Gebeliğe Hazırlık Kurtajdan sonra

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hatixe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2016
154
94
98
28
Merhaba bayanlar 3 gün önce kürtaj olmak zorunda kaldım bir bayan için çok gerçekten acı verici bir durum bebeğin kalp atışı yoktu kesede düzgün 1 gebelik yoktu ve sonunda aldılar asıl sorum acaba kürtajdan hemen sonra hamile kalsam olur mu doktorum 1 ay dedi ama ben hiç beklemek istemiyorum 😞

Sağlıklı bir gebelik için rahmin kendisi toplaması lazım. Bende kürtajdan sonra 6 ay boyunca korundum.

Doktorunu dinle Canım en az üç ay zaten hemen adet olmazsın ben kürtaj dan 70 gün sonra ilk adetimi gördüm

Her Dr ayrı şey diyor banada 3 ay demişti. Sen 3 kere Bi adet gör. Şuan hemen tutar ama aynı şeyi bir daha yaşamayı göze alabilirsen hamile kal ama bende 6 ay bekledim. Bence sen Bi psikolojik olarakts toparla kürtaj bu yaşadığın şey öyle kolay degil canm. Hep aynısı gelirim başıma diye düşüneceksin erkenden hamile kalırsan. Folik asitini en azından düzenli kullan vücudun Bi kaybettiklerini yerine koysun kan vitamin vb. Saglıklı bir bebiş dilerim hayırlı afiyetli zamnda inşallah.

Merhaba bayanlar 3 gün önce kürtaj olmak zorunda kaldım bir bayan için çok gerçekten acı verici bir durum bebeğin kalp atışı yoktu kesede düzgün 1 gebelik yoktu ve sonunda aldılar asıl sorum acaba kürtajdan hemen sonra hamile kalsam olur mu doktorum 1 ay dedi ama ben hiç beklemek istemiyorum 😞
Bebek icin 6 ay diyor tum doktorlar.ilk 1 ay iloskiye girmiceksin

Tüm Dr lar demiyor konu sahibi demiş zaten Dr sıkıntı yok demiş... Kimisi 1 adet kimide 3. Ayda yapabilirsin diyor.
Ben 1 ay diyen doktora ne rastladim ne de duydum.Yanlis anlamis olabilir.ilk 1 ayda iliskiye girme diyorlar.nasil 1 ay sonra hamile kalabilirsin diyebilir?Bana 6 ay demislerdi ben onu bilirim.Hem ozele gittim hem devlete 6 doktor degistirdim.Planli gebelik icin.

Ben 1 ay diyen doktora ne rastladim ne de duydum.Yanlis anlamis olabilir.ilk 1 ayda iliskiye girme diyorlar.nasil 1 ay sonra hamile kalabilirsin diyebilir?Bana 6 ay demislerdi ben onu bilirim.Hem ozele gittim hem devlete 6 doktor degistirdim.Planli gebelik icin.
Benim doktorum 1 hafta ilişki yasak dedi.Kanamam var dedim 1 hafta sonra kontrole gittiğimde; kanama bitince sıkıntı olmaz dedi.3 ay da korunma süresi

Banada bir adet görmen lazım demişti sonra denemeye devam dedi..ilk adet zaten 40 günü buluyor..adetini ol sonra başla denemeye..

Benim de 1 dusuk oldu hamileligimi ögrendigim gündü .kurtaja gerek olmamıştı.şimdi bu ay adetim geçti acaba hamilemiyim yine dusuk yaparsam diye düşünüp korkuyorum

Çok istiyorum 2. Çocuk için uğraşıyoruz
Bende çok istiyorum çok zor zmanlar geçiriyorum..mayıs ta oldum kürtaj..daha tam denemeye başlamadım açıkcası inş bu ay başlıycam adet olmayı bekliyorum şimdi bitsin değerlendircm bu ayı..çok korkuyorum hemen tutmaz diye tutarsa yine aynısı olurmu diye aklımı kaybediyorm bazen..

Bende çok istiyorum çok zor zmanlar geçiriyorum..mayıs ta oldum kürtaj..daha tam denemeye başlamadım açıkcası inş bu ay başlıycam adet olmayı bekliyorum şimdi bitsin değerlendircm bu ayı..çok korkuyorum hemen tutmaz diye tutarsa yine aynısı olurmu diye aklımı kaybediyorm bazen..
Her hamilelik bir değil canım hicbirseycik olmaz inşallah ve inşallah güzel haberini duyarsın

Ozge bende arefe günü kurtaj oldum.Seni cok iyi anliyorum.Bende cok korkuyorum aynisini yasarim diye.
Cok zor bir süreç.Kimi doktor hemen kalabilirsin diyor kimisi 6ay.
Neyapacagimi bilemiyorum.

Bende 5 Temmuz da kürtaj olmak zorunda kaldım .. İkizlere hamileydim 12 haftalık kalp atışları durmuştu.
Doktor bana 3 ay hamile kalmayacaksın, sonrasında tekrardan deneyebilirsin dedi.
ilişki olayını ise kanaman ne zaman biterse, kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman olabilir dedi.
benim kanamam hemen hemen 20 gün sürdü. 10 gün sonra da regli oldum yani kürtajdan tam 30 gün sonra adet oldum.. normalde adet dönemim maks. 5 gün sürerdi bu sefer ki 10 gün sürdü.

Yani rahminin toparlanması için biraz zaman ver, 1 ay çok kısa bir süre 3 ay geçmeli diye düşünüyorum.. Bende Kasım gibi tekrardan düşünmeye başlayacağım. 4 ay olmuş oluyor Allah nasip ederse.

Bende 5 Temmuz da kürtaj olmak zorunda kaldım .. İkizlere hamileydim 12 haftalık kalp atışları durmuştu.
Doktor bana 3 ay hamile kalmayacaksın, sonrasında tekrardan deneyebilirsin dedi.
ilişki olayını ise kanaman ne zaman biterse, kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman olabilir dedi.
benim kanamam hemen hemen 20 gün sürdü. 10 gün sonra da regli oldum yani kürtajdan tam 30 gün sonra adet oldum.. normalde adet dönemim maks. 5 gün sürerdi bu sefer ki 10 gün sürdü.

Yani rahminin toparlanması için biraz zaman ver, 1 ay çok kısa bir süre 3 ay geçmeli diye düşünüyorum.. Bende Kasım gibi tekrardan düşünmeye başlayacağım. 4 ay olmuş oluyor Allah nasip ederse.
Ne güzel zaman geçmiş..Benim kendi doktorum hemen kalabilirsin demisti.Kurtajim arefeye denk geldigi icin kendi doktorum izinliydi murtaji baska hastanede yaptirdim.Ama kurtaji yapan yer 6ay en az 3ay bekle dedi.
Hemen hemen her gün ağlıyorum..Ultrason resimleri hala duruyor.
İşin daha üzücü yanı doktor banada ikiz olabilir dedi embriyo iki parcaya bölünmüş yada ikiz gebelik bu dedi.
Anomali olabilirmiş.Normal gebeliğe benzemiyor dedi.Yani yaşasada sağlıklı gebelik olmayacakmiş sanirim.
Ben kalp atisini duymaya gidecegim gun ogrendim bunu 8haftalik sanarken 5.5haftada kalmiş.

Back