ben bu hafta tekrar hamile olduğumu öğrendim hayırlı bakalım

İnsallah saglikli bir gebelik gecirirsin..dualarim seninle..
Suan ne kadarlik?
Kese,kalp atisi vs.görebildin mi?
Daha yeni öğrendik perşembe öğredim ağrım var diye cuma hemen doktora gittim değerim yüksekti ama kese gözükmedi..dış gebelikten şüphelendi..minik bişey gördü ama kese olup olmadığa emin olamadı..Cumartesi gel belli olur dedi..gittim o gördüğü şey bir günde baya büyümüştü..şöyle bişey var adet tarihim değerim ve haftama uymuyor geç döllenme olabilir umarımki öyledir..çok korkuyorum..panik atak geçirdim hastahanede korkudan..4 haftlk falndı sanırım o zman yarın tekrar gidicez umarım herşey yolundadır..

Daha yeni öğrendik perşembe öğredim ağrım var diye cuma hemen doktora gittim değerim yüksekti ama kese gözükmedi..dış gebelikten şüphelendi..minik bişey gördü ama kese olup olmadığa emin olamadı..Cumartesi gel belli olur dedi..gittim o gördüğü şey bir günde baya büyümüştü..şöyle bişey var adet tarihim değerim ve haftama uymuyor geç döllenme olabilir umarımki öyledir..çok korkuyorum..panik atak geçirdim hastahanede korkudan..4 haftlk falndı sanırım o zman yarın tekrar gidicez umarım herşey yolundadır..
İnsallah hersey yolundadir.Seni cok iyi anliyorum.Bende de cok korku var.Ama şöyle düşünelim en azindan dogal yollarla hamile kalabiliyoruz.Hic canini sikma..
Ayni durumu allah bir daha yasatmasin ama ola ki olursa da hersey allahtan.
Unutma hamile kalabiliyoruz en azindan bunun icin sükret.

İnsallah hersey yolundadir.Seni cok iyi anliyorum.Bende de cok korku var.Ama şöyle düşünelim en azindan dogal yollarla hamile kalabiliyoruz.Hic canini sikma..
Ayni durumu allah bir daha yasatmasin ama ola ki olursa da hersey allahtan.
Unutma hamile kalabiliyoruz en azindan bunun icin sükret.
Valla korkudan sevinemedim bile ne olck böyle bilmiyorum..dua et bana olurmu bende sana edicem..

Back