- 16 Temmuz 2014
- 163
- 36
- 53
- Konu Sahibi ballizencefil
-
Canim kendimi alistirmak istemiyorum. Hiic aklima bile getirmiyorum biliyor msun yok gibi davraniyorum. Cok yiprandim sahiplenmek insani mahvediyor. Kafami dagitamam ki ben varim yogum bi esim var. Üniversitede okuyordum yarida biraktim onun icin. Simdi kocaman evde yalniz basima oturuyorum.. siz de olmasaniz anlattigim da kimse yok.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet canim benim dilim yandi ya bi kere. Ozellikle duymasini istemedigim insanlar var. Allahim dua ediyorum insallah tez zamanda alacagiz guzel haberlerinizi canim
Dun sabah kurtaj oldum. 7. Haftada esimle heyecanls bebegimizin kalp atislarini duymaya gitmistik malesef bebek yasamiyo alicaz dediler, bikac farkli hastaneye daha gittik esimin agladigini hic görmemiştim o gune kadar ikimizde cok uzulduk zor oldugunu biliyordumda bukadarini hic bilmiyordum dun sqbah gittik kurtaj bitti 3 ay korunmamiz gerekiyormuş ama ben kendimi nezaman hazirlarim bilmiyorum. 3 ay kimseye soylememek lazim gercekten duyan ariyor memlekete gidicez yarin allah hepimize sabir versin. İnşallah birdahaki bebeklerimiz saglikli olur.
Dun sabah kurtaj oldum. 7. Haftada esimle heyecanls bebegimizin kalp atislarini duymaya gitmistik malesef bebek yasamiyo alicaz dediler, bikac farkli hastaneye daha gittik esimin agladigini hic görmemiştim o gune kadar ikimizde cok uzulduk zor oldugunu biliyordumda bukadarini hic bilmiyordum dun sqbah gittik kurtaj bitti 3 ay korunmamiz gerekiyormuş ama ben kendimi nezaman hazirlarim bilmiyorum. 3 ay kimseye soylememek lazim gercekten duyan ariyor memlekete gidicez yarin allah hepimize sabir versin. İnşallah birdahaki bebeklerimiz saglikli olur.
Arkadaslar dun kurtajdan sonra bikac damlakkanamam oldu sonra yok normal mi acaba doktor kanaman olucak 10 gun demisti cok asiri olursa normal degil gel dedi ama olmamasi normal mi
12 haziran gunu sevincle çıktık evden. 9 bucuk haftalik bebegimin kontrolune gidecektik. Kalp atislarini duyariz , belki ultrason resmini aliriz diye dusunmustuk esimle. 7 haziran gunu bir pecete dolusu kanamam olmustu kirmizi renkte. O gun acile gittik. Doktor bize yerlesme kanamasi olabilecegini endiselenmememiz gerektigini soyledi. 5 gun boyunca hafif hafif kahverengi kanamam oldu. Yine de korkmuyordum, basima geleceklerden haberim yoktu. 12 haziran gunu bebegimin kalp atislarini alamadiklarini ve onu kaybettigimi ogrendim. Hemen kurtaja aldilar beni. Uyandigimda icimde kocaman bir bosluk vardi. Yaşadığım acinin tarifi yoktu. Aradan 15 gun gecti. Kurtajdan sonra saglik acisindan bir sorun yasamadim. Su an daha iyiyim ama acim hala icimde. Doktor korunmamiz gerektigini soyledi. Ama korunmadim. Biliyorum bu yaptigim belki dogru degil ama 3 ay gibi bir zaman beklemek beni daha cok yipratacak. Bir yandan ayni seyleri tekrar yasamaktan cok korkuyorum. Bir yandan da rabbim nasip etsin o duyguyu tekrar yasayim ve bu sefer yavrumu saglicakla bir an once kucagima alayim istiyorum. Uzun oldu hakkinizi helal edin. Ama benim durumumda olanlarla paylasimda bulunmak ve tecrubeleri olanlarla bu konuda konusmak istiyorum. Merak ettigim bir konuda kan pihtilasmasi problemi. Bu konularda bilgisi olanlar lutfen yardimci olsunlar bana. Hakkinizi helal edin, simdiden teşekkürler.
Arkadaslar dun kurtajdan sonra bikac damlakkanamam oldu sonra yok normal mi acaba doktor kanaman olucak 10 gun demisti cok asiri olursa normal degil gel dedi ama olmamasi normal mi
canm öncelikle çok gecmiş olsun..bende aynı olayı 2 kez yaşadım 2. gebeliğim ikiz gebelikti ve toplam 3 bebeğimi kaybettim ve her birinde 2'şer defa olmak üzere 4 kez kürtaj oldum...son kürtajımdan tam 1,5 ay sonra tekrar hamile kaldım planlı bişey değildi sürpriz oldu açıkçası...hemen doktora gittim durumumu anlattım yapılan muayene ve testlerde kan pıhtılaşması sorunumun oldugu ve bebeklerimin bu yüzden tutunamadığı söylendi hatta doktorum bu bebeği de kaybetmek üzere oldugumuzu söledi ve aynı gün kan sulandırıcı iğneye ve aspirin tedavisine başladı ve Allah'ıma bin şükür kızım şuan 3 aylık...yani sana tavsiyem çok iyi bi doktor bul kendine hatta imkanın varsa profesöre git ben öle yaptım ve onun sayesinde kızım kucağımda allah ondan razı olsun...aşılmayacak bi problem değil evet kaybettiklerimizin telafisi yok belki ama eğer kan pıhtılaşman varsa benm gibi gebeliğin süresince iğneyle bunu tolere ediolar merak etme evet biraz acılı ve yorucu oluyo ama Allah sabrını veriyo zaten bi evlat istiyosan dayanıosun...kafana takılan bişey varsa sorabilirsin canm...geçmş olsun tekrar...
Canim bende kurtaj olali 3 hafta oluyo,cok az kanamam oldu benimde lekelenme seklinde vakkumla butun kani cektikleri icin az olabilir,veya rahim agzinda birikip birden gelebilir,asiri kanaman olmadikca sorun yok,dinlen sadece uzan hep.
Canim bebis gorunmedi cok yeni daha. o da 10 gun sonra gorunecek insallah. Ama su anda hersey normal gidiyor. Tabiki risk var diyor doktorlar. Ama ben icimu ferah tutmaya çalışıyorum canim olmayacak diye de birsey yok cunku. Benimki adet gormeden hamile kaldigim icin sıkıntılı canim. Rahim toparlamis zaten rahim toparlamazsa gebelik olusmazmis.
allah sabır versin... benimde kürtajdan sonra 2 gün hiç kanamam olmadı... 2 gün sonunda 1 hafta süren yoğun kanamam oldu.. dr normal olduğunu söyledi ama bazı arkadaşların kanaması yok denecekkadar az olmuş..
canm benmde kürtajdan sonra yok denecek kadar azdı bir hafta. sonra kontrole gittim doktor kanaman yokmu falan dedi hap verdi hap 2 günlük ama yani çokta kan var diyemem kötü birşey mi acaba analamdım bende
gelse bir dert gelmese ayrı bir dertbenim adet kanamasında daha yoğundu.. bende onun için telaş yapmıştım bişey yokmuş çok şükür... sende doktora gitmişsin cnm kötü bişey olsa söylerdi .. ama için rahat değilse başka doktora da gidebilirsin..
Kizlar bir onerim olacak kiz kizayiz simdiden afedersiniz. Adet olduktan sonra biliyorsunuz beyaz renkte akintilarimiz geliyor bi kac gun. Akintiniz başladığından itibaren kontrol edin elinizle sıvıyı. Sivi mukus kivamina geldiginde ne zamanki iki parmaginizin arasinda uzayarak sünüyor o gun yumurtlama gununuz. Ben iki hamileliğimde de bu yontemi kullandim. Daha once bilemiyordum yumurtlama gunumu 3 ay hamile kalamadim. yumurtlama gununuz oldugu gun iliskiden sonra poponuzun altina yastik koyun hic kalkmadan ve en az yarim saat en fazla 1 saat bekleyin sonra cekebilirsiniz. Ama peceteyle iyice silmeyin. Hemen banyo olmayin. Insallah faydasi olur kizlar paylasmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?