• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtajdan sonra adet gördüğün halde çocuk olamama riski var mıdır?

habuandersevdaluk

yangııın vaaar içimdee...
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
133
0
16
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Kürtaj olanlar için bir daha hamile kalamama riski olabiliyor. Rahimin zede görüp yırtılması durumunda mı çocuk olamıyor. Tabi ki yüce Allahımın bileceği bir şey. O isterse olur istemezse olmaz. Onda şüphe yok. Fakat benim sorum kürtaj oldukdan sonra Çocuğun olamama riski nereden belli olur. Kürtajdan sonra adetin başlayıp düzenli bir şekilde devam ettiği taktirde doğurganlık olabilir mi? Rahimin yırtılıp yırtılmadığını nereden anlayabiliriz. Adet görüldüğüne göre yırtılmamış mı olur acaba? Kürtajdan 15 gün sonra aynı doktoruma gittim. O zaman Kanamam vardı. Sadece ulturasyonla baktı. Temiz dedi gönderdi. Anlamış olabilir mi? Soru sorduğumda Başka bi doktora gidip muayne de olabilirsin dedi. Kürtajımdan 37 gün sonra adetimi oldum. Hafif sancılarımı hissetmiştim. Şimdi tekrar günüm gelir ara ara sancı vuruyor. Fakat henüz olmadım. İnşallah olurum. Arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim. :26::14:

Kürtaj olduktan bir süre sonra , sorularına yanıt verecek düzgün bir doktora gitmelisin , adetlerinn düzenli ise , yumurtlaman normal ise , bence hamile kalmaman da bir sakınca yok arkadaşım..

Kürtaj olduktan bir süre sonra , sorularına yanıt verecek düzgün bir doktora gitmelisin , adetlerinn düzenli ise , yumurtlaman normal ise , bence hamile kalmaman da bir sakınca yok arkadaşım..

Çok sağol bacım. İçimi rahatlattın. Adetim oldu. Şimdi 2.ni bekliyorum. Allahımın izni ile inşallah olur. Yine de doktora gitmemde fayda var.

Eğer İstanbuldaysan gözüm kapalı seni kendi doktorum Herman bey'e gitmen konusun da yüreklendirebilirim. Çok ilgili , her soruna yanıt alabildiğin , kaliteli bir doktor , SSK ile anlaşmalı çalıştığı kurum.

KÜRTAJDAN sonra iki kere doktora gittim iyice baktılar alttan da üstten de muayane ettiler bir sorun olmadığını söylediler. benim tiroidlerim yüzünden adetlerim düzensizdi. o nedenle ilk adet için ilaç yazdı düzgün olsun diye ama 2 defa da normal yolla görmen gerek dedi tekrar gebelik için. eğer olmazsa yumutaların çatlamasında sorun vardır gel o zaman tekrar başka şeyler görüşürüz dedi. bakalım kısmet inşallah her şey yolunda gider. ben kürtajımı narkoz altında oldum . o nedenle de baya kazımış bişey kalmasın diye. kanamam da baya sürdü. inşallah diğer ikisi normal zamanlarda olur.

sürekli dua etmekten başka bişey yapamıyorum. kötü şeyleri aklına getirme ,inşallah her şey yolunda gider.

Eğer İstanbuldaysan gözüm kapalı seni kendi doktorum Herman bey'e gitmen konusun da yüreklendirebilirim. Çok ilgili , her soruna yanıt alabildiğin , kaliteli bir doktor , SSK ile anlaşmalı çalıştığı kurum.

İstanbulda değilim. Yakın da değilim. :26: İlgin için teşekkür ederim. Allahım senin bebeğini hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah.

KÜRTAJDAN sonra iki kere doktora gittim iyice baktılar alttan da üstten de muayane ettiler bir sorun olmadığını söylediler. benim tiroidlerim yüzünden adetlerim düzensizdi. o nedenle ilk adet için ilaç yazdı düzgün olsun diye ama 2 defa da normal yolla görmen gerek dedi tekrar gebelik için. eğer olmazsa yumutaların çatlamasında sorun vardır gel o zaman tekrar başka şeyler görüşürüz dedi. bakalım kısmet inşallah her şey yolunda gider. ben kürtajımı narkoz altında oldum . o nedenle de baya kazımış bişey kalmasın diye. kanamam da baya sürdü. inşallah diğer ikisi normal zamanlarda olur.

sürekli dua etmekten başka bişey yapamıyorum. kötü şeyleri aklına getirme ,inşallah her şey yolunda gider.

evet arkadaşım sana katılıyorum. Sürekli dua etmek gerekir. Zaten olmayası varsa da Yüce rabbimizden canii gönülden dualarla istediğimiz zaman o bizi geri çevirmez. Ol der o şey de olur. :16:

bu arada sen ne zaman kürtaj olmuştun?:44:

son birşey? Alttan üsten muayene ettiler dedin. Alttan muayene ederken acı hissettin mi? ne yaptılar. nasıl baktılar. Uğuşturdular mı? şimdi ben gitmek istiyorum fakat devlette kürtaj olduğum için ürküyorum. Kürtaj olurken hiç çekmediğim işkenceyi çektim ben. Doğum yaptım resmenn...

son birşey? Alttan üsten muayene ettiler dedin. Alttan muayene ederken acı hissettin mi? ne yaptılar. nasıl baktılar. Uğuşturdular mı? şimdi ben gitmek istiyorum fakat devlette kürtaj olduğum için ürküyorum. Kürtaj olurken hiç çekmediğim işkenceyi çektim ben. Doğum yaptım resmenn...

27 nisan da kürtaj oldum. bebeğim karnımda ölmüştü. çok korktuğum için bende narkozla olsun istedim. devlet hastanesine gitmedim. gitsem biliyordum benim tercihime bırakmayacaklarını.alttan muayanede acı hissetmedim ama çok utandım. hissettiğim tek duygu buydu inan canın acımıyor. kürtaj olmuşsun sen de zaten onun binde biri kadar bile canın acımaz emin ol.

27 nisan da kürtaj oldum. bebeğim karnımda ölmüştü. çok korktuğum için bende narkozla olsun istedim. devlet hastanesine gitmedim. gitsem biliyordum benim tercihime bırakmayacaklarını.alttan muayanede acı hissetmedim ama çok utandım. hissettiğim tek duygu buydu inan canın acımıyor. kürtaj olmuşsun sen de zaten onun binde biri kadar bile canın acımaz emin ol.

ben de 13 martda oldum. Çok geçmiş olsun. Allahım Böyle bi acı yaşatmasın. Hayırlısı ile hayırlı bebeklerimiz olur inşallah.
Cesaret verdin bana. Kontrole gitmem gerekir. Bu arada karnında şişkinlik oluştu mu? Kilo alma gibi bişey. Gerçi ben baya bi kilo aldım. ondan da olabilir.

çok şükür 2. adetimi de 18 mayısda oldum. Devam ediyor. Fakat çok parçalar dökülüyor. Karnım halen daha şiş. Umarım kötü bişey olmaz. Doktor 15 gün sonra ulturasyonla baktı temiz dedi ama şimdi birşey olmuş olsa kanamam olmazdı yani günüm gelince adet olmazdım dimi.:26:

Back