Kürtajdan sonra 3 ay beklemek şart mı? Beklememenin sakıncaları nelerdir?

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
kürtajdan sonra 3 ay beklemek şart mı? Beklememenin sakıncaları nelerdir?

Ben 18 martta 12 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım 17 nisanda regl oldum sonra da 26 mayısta regl oldum.18 haziranda 3 ay doluyor ancak benim bu ay yumurtlamam sanırım 8 -12 haziran arası.Artık korunmazsam bi problem olur mu?10 günlük bir fark var.acaba 18 inde de hamile kalabilir miyim bu yumurtlamanın belli bi tarihi var mı? Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.Allah isteyen herkese bebek versin hayırlısıyla…sengözlerimebaksanab

canım sakıncası olmaz daha çok psikolojik olarak toparlanalım diye 3 ay bekle diyorlar bazılarıda 6 ay bekle diyorlar rahim zaten 2 haftada kendini topluyor,jinekolojik açıdan çok beklemek daha zararlı çünki kürtajdan sonra rahim açık oluyormuş hamile kalma ihtimali artıyormuş ama çok bekleyince herşey başa dönüyormuş,ben ilk kürtajı martta oldum ikinciyi nisanda bu ay inşallah tedavim başlıyacak temmuzun sonuna doğruda aşılamam olacak kısaca 2 ay zaten beklemiş olacağım şuan bile hamile kalmaya hazır hissediyorum kendimi bu senin ruh haline bağlı hakkımızda hayırlısı olsun Allah sağlıklı bebekler nasip etsin hepimize.

ya gerçekten 2 hafta da rahim kendini topluyormuymuş!ben pskolojimi düzelttim aslında bu ayı kaçırmamak istiyorum ama dr sözünü dinlememekten de korkuyorum.sana ilk kürtajdan sonra bekle demediler mi?hayırlısı ...şutarafagitti

merhaba,
bende nisan ayında kürtaj oldum... kendinizi hem ruhen hemde bedenen hazır hissetmelisiniz...bedenen derken sadece rahmin kendini toplamasını kastetmiyorum... sonuçta hamileyken vucudunuzda depoladıklarınız kullanıldı.. rahat bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek için vucudunuzun yeniden zenginleşmesi lazım... ne kadardır folik asit kullanıyorsunuz, kandaki demir miktarınız ölçüldü mü? mesela eğer kürtajdan sonra kansızlık oluştuysa hem siz hem de bebeğiniz kansızlık sorunu çekebilir. yani çok boyutlu düşünmek lazım.. acelenizi anlıyorum bende aynı şeyi hissediyorum ama bence bir kaç ay güzel bir beslenme programı izlemelisiniz... bebeğinize sağlıklı bir şekilde kavuşmanız dileğiyle...

bence de beklemekte cok fayda var.bir kere yasadigimiz olay hic de kolay degil...bende yasadim cok iyi bilirim doktor bana da 3 ay kroun dedi ben 4 ay korundum...cunku cok etkilemeisti beni bu dusuk,psikolojik olarak cokmustum ve bir daha hic hamile kalamayacagimi ve anne olamayacagimi zannedip gunlerce aglamistim...ilk bebegim oldugundan olsa gerek...

ben de zaten 4 ayda kendimi ancak toparlayabildim...simdi yeniden hamileyim ve hayata tekrar tutundugumu hissediyorum cok guzel bir duygu...

eger sen de psikolojik olarak hazirim diyorsan tmmdir o zaman yap arkadasim.
hayirlisiyla insallah bu sefer bebegini kucagina alirsin..

Back