• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtajdan sonra rahim ağzının kapanması

ucurtma_avcisi

Kanatları var ruhunda...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
1.316
2.051
83
35
Arkadaşlar çok kafaya takıyorum bu durumu..
Geçen ay bebeğimin gelişiminin durması, kalp atışının olmaması sebebiyle 7 haftalıkken kürtaj oldum, bebeği aldılar :( Üzerinden 32 gün geçmişti ki; benim çok şiddetli kasık ve bel ağrılarım oldu çok kötüydü. 2 gün devam etti ve azalarak geçti. Adette olamamıştım.. Kürtaj üzerinden 36 gün geçtikten sonra farklı bir doktora görünmek istedim (parça vs. kaldıysa kürtajı yapan dr. söylemez gibi düşündüm). Doktor ultrasonla rahim içinde birikmiş sıvı gördüğünü, muhtemelen bunun adet kanaması olabileceğini söyledi. Kürtajı yapan doktoruna git, sana ilaç verir atabilmen için dedi.. Ben bir süre ihmal ettim geçiştirdim ve gitmedim. 50. gün olmuştu ben hala adet görememiştim ve kürtajı yapan doktoruma gittim. Muayene etti fakat biriken sıvıyı göremedi, kaybolmuş dedi.. O sıvı kendiliğinden rahim içinde nasıl kaybolabilir?? Nereye gider?? Ve anlattıklarımdan dolayı rahim ağzında kapanma olduğundan şüphelendi. Bana doğum kontrol hapı verdi kutu bittiğinde adet olman gerekiyor, eğer adet göremezsen ve kasık ağrıların olursa gel, kanama yine birikecek ve ben rahim ağzını açacağım dedi :( Bu işlem kolay bir işlem mi? Acı verir mi? Hamileliğe engel midir :( Ve rahim içinde yapışıklıktan da çok korkuyorum.. Kürtajdan sonra bu tarz sıkıntı yaşayanlar oldu mu?

Canım korkma benim de aynı durumum oldu kürtaj kanını vücüdum atmadı. Bana rahim kasılması için ilaç verdi dr normal adet olur gibi kanaman olacak dedi leke şeklinde kanamam oldu. Yani kürtajdan sonra kanamam çok çok azdı. En son ağrılı bir adetle hepsini attım. Bu arada rahim ağzını açan plastik bir araç var rahat olursan ağrı filan da hissetmezsin içerideki kanı dr boşaltır.

Ve görüdüğün gibi şimdi hamileyim :KK66: Kontrollerini ihmal etme yeter..
Darısı başıma canım. İnşallahhh.
Benim de kürtajdan sonra neredeyse hiç kanama olmadı. Sadece ilk gün eve geldiğimde azar azar leke gibi. Ama bu rahim ağzının falan kapanması korkuttu beni rahim ağzı yapışmış olabilir dedi doktor. Ben de zaten rahim yapışıklığından korkuyorum, öyle deyince :( İnşallah atlatırım rahatlıkla ve bende hamile kalırım hayırlısıyla.

Senin kürtaj da gelişim bozukluğundan dolayı mı oldu canım? Tekrar hamile kalman ne kadar zaman aldı?

Darısı başıma canım. İnşallahhh.
Benim de kürtajdan sonra neredeyse hiç kanama olmadı. Sadece ilk gün eve geldiğimde azar azar leke gibi. Ama bu rahim ağzının falan kapanması korkuttu beni rahim ağzı yapışmış olabilir dedi doktor. Ben de zaten rahim yapışıklığından korkuyorum, öyle deyince :KK43: İnşallah atlatırım rahatlıkla ve bende hamile kalırım hayırlısıyla.

Senin kürtaj da gelişim bozukluğundan dolayı mı oldu canım? Tekrar hamile kalman ne kadar zaman aldı?
Inşallah Rabbim gönlüne göre versin. Benim 9 haftalıkken kalbi durdu. Sonra kurtaj oldum. Patoloji raporunda kismi mol gebelik olduğu ortaya çıktı. Yani bebekte kromozomal bir anamoli varmış. Normalde 3 ay korunma yeterli olurken benim 6 ay korunmam gerekti. Korunmayi biraktiktan 5 ay sonra hamile kaldim. Vücut sağlıksız gebeliği ilk 3 ay icinde atıyor. Cok zor bir durum ama inan zamanla geçecek. .

Inşallah Rabbim gönlüne göre versin. Benim 9 haftalıkken kalbi durdu. Sonra kurtaj oldum. Patoloji raporunda kismi mol gebelik olduğu ortaya çıktı. Yani bebekte kromozomal bir anamoli varmış. Normalde 3 ay korunma yeterli olurken benim 6 ay korunmam gerekti. Korunmayi biraktiktan 5 ay sonra hamile kaldim. Vücut sağlıksız gebeliği ilk 3 ay icinde atıyor. Cok zor bir durum ama inan zamanla geçecek. .
Sana da çok geçmiş olsun canım, mol gebelik evet biraz zor. Neyseki hiçbir sorun yaşamadan tekrar hamile kalmışsın Rabbin hayırlısıyla kucağına versin. Kürtaj psikolojik olarak kötü bir etki bırakıyor. Korkular bırakıyor.. Dediğim gibi kürtajdan sonra o kadar zaman geçti ama hala etkilerini yaşıyorum. Bir an önce normal regl düzenime girip hamile kalabilmek istiyorum. Allah evlat boşluğunu kimseye aratmasın..

Back
X